Skocz do zawartości

Mniejsze zarobki czy to czasowa zapaść

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie +70%, szczególnie się z tego cieszę, bo nowych treści pisałem tyle co nic z powodu sesji na uczelni :)

Czerwiec podobnie jak maj były niezłe choć od 26 czerwca widać wyraźny spadek ruchu.

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

• Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 miesiące temu...

Jak tam u was wypadła druga połowa sierpnia/początek września?

O ile lipiec wbrew moim przewidywaniom dzięki brzydkiej pogodzie był całkiem niezły, to w sierpniu już coraz gorzej ostatnie dwa tyg. - upały już bardzo kiepsko - no ale upały się skończyły, google jeszcze coś tam namieszało w serpach - zmniejszyły się nieco odwiedziny, no ale co mnie zastanawia pogoda się pogorszyła, wakacje się skończyły, stawki wysokie, a ctr coraz gorszy, 3-krtonie gorszy niż w lipcu, gorszy nawet niż przy tej zapaści marcowej - kiedy to powstał ten wątek.

Koniunktura w adsens jak na giełdzie???

u mnie spadki na ostro, przy czym od początku roku wszystkie kampanie GA przerzucam przez openx, kilka spostrzeżeń:

1. w okresie styczeń-maj openx zawsze pokazywał mniejszą liczbę kliknięć w reklamę niż GA

2. w okresie czerwiec-sierpień openx zawsze pokazywał większą liczbę kliknięć w reklamę niż GA

3. stawki spadły i to baaaaaardzo...

Powoli rezygnujemy z GA na rzecz wyświetlania kampanii naszych serwisów.

Wielokrotnie więcej można wyciągnąć sprzedając reklamę bezpośrednio zainteresowanym firmom.

Luksusowe apartamenty pod Krakowem - Ulica Srebrna

"openx zawsze pokazywał większą liczbę kliknięć w reklamę niż GA"

Możesz powiedzieć mniej więcej jakie to są róznice procentowo ?

Ja też zauważyłem w kilku serwisach szczególnie tych lepiej zarabiających bardzo dziwne niezgodności i widzę że chyba coś polityka adsense poszła ciut w złym kierunku.

U mnie bez większych zmian ale myśle o czymś innym. Skoro Euro pod koniec roku ma być po 4,6 czy nie warto wstrzymać wypłat?

może być też po 3,90 nie wiadomo - złotówka jest niedowartościowana obecnie.

Stawki mogą być niższe właśnie zw. na wysoki kurs euro, aczkolwiek ja stawki mam wysokie za to ctr poleciał na łeb, na szyję. W moim przypadku podobna sytuacja trochę jak w marcowej zapaści, tylko teraz zapowiada się chyba gorzej. Przyczyn może być wiele:

1. ostatnie słoneczne dni

2. zmiana struktury trafficu na różnych stronach - wynikające z okresu lub zmian w serpach

3. jakieś kolejne testy algorytmu G. Adsense

4. kampanie - "zainstaluj se chroma", "bezpłatna wizytówka firmy od Google Maps"

5. mniej reklam

6. kiepskie nastroje na rynkach

7. plamy na słońcu

:)

przykład dla 1 serwisu ( średnio 15k uu/mc, 50k odsłon )

Statystyki od 01.01.2011 do 09.09.2011:

Openx:

40394195284456683030.png

GA:

66216738286284497636.png

O ile serwis przez w zeszłym roku i w IQ tego roku robił dla mnie kilka stówek po opłaceniu redaktorki to teraz ledwo 100zł na piwo zostaje...

Na szczęście zdywersyfikowałem źródła ruchu i spadek na jednej domenie nie jest za bardzo odczuwalny.

Luksusowe apartamenty pod Krakowem - Ulica Srebrna

a u mnie wręcz odwrotnie teraz nagle się poprawiło od poniedziałku - zmiana ponad 100% (dzienne zarobki i ctr) na plus. Druga połowa sierpnia i początek września był kiepski. Z kolei lipiec bardzo dobry. Taka jakaś zmienna koniunktura jest, różne kampanie, pogoda, różne dopasowanie reklam - skoro algorytmy google w różny sposób układają wyniki w serpach, to pewnie też w są różne wersje algorytmów rozsyłających/dopasowujących reklamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności