Skocz do zawartości

hierarchia ważności czynników dla G

lonerpl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam trudne pytanie, wiem że jednoznaczna odpowiedź nie istnieje, ale może podpowiecie coś z doświadczenia. Możecie wskazać co ma większą/mniejszą hierarchię dla google? Treść strony, podlinkowanie, optymalizacja strony, itd? Chcę postawić stronkę, w której treść nie będzie unikalna, bo to niemożliwe. Chciałbym wiedzieć jak bardzo utrudni mi to pozycjonowanie.

masz rację, nikt niczego nie zapewni, są strony co tylko linkami wskakują na pozycję, ale też znajddą się przykłady, gdzie dobra optymalizacja zdziała wiele. Co do unikalności tekstu też zdania są podzielone, bo wiele osób wykazuje, że dc egzystuje tylko w obrębie danego (jednego) serwisu, a inni tej opinii nie podzielają. Najlepiej robić wszystko najlepiej :)

Ja powiem tak, jeśli wierzyć temu, że unikalność jest niemożliwa, to należy mniemać, że taka jest specyfika tego projektu, branży, należałoby zatem spróbować zunifikować serwis, wyróżnić go czymkolwiek od innych, ale poprzeć sowicie linkiem, ale z pokorą i cierpiliwością :)

Ale trochę dziwnie sprawę postawłeś. Optymalizacja strony jest początkiem jakichkolwiek zadań. Jeżeli nawet ktoś pozycjonuje stronę nie zoptymalizowaną, to głównie dlatego, że inaczej w danym przypadku nie można. A jeśli mówimy o optymalizacji strony, to treść wręcz organicznie się do tego zalicza. Skolei podlinkowania to już całkiem inna bajka, jeśli tego pojęcia używasz jak się to przyjęło, a nie masz na myśłi po prostu linkowania.

Dlatego przemyśl to i zastanów się o co ci tak rzeczywiście chodzi czyli co autor miał na myśli.

A co do ważności to nie ma co deliberować zważywszy na podany zestaw. Zgodnie z tym co G głos treść, a więc i optymalizacja rulez. A praktyce, to wiadomo - to nie jest takie proste :)

Tak, tylko ile daje to pogrubienie, jeśli chodzi o pozycje?;]

Poniżej dał np.:

-unikalna treść

-nasycenie słowami kluczowymi

-słowo kluczowe w h1 nagłówek.

więc możemy zrobić test na świeżych domenach - Ty zrobisz dobry description a ja te 3 pozostałe czynniki i zobaczysz, że samo description nic Ci nie da. Oczywiście zakładamy, że słowa kluczowe mają być tylko w description.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności