Skocz do zawartości

Linki NATURALNE - jak naprawdę wyglądają?

Leszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Naturalne linkowanie to kiedy Google zacznie do mnie linkować samo z siebie i za darmo.

Byli tacy co im się to udało :). Np. słynny dmoz na blogu Google albo jakiś tam precel też był taki czerwony bodajże.

Tylko oni dają nofollow :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

A ja zamierzam sprawdzić.

Dodam do PUBLIKERA i zacznę wysyłkę do precli.

Będę ją linkował tylko na zasadzie linku tekstowego w treści www.domena.pl a pod tym adres www.domena.pl.

Określę parametry head i będę w treści tekstów dodawanych do precli pisał słowa kluczowe ale niepodlinkowane.

Jak się nie przekonam - nie będę wiedział.

1. sc to faktycznie nie skrypt

2. ot sie robi z tego... :)

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

...nie są odnośnikami więc nie mają żadnej wartości a nawet nie są brane pod uwagę bo to tylko tekst, nieprawdaż?

Gdzieś czytałem, że podobno G. rozpoznaje to jakoś, ale czy w jakikolwiek sposób bierze pod uwagę to nie wiem, ale wątpię by coś dawały.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Nigdy testów za wiele i temu się chętnie przyglądne. Choć już na kilku domenach robiłem takie testy (losowe strony z dofollow i bez) - w stylu Twojego "Hey dziewczyny i chłopacy..." i powiem tyle - jeśli nie masz slow kluczowych w domenie to niewiele tym zdzialasz :P Samo linkowanie "naturalne" jest przereklamowane. Trust Rank jedynie wzmacniasz. Algorytm Google niezbyt promuje tak reklamowane strony.

Z mojego doświadczenia wynika, że opłaca się dawać takie linki - bo same linki z anchorem to naturalne nie są i dla "rozmycia" swoich działań dodaje takie na poziomie wyższym niż 5% - na chłopski rozum zmniejsza to szansę na filtr. Filtry dostawałem na moich starych domenach a od czasu dodawania linków pseudo "naturalnych" nie otrzymałem takiego (tylko nie wiem czy tylko to miało na to wpływ, bo zmieniłem kilka rzeczy ). Zresztą algotym cały czas ewoluuje i trzeba być przygotowanym na wszystko - np. wpływ z sieci społecznościowych itd.

Sprawdzałem takie działanie na różnych branżach, bo wiadomo, że serwis z śmiesznymi filmikami ma większe szanse na naturalne linkowanie niż serwis firmowy z podnośnikami hydraulicznymi :P Algorytm, moim zdaniem, nie jest wrażliwy na tematykę.

Powodzenia w testach...

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności