Skocz do zawartości

Mniejsze zarobki czy to czasowa zapaść

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę, w piątek i sobotę było kiepsko za to niedziela wypadła całkiem spoko, nawet o dziwo ctr wzrósł do poziomu prawie sprzed marca, ale dzisiaj znowu się zapowiada niskość...chyba - zobaczymy.

Dopiero się zacznie z tą pogodą:

pogoda + obecnie niski CTR i słabe stawki...... :) nieciekawie

• Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Od zawsze mam CTR strony w granicach 2-5% a nagle, od 6 kwietnia bez spadku średnich odwiedzin, bez zaminy lokalizacji boxów, bez żadnej ingerencji CTR strony spadło do poziomu 0,4-0,5% :) i jak do dzisiaj sie utrzymuje. Wczoraj zmianiliśmy format reklam oraz lokalizację i czekamy na efekty... Myślicie, że to coś da czy trzeba zmianiać profesje ?

spis stron PR2 bezpłatny, moderowany katalog, za 3 komentarze wpis PREMIUM gratis

ciekawy katalog stron z PR1 - darmowy

w sobote byla lepsza pogoda... gorsze staty... w niedziele juz lepiej bo pogoda gorsza:) Poniedzialek slaby, wtorek slaby... bo pogoda... + zobaczcie co sie dzieje w sklepach... czyli swieta:) do czasu zakonczenia swiat bedzie gorzej... a i po swietach niekoniecznie lepiej bo bedzie majowka;) Wiec niestety trzeba sie uzbroic w cierpliwosc... no i niestety miec ciągle na uwadze to że ludzie odchodzą masowo od komputera w tych miesiącach cieplejszych.

Z moich obserwacji wynika... ze po prostu jak jest pogoda to nawet jesli ruch spadnie minimalnie to jest to gorszy ruch... bo ludzie wpadaja na strone robia to co musza na niej zrobic czyli jak najszybciej... i znikaja a tak jak nie bylo pogody to byli tacy wedrowcy... tu przeczyta tam przeczyta a jak juz wszystko zobaczy to moze cos jeszcze dalej poszuka a jak nie to kliknie w reklame:)

Witam,

u mnie sprawa wygląda tak, w 2009 roku od 01.01 do 19.04, w stosunku do analogicznego okresu 2008 r. ctr wzrósł o 0,60 %, w 2010 analogicznie do 2009 spadł o 0,60 %, w 2011 analogicznie do 2010 spadł o kolejne 0,65%. 2011 - najgorszy rok od 2007.

Wejścia są cały czas ok, cpm za to ciągle niski, ale we wszystkich poprzednich latach też był niski w pierwszych 4 miesiącach, więc czekam, może podskoczy...

Czekam, robię swoje, ale przy logowaniu do adsense widzę, że często lepiej wychodzą reklamy afilacyjne CPC.

Branża moto, komputery oraz rozrywka.

U mnie spadek w zarobkach od stycznia, lipa jak nie wiem, w marcu trochę tylko lepiej, najlepiej w kwietniu było, ale się skończyło :D chyba przez pogodę, bo odwiedziny od soboty też w dół poszły.

W każdym razie ogólnie zmiany są zauważalne, pomimo tego samego poziomu wejść ( do połowy kwietnia) ads pospadało.

pozdrawiam i życzę głowy do góry i robienia swojego dalej, ewentualnie rozglądania się za dodatkowymi pracami :)

Większość osób twierdzi że to kwestia 4 pierwszych miesięcy roku. Ale czy to się sprawdzi to zobaczymy. Na pewno na adsense nie ma co się nastawiać że to będzie zarobek życia bo google leci a balona według mnie i coś kombinuje z wynikami.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Większość osób twierdzi że to kwestia 4 pierwszych miesięcy roku.

U mnie 4 pierwsze miesiące roku to zawsze były "żniwa" i z każdym kolejnym rokiem zarobki były większe. Analizując kwiecień z poprzedniego roku i tego wynika, że będę miał zarobki ok. 50% mniejsze, czyli jest jeszcze gorzej niż w okresie od 12.10 do 03.11. Aż boję się pomyśleć co będzie od maja do października. Jeśli sytuacja będzie taka jak teraz to moje zarobki w tych miesiącach będą na poziomie tych z którymi zaczynałem zabawę z Adsense.

Ja podejżewam 3 powody spadku przychodów z Adsense:

1. mniej reklamodawców, głównie z powodu pojawienia się reklam na Facebooku (pisałem wcześniej). Reklamy na facebooku mogą być lepiej targetowane, jest lepszy CTR, niemożliwe są techniki, stosowane przez webmasterów mające na celu oszukanie użytkownika aby on tylko kliknął w reklamę. Reklamodawcy to zauważają.

2. efekt rozdawanych na lewo i prawo darmowych kuponów Adsense - za nie wszystkie Google musi płacić z własnej kasy

3. obniżenie stawek wypłacanych wydawcom jest jedyną drogą na utrzymanie jako takiego zysku z reklam - akcjonariusze oczekują dobrych wyników finansowych

Jest jeszcze jedna przewaga Facebooka - przychodami z reklam nie musi się z nikim dzielić więc są w stanie zaproponować reklamodawcom niższe stawki. Jak tak dalej pójdzie to czarno widze przyszłość osób żyjących z Adsense.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności