Skocz do zawartości

pozycjonowanie na proste frazy - taktyka

Sebastian.rz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

bede chcial za 2 tyg. wrzucic gotowy serwis www mojej firmy na neta. Frazy kluczowe sa na tyle proste, ze na pierwszych miejscach wyswietlaja sie artykuly z duzych serwisow na ten temat, a dopiero pozniej sa strony www innych firm konkurencyjnych. Jednak sprawdzilem konkurencje i pozycjonuja sie dosc slabo, tzn maja po kilkaset linkow glownie z serwisow ogloszeniowych ze slabymi anchorami.

Pytanie:

Czy po wejsciu ze swoja strona od razu rzucic pare tysiecy katalogow przez seolighta czy jakos inaczej stopniowo zdobywac moje frazy? chce zeby top3 bylo stabilne, zbytnio nie spapowac, zeby nie wylapac filtra, ale tez zeby wygryzc te artykuly z moimi slowami ktore a na wysokich miejscach,maja wysoki PR.

Jak to widzicie?

Sebastian

Jedni jak zawsze powiedzą wal na maksa inni trochę bardziej stopniowo lepiej by było wolniej a pewniej.

No i mnie też ciekawi te Twoje pare tys. katalogów. Wszystkie to raczej nie seokaty, więc trochę szkoda czasu bo inne załatwisz jakimś automatem.

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

Najlepiej stopniowo zwiększać ilość linków, a jaką taktykę zastosujesz to już zależy od Ciebie, od tego jak szybko chcesz znaleźć się w top oraz ile masz czasu dziennie. Jak to są łatwe frazy to większe zaplecze Ci nie jest potrzebne, dlatego same katalogi i precle powinny wystarczyć, ale tak samo jak kolega wyżej radzi, nie dodawaj ręcznie do wszystkich katalogów - marnowanie czasu.

E: Te parę precli i katalogów będzie bezpieczne, a czy efektywne to już zależy od frazy.

Dzieki za porady - cenne.

A macie pomysl jak sie spozycjonowac na 10 fraz i do kazdej dorzucic jeszcze nazwe miasta,powiedzmy 20 najwiekszych miast w polsce gdyz firma bedzie miec zasieg krajowy? Czyli zeby byc najwyzej na uslugi xxx oraz uslugi xxx warszawa uslugi xxx krakow uslugi yyy uslugi yyy warszawa itd.

sEBASTIAN

Możesz wszystko umieścić w jednym serwisie lub na subdomenach/odzielnych domenach, jeżeli te frazy nie mają za dużo ze sobą wspólnego. Kolejna możliwość to podzielenie na miasta, tutaj był ostatnio poruszany temat tego co jest lepsze subdomena czy podstrona.

Ja osobiście jestem za subdomeną, którą później przekieruje się na podstronę, ale nie wiem czy Ci się opłaca bawienie w takie coś skoro Twoje frazy - jak piszesz są dosyć łatwe.

Nie wiem czy mnie dobrze rozumiesz. Chce miec jeden serwis na jednej domenie bez katalogow i subdomen lokalnych. Po prostu chce swoja strone glowna spozycjonowac na frazy kluczowe oraz na frazy kluczowe+ nazwy najwiekszych polskich miast, zeby ludzie wpisujac fraze+swoje miasto trafili do mnie

Pozdrawiam,

Sebastian

Uważam, że lepiej dodawać do wartościowych miejsc- https://www.lexy.com.pl/blog/pomysly-na-linki/ a potem lecąc od góry- https://www.katalogiseo.info/

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Witam......ja też uważam ,żeby dodawać powoli do katalogów czy precli.....wtedy nie dostaniesz bana ;)

Pozdrawiam...

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Na łatwe frazy świetne są SeoKatalogi

Dodawałbym po góra 10 dziennie , katalogi są moderowane więc przyrost linków będzie "naturalny"

Następnie wpisy podlinkowałbym z precli i powinno byc OK

Co do ilości wpisów dziennie przy domenie od 1 do 3 miesięcy byłbym ostrożny potem można linkowac intensywniej ( odradzam 10000 pkt gotlinka :) )

SEO is dead

po góra 10 dziennie

10? Po trzech miesiącach wyjdzie 900 wpisów. Sebastian.rz napisał, że chce 10 fraz + nazwy 20 miast do każdej czyli łącznie 200 fraz, w tym tempie po 3 miesiącach przypadnie średnio po 4,5 wpisu do katalogu z czego część odrzucą, a część nie zostanie zaindeksowana, podsumowując po 3 miesiącach miałby po 2 wpisy w katalogach na frazę, w takim tempie przez 3 lata nie wejdzie nawet do top30 na te frazy. :) Oczywiście nie można przesadzać, ale 10 katów dziennie(część nie będzie zaakceptowana i część nie będzie zaindeksowana) to jednak za wolne tempo.

po góra 10 dziennie

10? Po trzech miesiącach wyjdzie 900 wpisów. Sebastian.rz napisał, że chce 10 fraz + nazwy 20 miast do każdej czyli łącznie 200 fraz, w tym tempie po 3 miesiącach przypadnie średnio po 4,5 wpisu do katalogu z czego część odrzucą, a część nie zostanie zaindeksowana, podsumowując po 3 miesiącach miałby po 2 wpisy w katalogach na frazę, w takim tempie przez 3 lata nie wejdzie nawet do top30 na te frazy. :) Oczywiście nie można przesadzać, ale 10 katów dziennie(część nie będzie zaakceptowana i część nie będzie zaindeksowana) to jednak za wolne tempo.

Tak racja nie zauważyłem ile jest fraz ale na pewno te "grubsze" frazy może pozycjonowac w ten sposób. 200 fraz to dużo jak na początek ja skupiłbym się na 5 - 10. Jeżeli jest do duży serwis ważne będzie linkowanie wewnętrzne.

SEO is dead

Witam,

jednak zmienilem plan. Na frazy lokalne mam inny system.

Generalnie chcialbym sie skupic na 15-20 frazach glownych podobnych do siebie, ale innych, zeby nie zalapac filtra. Codziennie po 20-30 katalogow z polautomatu+troche precli i sensownych wpisow na blogach, forach i mysle, ze bedzie ok. Mysle, ze od poczatku nie ma sensu walic wiecej katalogow niz 30 dziennie na nowej domenie.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności