Skocz do zawartości

Budowa zaplecza na domenach IDN

Paweł W.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie,

Mam pytanie dotyczące budowy zaplecza pod pozycjonowanie na domenach IDN (czyli z Polskimi znakami). Zastanawiałem się nad optymalnym wyborem domen pod zaplecze. Zależy mi na tym aby strony zaplecza były z jednej strony jak najbardziej wartościowe, z drugiej jak najtańsze w utrzymaniu.

Stąd też pytanie do osób mających doświadczenie w temacie, jakie domeny wybrać na zaplecze? Słyszałem, że sporo osób wybiera domeny funkcjonalne. Jednak odnowienie jest dosyć kosztowne (zakładając, że ma się tych domen kilkadziesiąt). Stąd też idea zakupu domen polskich IDN, których cena odnowienia jest niższa.

Z tego co wiem, niema najmniejszego problemu z indeksowaniem ich przez Google. Jednak zastanawia mnie fakt czy istnieją jakieś problemy z katalogowaniem tych domen lub SWL? Czy na przykład dodając do jakiegoś katalogu SEO domenę www.stółzpowyłamywanyminogami.pl (zakładając, że strona jest wartościowa i spełnia warunki regulaminu) nie wystąpi problem gdy jako mail podam biuro@stółzpowyłamywanyminogami.pl ?

Czy automaty bądź moderatorzy wysyłając powiadomienia na taki mail nie będą mieli z niczym problemów? Czy mogą wystąpić jakieś inne problemy przy pozycjonowaniu domen IDN?

Czy ktoś wcześniej analizował już takie sytuacje? Jakie są wasze opinie na temat stawiania zaplecza i linkowania do domen IDN?

Dropped- przedłużenie regionalnej IDN to koszt 5zł. Więc nawet przy kilkudziesięciu domenach nie jest to duży koszt.

Do swl jak i również do większości serwisów należy dodawać link bez polskich znaków zakodowany w asci (xn--nazwa-... .waw.pl). Lecz dodając zakodowany adres domeny i tak wyświetla się poprawny z polskimi znakami :)

Pozycjonowanie takiej niczym się nie różni oprócz konieczności konwertowania adresów IDN w niektórych przypadkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności