Skocz do zawartości

Mniejsze zarobki czy to czasowa zapaść

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Porównałem sobie wczoraj zarobki na jednej z moich domen za miesiąc maj 2011 i maj 2010. Wybrałem domenę, na której ruch był bardzo podobny, układ reklam nie był zmieniany, layout, linkowanie też nie. Praktycznie nic nie zmieniałem (dołożyłem tylko odrobinkę treści na paru podstronach).

Wyszło:

maj 2010 - 162 Euro

maj 2011 - 68 Euro

Czy to zapaść ? Tak, to jest zapaść !

U mnie od 2006 roku do 2011 z każdym rokiem coraz więcej. Średnio o 30% na +

Strona cały czas rozwijana. Co ciekawe mam znacznie miej kliknięć a zarobki nadal w góre ale fakt przestałem zupełnie rozwijać "śmieciowe" działy typu humor, śmieszne filmiki i zapełniam stronę unikalnymi teksami z wielu dziedzin. Jak widac opłaca się choc pracy znacznie więcej.

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

Witam.

Panowie u mnie był aktualnie taki przypadek, że ostatnio tak jakby Google samo usunęło duży banner. Wyświetlał się na stronie głównej lecz w ustawieniach go nie było. To był powód mniejszych zysków. Czym mogło to być spowodowane? Nie dostałem żadnej informacji od adsense, że dezaktywuje mi baner...

Wstawiłem go od 2 dni i jest aktywny. Zarobki wzrosły...

U mnie od 2006 roku do 2011 z każdym rokiem coraz więcej. Średnio o 30% na +

Strona cały czas rozwijana. Co ciekawe mam znacznie miej kliknięć a zarobki w nadal w góre ale fakt przestałem zupełnie rozwijać "śmieciowe" działy typu humor, śmieszne filmiki i zapełniam stronę unikalnymi teksami w wielu dziedzin. Jak widac opłaca się choc pracy znacznie więcej.

I tak właśnie trzeba. Nie warto się w śmieciach babrać. Im strona bardziej wartościowa, tym szybciej reklamodawca przyjdzie, a i samo G. widzi twoją stronę inaczej, no i w końcu ludziska do ciebie przyjdą z wyboru a nie z przypadku, a traffic jest wprost proporcjonalny do przychodów.

I nie ma co z tygodnia na tydzień płakać, że zarobki spadły i od 26-go danego m-ca płakać, że jeszcze kasa nie przyszła, bo to dziecinada.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Na przełomie 6 lat dość intensywnie przyglądałem się rozwojowi programu Adsense. Od ostatnich 2 lat mam wrażenie, że jest coraz gorzej w tym temacie.

Być może problem pojawia się po stronie przeglądarek. Co raz więcej osób sięga po FF, dodatkowo instalując Adblocka z którego sam korzystam (dość wielkoformatowych bannerów i latania mychą za X-em, adblock blokuje również reklamy gugla). Jeszcze w 2008 roku reklam o tematyce, która mnie interesuje było dziesiąt, obecnie jest kilka. Myślę, że ludzie się tym nasycili, ostatnio również mniej czytam o banach, które w latach 2006-2008 były często opisywane na forum.

Ponadto widać zmianę podejścia ze strony gugla względem klienta - kiedyś czekało się na upragniony PIN nawet miesiące, teraz przysyłają w niecały tydzień, a wypłatę zrealizować mając parę Euro na koncie (kiedyś 100 dolców). Ogólnie Adsense może nie schodzi na psy, ale w przypadku mojej tematyki z roku na rok ma coraz mniej zainteresowanych współpracą.

Ciekaw jestem zdania osób, które zaczęły współpracę z programem około 2005 roku...

ostatnio również mniej czytam o banach, które w latach 2006-2008 były często opisywane na forum.

hmm to dziwne, bo ja bez przerwy gdzieś trafiam na informacje o banach za przysłowiowe "jajco" - "za co, za jajco" i brak kontaktu. Czytając wszędzie o banach za bzdury albo w ogóle bez uzasadnienia, jakoś średnio zaczynam wierzyć w budowanie modelu biznesowego z Adsense, do czego Google zachęca. Tak czytając te wszystkie informacje zaczynam mieć wrażenie, że to jakaś loteria.

a wypłatę zrealizować mając parę Euro na koncie (kiedyś 100 dolców).
Niby od kiedy tak jest?

nic się w tej kwestii nie zmieniło, nadal jest próg 100$ / 70€

"Płatności AdSense są dokonywane według harmonogramu miesięcznego. Jeżeli saldo konta osiągnie w dowolnym miesiącu próg 70,00 €, płatność wyślemy przed końcem kolejnego miesiąca, jeżeli na koncie nie będzie żadnych blokad."

dziś rekord za klika, 48 eurocentow:) Ale mam bardzo mała skuteczność ctr na poziomie 0,60... Jest ktoś wstanie mi w tym pomóc? Jeśli tak to bardzo proszę o kontakt na PW, będę naprawdę bardzo wdzięczny

Wczoraj u mnie jeden klik 0,89 € . Cieszyłbym się jakby CTR był większy i same takie reklamy do wyświetlania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności