Skocz do zawartości

Czy można utrzymać się z AdSense?

dzacek

Rekomendowane odpowiedzi

A co do wkladu wlasnego to nie jest on strasznym problemem.

Na poczatku mozna zaczynac od darmowego hostingu i domen. W czasie jak juz zdobedzie sie troche grosza mozna zaczac inwestowac.

Pozycjonowanie z glowa, tez nie wymaga duzych nakladow. Teksty mozna pisac samemu, a dodawanie w katalogach tez nie boli.

W koncu 8h dziennie to kupa czasu. W zasadzie za duzo na rozkrecanie jednej strony.

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
to ja jeszcze wtrącę swoje 3grosze.

z adsensem jest tak:

c527b238a6c99e06.jpg

dobra nisza i 1 klik i masz więcej niż na serwisie ze sporym sajtem i mnóstwem uu. staty z dziś sprzed południa. screenshota strzeliłem sobie ku pamięci (z dopiskiem: powtórz x 10 ;) )

da się zarobić na życie adsensem? da, ale wg mnie: nie w pl.

No tak, ten klik, to nie może być z Polski :)

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

to ja jeszcze wtrącę swoje 3grosze.

z adsensem jest tak:

c527b238a6c99e06.jpg

dobra nisza i 1 klik i masz więcej niż na serwisie ze sporym sajtem i mnóstwem uu. staty z dziś sprzed południa. screenshota strzeliłem sobie ku pamięci (z dopiskiem: powtórz x 10 :) )

da się zarobić na życie adsensem? da, ale wg mnie: nie w pl.

No tak, ten klik, to nie może być z Polski :(

W PL też zdarzają się takie kliki. Co prawda rzadko, ale są :(. Kilka razy "ustrzeliłem' :)

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

W PL też zdarzają się takie kliki. Co prawda rzadko, ale są smile.gif. Kilka razy "ustrzeliłem' smile.gif

za 2,5€ ? :) no to nieźle. U mnie wysokie stawki to 0,5 - 1,0€ i takich klików się kilka dziennie trafia spokojnie, ale tak wysokich nie widziałem jeszcze.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Czy realne jest, by zamiast pracować na etat, cały swój dochód czerpać z AdSense

Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że trochę głupio będzie jak nagle źródło twojego utrzymania zostanie zbanowane za nie wiadomo co... ;)

Z jednej strony Google zachęca do budowania biznesu w oparciu o adsens, a z drugiej gdzie nie wejdę na jakie forum webmasterskie to wszędzie pełno ludzi się skarży, że bana nie wiadomo za co dostali. Nie wiem czy tam zasłużenie dostają, czy nie, ale jak można opierać swoje utrzymanie o coś takiego.

Czytałem również, że ludzie za 10% ctr dostają bana. Dziwna sprawa bo na jednej ze stron mam ctr w granicach 20% i dostałem od google wskazówki jak poprawić zarobki na tej stronie.

Jeśli robisz wszystko zgodnie z regulaminem adsense nie musisz się bać.

Oczywiście, że można utrzymywać się z adsense, jednak również jestem za dywersyfikowaniem źródeł dochodu.

Wykonam MOCNE blasty xRumerem oraz Scrapeboxem.

Sprzedam szybką bazę do xRumera- ponad 20 000 profili + XAS_AI.

Sprzedam bazy do Scrapeboxa.

gg: 31437938

Jeśli chcesz zarabiać na reklamie (a nie na sprzedaży online), musisz zróżnicować przychody - ale raczej stawiając kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt serwisów. Adsense w polskich warunkach dla małych serwisów (poniżej miliona odsłon) jest najlepiej płacący.

Warunki dobrych zarobków:

1) dobra branża - finanse, ubezpieczenia, motoryzacja (w niszach nie ma konkurencji ale wśród reklamodawców również jej nie ma, dlatego stawki są niskie)

2) duża część ruchu powinna być z wyszukiwarek - czyli dobre SEO ;)

3) dobry content, zoptymalizowany nie tylko pod względem SEO, ale i Adsense (w Adwords można sprawdzić, jakie są poszczególne stawki za odpowiednie słowa kluczowe. Jak masz konto adwords, to przy tworzeniu kampani możesz zobaczyć jakie są sugerowane kwoty za kliknięcia. Jak nie masz, to są różne narzędzia, w których możesz sprawdzić te szacowane stawki za kliknięcie.

4) Zoptymalizowanie strony pod względem wyświetlania reklam - nie za dużo i w odpowiednim miejscu.

A na polskim rynku też można niezłe stawki za kliknięcie otrzymać 0,2zł-2zł za klik to standard w branży finansowej, przy czym czasami zdarzają się perełki...

Tutaj masz ciekawy wątek w tej tematyce. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...102484&st=0

Czy można się utrzymać? Wystarczy sobie policzyć.

Jak masz 1000 UU/dzień ~ 3500 średnio odsłon strony (reklamy adsense)

3500 * 0,02 (Globalny uśredniony CTR) ~ 70 klików

70 klików * 0,04€ (Średnia stawka za klik pl) ~ 2,8€

2,8€ dla jednej jednostki reklamowej to nie tak źle.

Jak dasz na podstronie 3 jednostki to można liczyć na więcej

Jak dobrze dopasujesz reklamy do strony to możesz liczyć na CTR 0,03 - 0,05; jak źle to max 0,005

Jak masz dobrą tematykę strony to możesz mieć średnią stawkę za klik 0,04 - 0,09€; jak słabą to 0,01

Jednak wszystko opiera się na tej pierwszej wartości UU.

Jak będziesz miał 50 użytkowników dziennie na stronie to choć byś nie wiem jak dopasował reklamy i miał tematykę zarobkową to i tak nie zarobisz.

A żeby mieć dużo UU to albo musisz mieć fajny pomysł na stronę, albo unikalną treść, albo musisz włożyć w to kupę godzin ciężkiej pracy.

Nie rozumiem skąd takie zmartwienie banem w Adsense. Przecież mając dobre strony, na których można zarobić nie powinno być problemów ze znalezieniem reklamodawców. Przecież Adsense to nie jedyne źródło reklam.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Karlosky załóż że zarabiasz 2k/miech na AdS i jest to Twojej jedyne źródło utrzymania. Dostajesz bana. I co teraz? Faktem jest, że możesz szukać innych reklamodawców, ale to potrwa trochę czasu zanim ich znajdziesz. Możesz też przenieść się na AdK itd. Jednak to już nie jest to samo. Na moment odcinasz sobie dopływ gotówki. Dlatego nie można uzależniać się od jednego źródła, a tym bardziej źródła wypływającego z takiego monopolu jakim jest Google.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności