Skocz do zawartości

Mniejsze zarobki czy to czasowa zapaść

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie też, jak pisałem wcześniej ciekawi mnie czy na wzrost zarobków dość znaczny może mieć wpływ zaznaczenie opcji "Udostępnij moje dane Google Analytics" ? Chyba to jednak przypadek, zbiegł się z tym że są większe stawki za kliki. A już w konwersję (cokolwiek by to nie oznaczało) :) nie zamierzam wnikać. Może jeśli kiedyś dostanę następną promocję na reklamy...

JacekS

Nie wiem jak u was ale u mnie te pierwsze dni kwietnia wypadają o wiele lepiej. Fakt CTR jest taki sam ale stawka eCPM podskoczyła w górę.

Nie u mnie B) Lipa jak nie wiem. Ja mam znacznie gorszy CTR niż w styczniu, czy lutym, co sugeruje że dostaję gorzej dopasowane reklamy. Może mam wysoki współczynnik konwersji i mi przychodzą jakieś niedopasowane. ;)

trzeba robić swoje i trzymać się jak by nie było.

Cóż innego nam (jak zwykle) pozostaje. Tylko to straszni demotywujące. :)

jesli zarobki beda takie same znaczy sie ze to nie smart-pricing ani nic w tym stylu.

To raczej nie smart pricing, bo to zbyt masowe zjawisko jest.

Wydaje mi się, że optymalizacj konwersji strasznie miesza w rozsyłaniu reklam, o ile to nie zbieg okoliczności, to bezsensowny zabieg bo jak konwersja ma wyższy priorytet od tematyczności to i tak w efekcie niedopasowana tematycznie reklama nie będzie miała konwersji.

Olałem taki zarobek.

hmm, no może to jest tymczasowa zapaść, a jak nie to może trzeba dać szanse innym sieciom kontekstowym.

marne grosze z tego ads dostaje przez ostatni rok.

Olałem taki zarobek.

:D

Moim zdaniem opłacalne to jest dla super obleganych stron w setkach tysięcy wyświetleń na dzień jednostki reklamowej dla innych może to być (adsense) jedynie zabawa lub zarobek na długopisy do szkoły.

Radzę nie narzekać, zapomnieć i szukać innych źródeł dochodu.

JacekS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności