Skocz do zawartości

Mniejsze zarobki czy to czasowa zapaść

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Generalnie to ten temat jest wciąż podbijany przez jakieś 5 osób jak to w adsense źle i niedobrze, więc ten temat tak samo niemrawy jak i ten z forum as.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Chyba mnie źle zrozumiałeś - męczące się robi to marudzenie, jedni zarabiają tyle samo, inni mniej, inni więcej, normalna rzecz, trzeba się brać do roboty a nie lamentować i nie ma chyba sensu podbijanie wciąż tego wątku tą samą odpowiedzią "u mnie ciągle słabo" - bo skoro jest słabo to samo z siebie nie zrobi się super. Co do zarobków, to na szczęście moje "1 euro" starcza mi żeby się z tego utrzymać i zasponsorować rodzicom remont mieszkania :D

jedni zarabiają tyle samo, inni mniej, inni więcej, normalna rzecz, trzeba się brać do roboty a nie lamentować i nie ma chyba sensu podbijanie wciąż tego wątku tą samą odpowiedzią

to nie jest normalna rzecz, mam taka sama strone od dobrych paru miesiecy i z miesiaca na miesiac zarabiala coraz wiecej, a tu nagle o 75% zarobki spadly mimo braku spadkow odwiedzin, dla Ciebie jest to normalne ?

Wiesz ja mam 2 letnią stronę, która zarabiała 20€, a pewnego dnia zaliczyła spadek do 5€ i tak ma do dziś, a nawet jeszcze słabiej, bo jej popularność przemija, więc powiem, że to jak najbardziej normalne w przypadku adsense i na podstawie 1 strony nie można wyciągać praktycznie żadnych wniosków.

Nie chodzi o popularnosc, popularny moze byc facebook ktory ma odwiedziny bezposrednie, ja mam tyle samo odwiedzin z wyszukiwarki co jeszcze w styczniu, jestem na top pozycjach pod finanse i moje zarobki spadly tragicznie w dol, nie wiem jaki Google ma w tym cel ale oni sami sobie szkodza przez takie praktyki. Strona ma dobre pozycje na "pozyczki*" i chyba takie rzeczy sa i beda zawsze w cenie a i z czasem beda coraz cenniejsze, co za tym idzie, rowniez zyskuja ciagle na popularnosci w wyszukiwarce co przyrownojac do Twojego przypadku bylo zapewne czasowa popularnoscia jakiegos trendu ktory przeminal, u mnie nic nie przeminelo tylko spadly zarobki.

nawet jeszcze słabiej, bo jej popularność przemija, więc powiem, że to jak najbardziej normalne w przypadku adsense i na podstawie 1 strony nie można wyciągać praktycznie żadnych wniosków.

Sławek, ale właśnie nie ma tu mowy o spadku popularności, bo odwiedziny są, a nawet rosną, to klikalność spadła (CTR), to by było oczywiste, że jak spadły odwiedziny to i zarobki, ale tym razem odwiedziny nie spadły.

Ja na przykład nie wyciągam wniosków na podstawie jednej strony.

Co jest przyczyną spadków CTR????? - niedopasowanie reklam????

Co do jęczenia w stylu "u mnie ciągle kiepsko" - to fakt masz rację - do niczego to nie prowadzi, mnie to np. trochę pomaga psychicznie - upublicznienie bóli ;):D, poza tym innym robi się raźniej jak widzą, że nie są sami ;).

Nie chcę być czarnowidzem, ale jeszcze za chwilę przyjdzie panda+lato...

Edit:

temat poniżej: - Reklamy tekstowee mimo ich braku: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=119568

każdy dostaje to czego nie chce? To taki test? :D

Na stronach finansowych mniej więcej od lutego zarobki spadły na łeb. To co zarabiałem na jednej domenie w lutym teraz mam z trzech. Pod koniec stycznia na początku lutego działy się dziwne rzeczy z reklamami, albo byly zupełnie nie tematyczne albo dziwnie się wyświetlaly, wielu wydawców to zauważyło nie tylko u nas. Moim zdaniem programiści googla coś namieszali, i niestety na dobre to chyba nikomu nie wychodzi.

Wielki GÓGL na początku tego nie odczuje ale myśle że jeżeli taka sytuacja będzie trwała długo to wielu maluczkich i tych duzych wydawców zamieni go no coś innego. Chociażby adkontest bo w tej chwili można się pokusić o stwierdzenie że zarobki mogą być porównywalne.

Ernest i Jastrzab trochę nieprecyzyjnie się wypowiedziałem, na stronie o której pisałem krach był w przypadku stałej popularności i praktycznie też z dnia na dzień, to, że jest mniej kasy z mniejszej liczby odwiedzin to oczywista oczywistość.

Nie mam żadnej strony w finansach i żadnych większych spadków w zarobkach nie zanotowałem, raczej zwykłe wahania do kilku euro na +/- (tak jak zawsze), więc szczerze mówiąc chyba tam bym się doszukiwał dziury.

Ja też nie mam stron finansowych, nie piszę też już nawet o stawkach, ale o samym CTR, z dnia na dzień w moim przypadku jest coraz niższy - na tej podstawie wnioskuję, że reklamy są źle dopasowywane. No i rzeczywiście jeśli się nie poprawi to Google może stracić wydawców na rzecz konkurencji, oczywiście to się nie stanie z dnia na dzień.

Nie wydaje mi się też, żeby to była naturalna sytuacja.

Na razie mamy drugi miesiąc, który póki co jest jeszcze gorszy od poprzedniego.

Wiesz ja mam 2 letnią stronę, która zarabiała 20€, a pewnego dnia zaliczyła spadek do 5€ i tak ma do dziś, a nawet jeszcze słabiej, bo jej popularność przemija, więc powiem, że to jak najbardziej normalne w przypadku adsense i na podstawie 1 strony nie można wyciągać praktycznie żadnych wniosków.

Moja podstawowa tez zaliczyła spadek z 20€ na 15€ ale mam jeszcze kilka z niewielkim ruchem 500-600 uu/dziennie. Jak myślicie warto wstawić tam reklamy?

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności