Skocz do zawartości

[Wykonam] Pisanie Artykółow

blizzarder

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieje, że użytkownik MaxPan się nie obrazi ale jego niektóre wypowiedzi pomimo, że fachowe również zawierają ciekawe nowości ortograficzne i stylistyczne :) Poza tym każdy popełnia błędy, troche więcej luzu... bo chłopakom z PiO brakuje luzu...:)

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No ale MaxPan nie jest z Polski więc ma prawo :), zresztą jego oferty jako copywritera nie widziałem.

Ale naprawdę przesada z nagonką, ja na zazwyczaj piszę dobrze ortograficznie a swego czasu w Polskę poszedł podpisany przeze mnie protokuł odbioru. Zdarza się :)

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Miejsce urodzenia czy zamieszkania nie usprawiedliwia pisania z błędami.

Marnują ludziom czas podejmując się zleceń, których nie są w stanie zrealizować.

W takim wypadku niepoważny jest ten, kto zleca im wykonanie jakiegokolwiek zadania bez uprzedniego sprawdzenia ich umiejętności, portfolio lub przynajmniej weryfikacji danych.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Oj a co, to już pośmiać się nie można? :) Klasyczna wpadka, oczywiście każdemu może się zdarzyć, co nie zmienia faktu, że akurat teraz zdarzyła się Bartkowi. No i niech się śmieje razem z nami, a pisownia się utrwali:)

Jestem Marta i nie mam 22 lat:)

I tu kompletnie się mylisz, lub nawet, piszesz bzdury. MaxPan pochodzi z kraju, gdzie są inne zasady pisowni, naszego języka się wyuczył i idzie mu całkiem dobrze - pomimo jego niejednej wpadki, której nikt nie napiętnuje, bo wiedzą z czego wynika. Nie mamy zbyt łatwej ortografii - dlatego bzdurą jest co piszesz - że nie usprawiedliwia to obcokrajowca do błędów ortograficznych.

Druga ważna sprawa, to fakt, że ten kolega chce zarabiać na pisaniu, więc to nie jest taka sobie wpadka - to tak jakby przyjechał do Ciebie kandydat na szofera i zaraz wpier.... się w Twój płot od domu. Ciekawe czy powie żyłbyś mu swoje auto, lub firmowe, po takim "wstępie".

Masz racje, błędy zdarzają się każdemu, nawet mi - ale już wcześniej zauważono, że nie każdy chce brać pieniądze za pisanie, on tak.

Mam nadzieje, że użytkownik MaxPan się nie obrazi ale jego niektóre wypowiedzi pomimo, że fachowe również zawierają ciekawe nowości ortograficzne i stylistyczne

znam jeżyk Polski na tyle na ile potrafiłem sam wyuczyć, bo nigdy nie korzystałem z korepetycji.

Jak ty gadasz w obcym jeżyku tak jak ja po Polsku, to gratulacje :) Ja niestety Polskiego w szkole nie miałem, ale jeżeli mnie rozumiecie to nie jest tak złe. gadam o wiele lepiej jak pisze :)

p.s. wcale się nie obraziłem :)

Parę osobo z PIO pisze na rosyjskich forach SEO, lub BHW, uwierz mi , jest o wiele gorzej, ja znam mało Polaków co piszą po angielsku, niemiecku rosyjsku bardzo poprawnie, perfekcyjnie tak ja ty wymagasz.

Znam wiele obcokrajowców co mieszkają w Polsce po 20 lat i NIE CHCĄ uczyć polskiego, bo mają pzrekonanie ze to Polacy muszą uczyć angielskiego, niemieckiego.

Mam inne zasady, ale nie mam czasu, na razie, na dokładne zglebienie ortografij, chce, ale nie mam czasu.

Napisz nam jakie jeżyki znasz perfekcyjnie, wtedy pogadamy. Chyba ze nie piszesz na światowych forach, siedzisz wyłącznie w Polsce i masz zamiar tak funkcjonować do śmierci to tedy może to być nie potrzebne w twoim wypadku.

Trzeba zawszy byc człowiekiem, a ortografia to rzecz drugorzędna.

Można być Prezydentem lub szefem największej partii opozycyjnej i robić błędy ortograficzne.

Max, specjalnie dla ciebie - akcja pt. wszyscy Polacy (a szczególnie mieszkańcy Podlasia) znają rosyjski/ukraiński/białoruski (i odwrotnie)

Akcja dzieje się na białostockim dworcu PKP (niedziela)

zdaje się że Ukrainka : pla pla pla.. Biliet na poniedielnik Utram

kasjerka: wy choczecie bileta na poniedzielnik czy na zautra ?

zdżU: niet, mnie nada pakupić biliet na poniedielnik utra

k: utra czy poniedzielnik ?

zdżU: poniedielnik utra

i tak dobre "10 minut "

z braku cyrylicy, czy raczej z braku umiejętności zapisania wszystkich tych błędów cyrylicą, która osobom znającym język "ułatwiłaby" czytanie i rozumienie wyjaśniam:

Kobietka chciała kupić bilet na pociąg odjeżdżający w poniedziałek rano. Kasjerka, nie wiedziała czy kobieta chce bilet na poniedziałek czy na "jutro" ( była niedziela, wyjaśnienie, dlaczego tak dobrze pamiętam niżej). Pół peronu padało ze śmiechu i już ktoś chciał się wtrącić, kiedy kasjerka zreflektowała się, że do niczego to nie prowadzi więc zawołał kierownika.. i wtedy padli wszyscy

kierownik : U nas jutra Praznik - niet paniedielnik my wam możem prodać bilet na awtobusa, nu na pogiah niet

(chyba miało to znaczyć: u nas jutro niedziela, nie poniedziałek, możemy sprzedać Pani bilet na autobus, ale nie na pociąg, ale że ręce są mi dość często potrzebne, nie dam se ich ciąć. Aż, tak dobrze gwary Podlaskich wsi nie znam)

@-->->----

Kiedyś miałem błąd na stronie, gdzieś na jakiejś podstronie gdzie nikt nie zagląda, połapałem się po ilości wejść na frazę wyszukiwaną z błędem.

Byłem w szoku jaka skuteczność.

Od tego czasu czasami robię celowo linki z błędami, i powiem że efekty bywają znakomite.

Musimy się dostosowywać do społeczeństwa aby dostarczyć mu to czego szuka :P

@Evien konstatacja nie specjalnie wesoła jak na ten dział :)

Moim zdaniem staranna dbałość o poprawną ortografię, gramatykę, stylistykę wypowiedzi decyduje o jej jakości. Dodatkowo ważne, by wypowiedź była merytoryczna, na temat :) Niby oczywiste ale...

Oprócz tego czytam forum nikoniarze więc trudno mi się wypowiedzieć obiektywnie, myślę jednak, że PIO pod względem kultury wypowiedzi i tak stanowi chlubny wyjątek w internecie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Krzychu, dla mnie niewesołe jest to, ze dziś na większości for, na których podobno, rozmawiają POLACY, mamy okazję zobaczyć scenki, jak ta z udziałem kasjerki i Ukrainki. Najpierw problemem była interpunkcja, potem gramatyka, teraz czytanie ze zrozumieniem .. Jeśli szybko nie opanujemy telepatii, trzeba będzie wrócić do pisma obrazkowego.

Czarnowidztwo? Nie sądzę. Zdecydowana większość z nas to tzw. wzrokowcy, a w sieci coraz więcej jest nie tych, którzy język znają, a tych, którzy dopiero się go uczą. Oni nie poprawiają błędów, oni je bagatelizują, akceptują i powielają!

@-->->----

miom zadneim pzesarcdazie wzssytko da się rzocytać

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności