Skocz do zawartości

Mniejsze zarobki czy to czasowa zapaść

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Oplacalne jest to nawet dla stron z 10 odwiedzinami dziennie, tylko ze strony musza byc w jezyku angielskim albo innym, kraju w ktorym obracana jest gruba kasa.

Zgadza się. Zwłaszcza strony w języku "zamożniejszych" krajów - USA, UK, podejrzewam że Niemcy, Szwajcaria, Szwecja, Norwegia. Zupełnie inna konwersja, ale wypozycjonować taką stronę, to już inna bajka.

• Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie od stycznia również znaczny spadek zarobków. Na polskich stronach w ogóle przestałem używać reklam adsense bo w branży rozrywkowej ciężko jest cokolwiek zarobić na adsensach. Mam reklamy adsense na popularnej stronie anglojęzycznej gdzie traffic pochodzi w 90% z USA i w porównaniu z grudniem czy innymi miesiącami w 2010 roku zarobki w miesiącach styczeń - kwiecień są 6x mniejsze ...

kazdy mowi o spadku, a moglby ktos przedstawic faktyczne +/- stawki?

ja przy 200-300 klikach na dzien w ciagu miesiaca mam okolo 800e

kwiecien to najgorszy miesiac od lat pewnie bedzie okolo 600e~

oczywiscie pieniazki ktore od nich dostaje sa o okolo 20% mniejsze zawsze sa ucinane 10dnia kazdego miesiaca i zamiast 800euro dostaje 600~ (jakies naliczanie google nie wiem)

U mnie spadek 70% w marcu, smieszne.

to hardcore rzeczywiście, ciekawe co się dzieje, ale ogólnie kwiecień może być jeszcze gorszy.

U mnie chyba zarówno CTR wychodzi gorszy, jak i stawki za klik.

To masz i tak całkiem nieźle jak na taką ilość klików ja mam słabsze stawki.

oczywiscie pieniazki ktore od nich dostaje sa o okolo 20% mniejsze zawsze sa ucinane 10dnia kazdego miesiaca i zamiast 800euro dostaje 600~ (jakies naliczanie google nie wiem)

Możesz rozwinąć, bo nie bardzo rozumiem, jak to Ci potrącają 20%? Za nieprawidłowe kliki? Nigdy nie miałem czegoś takiego

Kwiecien jeszcze lepiej, dzis to jzu chyba lepiej byc nie moglo, za 9 klikow €1,20 , czyli instytucje finansowe (niepolskie) placa 50 groszy za klik ? nie wierze cos Google niezle popieprzylo z przyznaniami dochodow, w styczniu za tyle klikow wychodzilo mi czasem po 15 euro nawet.

U mnie takie same odczucia. Zarowno na polskich jak i zagranicznych strona regres. W marcu bylo, zle w kwietniu jeszcze gorzej. Chociaz zasadniczo jak patrze na poprzednie lata to na polskich stronach zawsze najmniejsze zarobki mialem w marcu i kwietniu. Po tych miesiacach szlo do gory.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

U mnie spadek 70% w marcu, smieszne.

to hardcore rzeczywiście, ciekawe co się dzieje, ale ogólnie kwiecień może być jeszcze gorszy.

U mnie chyba zarówno CTR wychodzi gorszy, jak i stawki za klik.

To masz i tak całkiem nieźle jak na taką ilość klików ja mam słabsze stawki.

Możesz rozwinąć, bo nie bardzo rozumiem, jak to Ci potrącają 20%? Za nieprawidłowe kliki? Nigdy nie miałem czegoś takiego

@up

juz tlumacze - jesli jest jakis sposob na nie ucinanie tego to odpale Ci 100 euro ;)

gdy wejde w zaawansowane raporty zaznacze od 1 do 30 dnia miesiaca to srednio wynosi kilkaset wiecej euro niz w zakladce moje konto>szczegolowe platnosci (10 dnia kazdego miesiaca jest tam podana suma zarobkow za poprzedni miesiac)

@up

juz tlumacze - jesli jest jakis sposob na nie ucinanie tego to odpale Ci 100 euro :piwo:

gdy wejde w zaawansowane raporty zaznacze od 1 do 30 dnia miesiaca to srednio wynosi kilkaset wiecej euro niz w zakladce moje konto>szczegolowe platnosci (10 dnia kazdego miesiaca jest tam podana suma zarobkow za poprzedni miesiac)

Pamiętaj że w tych raportach zaawansowanych masz skumulowane wartości dla kanałów.

Więc jeśli dla jednej jednostki reklamowej masz 2 kanały to ich wartości się sumują.

Oczywiście sytuacja ma miejsce jeśli masz zaznaczoną opcje Dane kanału i oznaczysz wszystkie kanały "ptaszkiem".

juz tlumacze - jesli jest jakis sposob na nie ucinanie tego to odpale Ci 100 euro :P

a nie są tam jakieś różnice wyniakąjące z tego, że jeden raport liczy równo miesiąc, a drugi od ostatniej płatności? Albo tak jak pisze bobek może się pokrywają kanały co powoduje duplikację, bądź też masz dużo nieprawdiłowych kliknięć, ale to by było coś za dużo ich jak kilkaset na kilasetr euro.

Obstawiałbym, że do niektórych jednostek masz przyporządkowane kilka kanałów.

kazdy mowi o spadku, a moglby ktos przedstawic faktyczne +/- stawki?

A te adsense to masz na gazecie.pl czy wp.pl ? :D

JacekS

Jacek, ja po raz kolejny nie rozumiem Twojego zdziwienia. To, że Ty nie masz strony, na której byś wyciągał tyle co darkness to nie znaczy, że to niemożliwe.

To wychodzi gdzieś 0,1e za klika co jest prawdopodobne.

darkness to dane z jednej strony czy kilku?

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności