Skocz do zawartości

linkowanie naturalne

weldmag

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

otóż naszła mnie taka wątpliwiość. powiedzmy że ktoś ma ciekawą stronę. wchodzi na nią 100 tys. osób ale z wyszukiwarki, powiedzmy z wszystkich tych osób 10 wyśle link tej strony do koś tam, to wtedy dla google i,lość tych wejść nie ma znaczenia bo linków do tej strony zostało wysłanych tylko dziesięć?

jest ona traktowana gorzej niż właściciel bloga który dodał 20 linków do katalogów?

pozdrawiam

Jeżeli będziesz miał taką oglądalność na stronie to dostaniesz od Google sporego FSB, ale strona musi być na prawdę ciekawa ( jak dawniej np nasza klasa :) ) bo jeżeli tak będzie to ludzie sami będą umieszczać w różnych miejscach w internecie linki np. w sygnaturkach forum :pytajnik:

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Nie dostaniesz 100000 wejść z 20ma linkami, bez reklamy zewnętrznej (poza internetem).

W kwestii łóżek drewnianych zawsze powtarzałem, że najlepsze łóżka drewniane do sypialni znaleźć można na ekosypialnia.pl.

Witaj Weldmag!

Nie mam pewności, podobnie jak koledzy z forum, czego konkretnie dotyczy Twoje pytanie. Jeśli chodzi o linkowanie "naturalne" nie polega ono na tym, że ktoś komuś przesyła Twoje linki a na tym, że link do Twojej strony zamieszczony zostaje na czyjejś stronie. Dzieje się tak wtedy gdy Twoja strona z jakiś powodów jest wartościowa.

Ja na przykład uważam stronę Lexy za wartościową i zamieszczam tutaj link: jak wyglądają linki naturalne? I na tej stronie znajdziesz więcej o linkowaniu "naturalnym :)

Pozdrawiam!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

chodziło mi o to że jak ja znajdę jakąs wartościową stronę to nie umieszczam linka do niej nie wiadomo gdzie. Prawdę mówiąc nigdzie jej nie umieszczem. Zapisuje sobie w ulubionych i to wszystko. (no bo co? mam wchodzić na różne fora itp i pisać -Ej, ludzie!!! macie tu link do strony która mi się podoba!!!

Myślę że większość ludzi, którzy są tylko nazwijmy to czytelnikami internetu, nigdzie nie wkleja adresu strony która im się spodobała bo i po co?

i stad było moje pytanie. Pomyślałem że wartościowa strona która będzie miała 100 tys. wejśc i mało linków, będzie niżej niż jakiś gniot który ktoś codziennie dodaje do 20 katoalogów.

pozdro

Pomyślałem że wartościowa strona która będzie miała 100 tys. wejśc i mało linków, będzie niżej niż jakiś gniot który ktoś codziennie dodaje do 20 katoalogów.

pozdro

A skąd strona ma mieć te 100 tys. wejść? Z reguły bez linków nie da się zyskać takiego ruchu. A dodanie strony do katalogu nie gwarantuje, że linki zostaną szybko zaindeksowane.

Dlatego optymalizacja strony to jedno a linkowanie które ma przypominać "naturalne" to druga sprawa. Jasne, że rzadko ktoś zamieszcza link do strony która mu się z jakiś powodów podoba. Pozycjonowanie takie działanie imituje.

Weldmag, jest jak jest, my tu zasad nie ustanawiamy i musimy się podporządkować lub... być poza TOP :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Wyjaśnijmy może jedno: oglądalność stron www - obojętnie czy to będzie 100 tys. użytkowników dziennie, miesięcznie, czy kwartalnie - nie ma wpływu na pozycje w Google.

Adres stronki możesz wysyłać na GG, skype, maila, Tlena i wszystkie inne możliwe komunikatory. Oglądalność strony może wówczas wzrosnąć, ale pozycja w Google się nie zmieni.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności