Skocz do zawartości

[startup] Mygamelab.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zapraszam wszystkich do rejestracji w moim pierwszym serwisie internetowym poświęconemu wymaganiom sprzętowym gier na PC

Serwis dostępny jest pod adresem Wymagania sprzętowe

Serwis zbiera informacje o wymaganiach sprzętowych gier na PC - każdy zarejestrowany użytkownik może ocenić płynność gry na jego sprzęcie z uwzględnieniem ustawień grafiki oraz rozdzielczości. Ocena trafia do bazy danych, jest grupowana z pozostałymi ocenami, a potem jest potem wyświetlana pozostałym użytkownikom.

Dodatkowo na stronie prezentuję również oficjalne wymagania podawane przez producenta (które cały czas jeszcze uzupełniam). Jest to jednak tylko dodatek, sercem serwisu są oceny dodawane przez graczy.

Obsługa serwisu jest prosta:

- Jeżeli szukasz wymagań sprzętowych, wystarczy wybrać grę. Dodatkowo można filtrować wyniki wg procesora, grafiki, ustawień grafiki i rozdzielczości.

- Jeżeli grałeś w coś, zarejestruj się podając parametry swojego PC, następnie wybierz swoje gry i oceń ich płynność w skali od 1 do 10

Zachęcam do rejestracji, ponieważ sercem serwisu jest baza danych z ocenami, zależy mi na jak największej liczbie użytkowników oddających swoje oceny

Pozdrawiam

Wymagania sprzętowe gier - Interaktywna baza z ocenami płynności od graczy.

GG - 5284771

Zauważyłem że możesz mieć troszkę problemu później z samą bazą stworzoną przez uzerów... mianowicie płynność od 1 do 10 hmmm... zauważyłem że dla jednych 20FPS to jest już super płynnie i nie ma problemu a dla mnie wtedy gra po prostu laguje... nie lepiej wpisać instrukcję jak robić test płynności, albo chociaż prosić o dane z frapsa? No i druga sprawa to prawdomówność. Bo koledzy czasem też mogą przeglądać forum... A no i jeszcze zanim zbierzesz wystarczająco dużo ludzi żeby opisać tyle konfiguracji to chyba musiały by długie lata minąć...

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Może stworzyłeś pierwszy serwis, ale z pomysłem pierwszy to Ty nie jesteś:( Domena zarejestrowana 24.02, więc albo masz szczęście albo zainspirowałeś się moim opisem :)

Jednak życzę powodzenia, ja z projektu zrezygnowałem, gdyż uważam, że ciężko będzie z tym, by portal zdobył popularność, ale trzymam kciuki by Twój jednak stał się znany:)

Pizzeria Mrągowo to idealny sposób na wyśmienitą kolację.

Potrzebujesz tłumacza? Sprawdź najnowsze tłumaczenia symultaniczne

Powinien zainteresować Cię także najlepszy sklep bramkarski w polskiej sieci.

Nad koncepcją wpisywania fps będę pracował przez weekend. Wiem, że jest to bardzo miarodajne, ale nie każdy wie co to jest lub jak to zmierzyć. Jak będę kazał montować frapsa, to już prawie nikt mi nie da oceny :)

@SeoCastle - mój serwis najpierw przez 1,5 roku stał na bezpłatnym hostingu gdzie go pisałem i testowałem :pytajnik: Stronę robię w pojedynkę i uczyłem się od zera, więc troche mi zeszło :)

Pozdrawiam

GG - 5284771

Spoko, nie oskarżam Cię przecież o nic;)

Serwis bardzo przejrzysty i naprawdę ciekawy;)

Powodzenia w tworzeniu:)

Pizzeria Mrągowo to idealny sposób na wyśmienitą kolację.

Potrzebujesz tłumacza? Sprawdź najnowsze tłumaczenia symultaniczne

Powinien zainteresować Cię także najlepszy sklep bramkarski w polskiej sieci.

• 1 miesiąc temu...

Poprawiłem sporo rzeczy w ciągu ostatnich paru tygodni, wiele z nich to szczegóły, ale najważniejsza jest chyba możliwość dodawania komentarza do swojej oceny. Dzięki temu rozwiązałem problem na który zwracało mi uwagę pare osób, m.in. www.skrypty.pro niżej, czyli subiektywność ocen.

Teraz oprócz dodania oceny 1 - 10, można opisać dokładnie z czego to wynika. Z tego co widzę, użytkownicy zaczęli dosyć chętnie korzystać z tej funkcji

Jeżeli macie jeszcze uwagi, to zapraszam do dyskusji :P

Pozdrawiam

GG - 5284771

• 3 tygodnie później...

Te ustawienia grafiki to zawsze będą tylko na zasadzie "Podaj rozdzielczość" i wybierz z listy "niskie, średnie, wysokie"? A co w sytuacji gdy mam niestandardowe i balansuje w konfiguracji wyłączając cienie, a zostawiając AA na maksa? :>

Od sprawdzania wymagań (tak ogólnie) są przecież dema, a ostatnio nawet triale dostarczane przez producentów gier. No i systemrequirementslab które od lat daje jakiś wynik porównując wymagania.

Ogólnie to nie wiem czy życzyć powodzenia, czy nie - jak dla mnie to za mało ustawień możliwych i tak jakoś drętwo. Przynajmniej ja nic ciekawego nie znalazłem pod mój konfig lol.

P.S

W prockach AMD Athlon 64 x2 wydziel na mobilne może co? Albo zostaw tak jak jest tylko uzupełnij braki :jezyk1:

Brakło mi jeszcze ilości pamięci RAM - czyżbyś zapomniał, że ma ona wpływ na płynność?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności