Skocz do zawartości

Czy można utrzymać się z AdSense?

dzacek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma problemu jesli twój przychód z adsense to 5-10tys zł m/c i masz stawki 10gr za klik. Bo jeśli dostaniesz bana w google to w AdK będziesz miał podobna stawkę i przeżyjesz ;)

Przy dochodach rzędu 2tys zł m/c z google pracy bym nie rzucał tylko pracował na etacie i po pracy rozwijał biznes.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tjay99 właśnie o to mi chodzi. Bardziej trzeba się obawiać spadku odwiedzin (spadek w google itp.), niż bana w Adsense. Utrzymując wysoką liczbę odwiedzin można dalej zarabiać na tej samej zasadzie, co w Adsense.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zgadza się. Moim zdaniem podstawa to ciągły rozwój i przemyślane inwestycje. Pieniądz musi robić pieniądz.

Trzeba też szukać alternatyw. Jeśli mamy kilka stron dobrze radzących sobie w AdS to warto stworzyć kilka pod programy afiliacyjne i na odwrót i tak dalej.

Szeroko pojęta niezależność to podstawa. Tak przynajmniej mi się wydaje.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Mnie z AdSense ostatnio wychodzi właśnie coś koło 500 €, albo 2 000 PLN miesięcznie.

.......

Ile to trwało? Nie ucieszę Cię, gdy Ci napiszę, że w AdSense jestem od 2005 r.

Z całym szacunkiem do Twojej pracy, ale źle zainwestowałeś czas jeśli naprawdę tylko tyle zarabiasz.

Chociaż, możliwe, że nie wykorzystujesz w pełni potencjału tego co masz.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Mnie z AdSense ostatnio wychodzi właśnie coś koło 500 €, albo 2 000 PLN miesięcznie.

.......

Ile to trwało? Nie ucieszę Cię, gdy Ci napiszę, że w AdSense jestem od 2005 r.

Z całym szacunkiem do Twojej pracy, ale źle zainwestowałeś czas jeśli naprawdę tylko tyle zarabiasz.

Chociaż, możliwe, że nie wykorzystujesz w pełni potencjału tego co masz.

M

Jeśli chodzi o zarobki Lisa z adsense to na jego blogu w postach czesto jest informacja o tym, ze to nie sa jedyne zarobki z jego stron.

Dodatkowo praca na etacie + rodzina = ograniczenie czasu na prace przy wlasnych stronach.

W sumie to trudno jest mi spojrzeć obiektywnie na te kilka lat mojej pracy, aby ocenić, co zrobiłem źle. Na pewno za mało czasu poświęcałem na promowanie moich serwisów, ale zdaje mi się, że w moich niszach po prostu wiele więcej nie dało się osiągnąć.

Tak czy siak, ja tam jestem zadowolony, bo nie poświęcam moim stronom więcej niż godzinę dziennie. :)

Ludzie kto czyta regulamin google adsense i się do niego stosuje nie dostaje banów.

A jak jakiś gówniarz będzie umyślnie klikał na wasze reklamy i wam zablokują to sie pisze odpowiednie pismo do google...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności