Skocz do zawartości

Ocena strony pod względem optymalizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam do Was prośbę o ocenę strony https://www.lakszmi.com.pl/ pod kątem optymalizacji. Zamierzam wkrótce przerzucić stronę na Joomle byłaby to dobra okazja do poprawy. Tematu nie zakładam w dziale stron do oceny ponieważ tutaj najważniejsza jest optymalizacja.

Dla każdej podstrony interesuje mnie około 6, 7 głównych anchorów. Podstrony, w miarę możliwości, linkuję na te słowa kluczowe(katalogi, artykuły, fora, blogi). Zastanawiam się czy linki (anchor teksty) ze strony głównej do podstron powinny prowadzić tylko z nawigacji czy też powinny pojawiać się w tekście (jak teraz).

Proszę Was o pomoc bo chciałbym przeprowadzić dobrą optymalizację.

Za wszelkie uwagi z góry dziękuję, również za te bardzo krytyczne ;)

Wiem gdzie znajduje się przycisk „dziękuję”, przy wartościowych podpowiedziach nie zawaham się użyć ;)

Krzysztof.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Lepiej, żeby walidator nie wyrzucał błędów, ale też i wiele błędów przez niego wskazywanych nie wpływu na SEO i wyświetlanie strony.

Natomiast stronę trzeba również ocenić pod względem występowania słów kluczowych tak na stronie głównej jak i podstronach, w zależności do czego dana fraza ma być pozycjonowana.

podstawowy błąd - w obrębie jednego tekstu masz:

- czyszczenie dywanów Wrocław

- pranie wykładzin Wrocław

- pranie dywanów, wykładzin Wrocław- czytaj więcej

Zdecyduj się który anchor do wewnątrz jest najważniejszy ! w ten sposób "rozmydlasz" moc na 3 rózne anchory - IMHO źle ;)

Wybierasz jeden anchor do wewnątrz a na reszte fraz pozycjonujesz long tail'em.

drugie: przykłądowo - https://www.lakszmi.com.pl/?pl_dolnoslaskie,22

SPAM ! i to na kazdej podstronie wojewódzkiej

trzy: kontakt

dodac mapkę google ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred: pomysł z województwami pochodzi z firmy która zrobiła mi optymalizację strony ;)

Dzięki, że znalazłeś czas ;)

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Linkuje wewnętrznie co kilka linijek kodu.

Mar to była odpowiedź na pytanie @benusso? Bo nie skumałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności