Skocz do zawartości

dodawarki czy.....

dudi64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie

Zakładam że jestem najstarszy w tym gronie więc może mnie oświecicie.

Sprawa 1 : w chwili obecnej postawiłem kilka katalogów. I odkąd przeczytałem o dodawarkach do katalogów seo celowo moderuję je w tygodniowym odstępię. Poniewaz wpisy w moich katalogach indeksuje się b. dobrze więc moderując kolejny katalog za powiedzmy 2 dni widze czy ten sam wpis był dodany dzień lub dwa wcześniej. Nie są to wielkie ilości . Ponieważ na razie wcale nie promuję swoich katalogów ( czekam na update ) ,więc wpisów jest około 100 tygodniowo. Ale co najgorsze , to jakieś 50 % to totalne duplikaty. W dniu dodania jest jeszcze ok. Ale jeśli spradzam po kilku dniach ,jak robię to teraz to niestety wynik jest taki jaki jest..

Stąd moje pytanie. Czy to wina dodawarek , czy też faktu że sa darmowe.

Sprawa2.;

Postawiłem tez kilka katalogów na Słowacji i w Czechach. Także na chwilę obecną są darmowe. Ale zadziwiający jest fakt że , w zasadzie każdy wpis w katalogu w tamtym obszarze wiąże sie w kliknięciem w reklame . Dopiero mój znajomy powiedział mi że maja niepisana zasade że skoro katalog jest darmowy to dajmy mu zarobić na .......

Sprawa 3:

polskikatalogfirm.pl

top-indeksacja.pl

top-link.pl

wpisoteka.pl

twojlink.com.pl

kody do wpisów premium PIO1-9

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

pewnie że tak, Jak skończą się mecze Pucharu Eufa usunę. Czyki za jaieś 3 godzinki.to jedyny 'płatny" ( 0,50 ),. Chciałem zobaczyć czyn różnią się wpisy.;)

Ciekawi mnie jednak bardzo ta sytuacja z klikaniem w reklamy. Bo sam dodając stronki do darmowych katalogów nigdy nie pomyslałem że przeciez nic mnie nie kosztuje klikniecie w którąś z reklam. A moze to funkcjonuje tylko ja o tym nie wiem.

Pozdrawiam

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

Odnośnie punktu 1 to nie winiłbym dodawarek tylko osoby je konfigurujące. Czy pojedziesz półautomatem czy automatem to opis będzie zależeć od zgłaszającego a nie dodawarki.

Odnośnie punktu 2 to ja dodając zawsze klikam, szkoda że nie wszyscy tak robią.

Odnośnie punktu 3 to kilka stronek dodałem, dziękuję za kody, oczywiście z klikiem w wielkie G ;)

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Dziękuje za PIO3 - nie jestem omnibusem w kwestii pozycjonowania ale wiem jedno i przekonałem się na własnej skórze ZERO DUPLIKATÓW - od razu wywalaj takie wpisy. Rozwijaj katalog wyłącznie na unikalnych wpisach (moderuj tydzień po dodaniu wpisu bo wtedy zweryfikujesz unikalność). To nie tylko moje spostrzeżenia ale osób które maja po kilkadziesiąt katalogów i to tych z pierwszej ligi... Wystarczy poczytać ich blogi o pozycjonowaniu.

pozdrawiam Damian

Witam,

Ad. 1 Po części i tego i tego. Płatność w pewnien sposób powstrzymuje automatyczne dodawanie. Trzeci aspekt to podejście dodającego. W sumie im popularniejszy katalog tym więcej spamu niestety.

Ad. 2 W Polsce to raczej mają zasadę w katalogach darmowych "jeżeli chcesz żeby Twój wpis był zaakceptowany to kliknij w reklamę" - trochę żartem, ale coś prawdy w tym jest. Zresztą, sam też nie klikam, choć może warto promować taką zasadę.

Ad.3 Fajne katalogi, powrzucam trochę stron jak będę miał chwilę. Do dobrych piszę unikalne treści ;)

Pozdrawiam

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

topindeksacja - kodów brak - dzięki za ostatni :)

Usuń token bo przy pełnej płatności nie jest potrzebny.

Ilość duplikatów jest odwrotnie proporcjonalna do opłaty wymaganej do umieszczenia wpisu. Jeśli ktoś płaci za to żeby sprawdzić mu duplikat to jego sprawa - Ty i tak zarabiasz.

A co do dodawarek to dobrze przygotowany, długi tekst pod mieszarke powala na dodanie naprawde wielu znośnych opisów.

Lekkie konstrukcje stalowe na potrzeby budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego - projekt, wykonanie, montaż.

Parę kodów łykłem, dziękuję :) .

Z uwag mogę dodać, że warto uzupełnić dane do wysyłania sms-a, bo gdzieś czytałem, że są tacy co wysyłają na numer XXXXX

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

Witam ......Tak powinno być ,jak katalog darmowy to klikać w Reklamy....

Pozdrawiam..

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

1. W naszym pięknym kraju większość leci na łatwiznę (nie tylko w obszarze seo) - więc duplikaty są na porządku codziennym.

2. Na Słowacji i w Czechach ludzie mają inną mentalność, słusznie można to nawet zauważyć w sferze internetu.

3. Fajne katy - dzięki.

Mnie osobiście się nasuwa myśl, po co tworzyć te katalogi i w nie inwestować czas i pieniądze - u nas (w Polsce) mało kto uszanuje naszą pracę. Coraz częściej buduje się undergroundowe projekty - 20 osób, wszyscy pracują na własną korzyść - z czego każdy ma spore profity bez niepotrzebnej straty czasu. Dla przykładu - projekty z zamkniętymi preclami i katalogami. Te działania są dla mnie całkowicie zrozumiałe i popierane, niech każdy uszanuje czas, który poświęcamy, a będzie dobrze - strony będą lepsze, teksty będą bardziej dopracowane, zaplecze będzie miało moc, wymieniać można długo.

Kolejna kwestia - trochę OT - ile z darmowych katalogów w parę ms stało się płatnych - większość tych zmian nie była podyktowana chęcią zarobku (bo wpisy są nawet po parę groszy) ale sposobem na spam.

Dla chętnych wymianą zdań - zapraszam na PW!

1. W katalogach postawionych na popularnych skryptach występuje problem dodawarek ale na katalogach które są postawione na skryptach autorskich ten problem raczej nie występuje.

2. U nas takiej zasady nie ma i raczej się prędko nie przyjmie ,a szkoda :)

3. Kody się rozeszły chyba wszystkie już... może dałbyś jeszcze kilka? :)

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności