Skocz do zawartości

Właściele stron z filmikami strzeżcie się

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przypomniała mi się sprawa portalu z Bielska-Białej, który skończył się wyrokiem sądowym za brak rejestracji w KRS tuż po wejściu tej ustawy! https://www.hfhrpol.waw.pl/obserwatorium/in...9&Itemid=84 Tak więc nie spodziewajcie się, że ustawa medialna będzie martwa. Dla sądu liczy się tylko litera prawa, a otym co jest w tej ustawie wypowiedział się niejeden prawnik. No więc Panie, Panowie, uprzejmię donoszę, iż... *ciach 10% dochodu*.

P.S. Szukam pracy za granicą od zaraz! Znam j. angielski w stopniu komunikatywnym, umiem pisać teksty na zaplecze, robić zaplecza, pozycjonować. Mogę nawet pracować fizycznie! Tylko poważne oferty! pi******ę ten PRL.

sama rejestracja nie wystarczy.... będzie trzeba prezentować wartości i materiały europejskie itp...

a także mogą odmówić rejestracji...

z tego wychodzi że każda strona z materiałami video ma być traktowana tak jak telewizja, a audio jak radio...

będzie trzeba przestrzegać ilości reklam itp...

a martwa nie będzie ta ustawa, łatwo zebrać kasę, kara za brak rejestracji 10% przychodów firmy w skali roku...

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Siema!

Mamy pomysł. Jeżeli prawo ma stanowić, że brak zarejestrowania strony skutkuje karą pieniężną, rozumiem, że muszą rozpatrywać wszystkie wnioski. Zakładając, że na zapleczu miałbym sporo stron, z treścią audiowizualną, o różnych adresach www i prowadziłbym działalność gospodarczą to musiałbym zgłosić każdą z tych stron. Załóżmy jeszcze, tak na potrzeby eksperymentu logicznego, że nie znam się na pozycjonowaniu i zrobiłem 100 000 stron na subdomenach jednej domeny z treścią generowaną automatycznie. Dodatkowo w Polsce istnieje 100 klonów mnie, którzy wpadli na ten sam pomysł (ale fart!).

Zakładam, bo lubię założenia, że urząd ma skończony czas odpowiedzi na moje wnioski. Niech mi ktoś powie, czy mogę pozwać urząd, jeżeli nie udzieli mi zgody na prowadzenie strony w określonym czasie? oraz czy przy skończonych zasobach ludzkich urząd jest w stanie poradzić sobie z przeciążającą system, niemal nieskończoną ilością wniosków?

A gdyby tak idea denial of service połączyła wszystkich Polaków i w imię patriotyzmu oraz pogardy dla pozbawionych kompetencji polityków zrealizowalibyśmy postulat Iwony Śledzińskiej-Katarasińskiej - i "Skończylibyśmy czas bałaganu i bezhołowia (w polskim prawie)"?

Jak dla mnie pragnienie nie ma szans. Będzie mi miło, jeśli powiecie mi, co sądzicie o tego typu akcji. Pisałem, wbrew pozorom, na poważnie.

peace! :)

Edyta: To nie jest mój pierwszy post na forum, kiedyś byłem tu pod innym nickiem, przez długi czas, ale daaawno temu. Stąd moje przywiązanie akurat do tego miejsca w sieci ;)

Cypher: "It means buckle your seatbelt, Dorothy, ’cause Kansas is going bye – bye"

Zakładam - bo lubię założenia :) - że Twój pomysł ma szansę na realizację (100 000 stron na subdomenach jednej domeny z treścią generowaną automatycznie). W takiej sytuacji przewiduję "zmianę przepisów na bieżąco" - tak jak to miało miejsce np. z dopalaczami. Choćby, że w trosce "o cośtam" pod jedną działalnością możesz prowadzić maksimum 10 serwisów.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

https://www.tvn24.pl/-1,1695980,0,1,rece-pr...,wiadomosc.html

Nowelizacja ustawy medialnej zakłada kaganiec na internet - uważają krytycy projektu. Wśród nich jest były premier Leszek Miller, który w "Tak Jest" w TVN24 apelował: - Ręce precz od internetu. W środę ustawa ma być głosowana w Senacie. I choć zaledwie kilkanaście dni temu niemal jednogłośnie przeszła przez Sejm, niektórzy posłowie już przyznają się do popełnienia błędu.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kontrowersy...,wiadomosc.html

- Powiedziałem senatorom, by Senat zaproponował usunięcie tej części ustawy, by wrócić do poważnej rozmowy na ten temat. Na razie zrezygnujemy z tych przepisów - powiedział premier Donald Tusk na temat kontrowersyjnej nowelizacji ustawy o rtv dotyczącą nadawania programów telewizyjnych w internecie.

Czyli jak zawsze nic z tego nie wyjdzie :), dal mnie to bylo oczywiste od poczatku, tak samo jak z lista zakaznych www. PO nie moze sobie pozwolic na utrate poparcia mlodych i internetu.

Nie jak zawsze- też tak myślałem ale odkąd weszła ustawa o zakazie reklamowania bukmacherów internetowych zwątpiłem w ten kraj... Można się wszystkiego spodziewać.

@Bury Smok - jest jeden slaby punkt w zrobieniu czegos takiego. Najpierw bys musial sporzedzic wniosek dla kazdej z tych 100 000 stron i go oplacic. Dopiero pozniej urzad sie wezmie do roboty. A nawet jak nie trzeba go oplacac to i tak na pewno kaza Ci zglosic kazdy serwis z osobna na jakims formularzu i sie poddasz :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Kede, rozumiem tez mnie to dotknelo, ale niestety duza czasc krajuów już dawno zakazała reklamy hzardu online lub ogólnie go zdelegalizowała (np. Niemcy,USA), a duża część ureguluowała lub jest w trakcie - Francja, Włochy i Polska, reklama i sponsoring mają być dozwolone w ramach nowej ustawy, a właściwie poprawek do niej, która już jest w sejmie.

Każdego polityk boli jak kasa idzie do rajów podatkowych, a nie do budżetu :/, oczywiście poza jego kasą :)

@Bury Smok - jest jeden slaby punkt w zrobieniu czegos takiego. Najpierw bys musial sporzedzic wniosek dla kazdej z tych 100 000 stron i go oplacic. Dopiero pozniej urzad sie wezmie do roboty. A nawet jak nie trzeba go oplacac to i tak na pewno kaza Ci zglosic kazdy serwis z osobna na jakims formularzu i sie poddasz ;)

Eee tam, jedyną przeszkodą byłaby opłata za wniosek, nawet symboliczna. Bo skoro strony na subdomenach byłyby generowane automatycznie, to nie oszukujmy się, wnioski również. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności