Skocz do zawartości

Czy warto logo na stronie robić w formie flashowej swf?

juzio

Rekomendowane odpowiedzi

Wcześniej poruszałem ten temat w innej formie ale teraz chciałbym zapytać trochę o coś innego.

Chciałem na kilka dni urozmaicić logo strony poprzez dodanie małych flashowych minianimacji.

Czy można jakoś zapewnić aby ta animacja wyświetliła się na każdej przeglądarce ? (oczywiście przy jakichś rozsądnych granicach gdzie przeglądarki nie są starsze niż kilka lat)

Czy jednak nie można tego zapewnić i odpuścić sobie ten flashowy dodatek ?

Wystarczy, że użytkownik ma zainstalowany Adobe Flash Player (czy jak to się zwało...) i włączone wykonywanie flasha. Na szczęście większość użytkowników ma go, ponieważ jest wymagany np. przez YouTuba. :)

odpuścić sobie,

Może rozwiniesz myśl?

Flash jako graficzne uatrakcyjnienie strony sprawdza się bardzo dobrze, można tworzyć fajne rzeczy które prawie nic ważą.

Tylko teraz flash się coraz bardziej kojarzy z tymi chamskimi reklamami co na różnych stronach atakują :)

@juzio, jeśli zrobisz sobie animacje i zapiszesz ją, jako wyżej wspomniany flash (rozszerzenie *.swf) to będzie działać prawidłowo u większości internautów. Czy warto robić? Jeśli nie zrobisz z tego świecącej choinki, to myślę, że nie ma w tym nic złego :) Pamiętaj tylko o wadze pliku i o tym, że mimo XXI wieku, duża część ludzi ma 256kbsp - okaż im dobre serce ;)

To zależy ponieważ google bierze pod uwagę tagi <h1> więc oprócz nagłówka na którym Ci zależy (fraza/słowo kluczowe) możesz umieścić logo swf.

Dobra strona flash może robi wrażenie ale czasem jest ciężka w obsłudze, jeżeli to strona firmowa to wystarczy fajna szata + html

Skuteczna praca w domu = duże zarobki.

To zależy ponieważ google bierze pod uwagę tagi <h1> więc oprócz nagłówka na którym Ci zależy (fraza/słowo kluczowe) możesz umieścić logo swf.

Dobra strona flash może robi wrażenie ale czasem jest ciężka w obsłudze, jeżeli to strona firmowa to wystarczy fajna szata + html

Co ma logo i flash do h1 tak czytam to bo mam trochę do czynienia z flashem i co kolejna wypowiedź to lepsza :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności