Skocz do zawartości

Dyskretna reklama

fotolukasso

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu postawiłem przyjaciółce bloga na WP. Spisuje się świetnie bo pisze teksty niemal co dzień a ja dzięki temu mam swojego linka do fotografii. Ostatnio zauważyłem że o dziwo sporo osób wchodzi na stronkę więc nieśmiało zacząłem eksperymentować z blogiem. Katalogowanie, będe preclował a także postawiłem Adsense.

Cały dochód z reklam wpływa na konto dziewczyny. Chciałem sprawdzić po miesiącu jakie są to kwoty.

Dziś ( bo konto powstało wczoraj ) mam raport w którym obliczają mi to CTR na poziomie 0.80

Doczytałem się tutaj że to bardzo niskie, a reklama jest - moim zdaniem - w centralnym miejscu na stronie. Niestety, o reklamach ADsens mam pojecie mizerne więc to centralne miejsce to może - jedno z najgorszych na stronie.

Może dałoby się gdzieś dyskretniej to umieścić a dużo korzystniej pod kątem kliknięć.

Prosze o sugestie

Stronka : Blog filmowy

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Nie jest bardzo niski, 2-3% to raczej norma. Także odrobinę odbiega od ... przyjętych standardów.

Po pierwsze, to zależy czy stronę odwiedzają stale Ci sami użytkownicy, którym struktura serwisu jest dobrze znana, czy też wciąż pojawia się tam spory odsetek nowych użytkowników.

Tak na szybko, gdyby to był mój blog, to wrzuciłbym r2 dodatkowe reklamy :

- w mniej więcej środek każdego wpisu, na przykład 250x250 między akapitami,

- prawy sidebar przerzuciłbym na lewą stronę oraz dodał w topie jednostkę linku przypominająca linki wewnętrzne,

- a top zostawił tak jak jest :)

a czy opłaca się wstawić kod na singiel.php żeby wyświetlała się na pojedynczym wpisie? powiedzmy po lewej?

Resztę poprawiam stopniowo. dzięki

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności