Skocz do zawartości

Microsite Manager 1.5

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak jak mówie, w przyszłości zmiana szablonów na nowe to będzię edycja nazwy aktualnych. Świadomie nie dodawaliśmy nowych szablonów, bo za 2 miesiące wyjdzie wersja z podrasowanymi w dużym stopniu ministronami.

Na dzień dzisiejszy nie mam niestety nic na swoją obronę, szablony prezentują niski poziom, linki zewnętrzne są do stron autorów szablonów. Za tydzień wymienię listę planowanych zmian w nowej wersji.

Pierwsza wersja poza dobrą ideą była źle wykonana (panel administracyjny niefunkcjonalny), aktualnie poprawiliśmy panel, w następnej wersji będą ministrony.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

czy tworzone za pomocą tego narzędzia strony są w pełni edytowalne? Chodzi o możliwość wklejenia w dowolne miejsce kodu php np. odpowiedzialnego za wyświetlanie własnych linków?

Aktualnie są tylko dwa miejsca w które można wkleić reklamy/kod: dół menu bocznego i powyżej stopki. W następnej wersji dojdzie jeszcze góra strony (zaraz po <body>), ale raczej nie więcej.

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

No to ja zaczne :hello:

Testowałem dziś - kilka godzin powalczyłem i przetestowałem.

moja konfiguracja to baza na zewnatrz a reszta na jednym hostingu seo - nie podlaczalem wiecej hostingów. Dodawanie domen za pomoca wskaznikow w Direct Admin zadzialalo - także mozna powiedziec, ze dodaje sie bardzo fajnie i ogolnie dobrze sie zapowiada cały system.

Co do szablonów, to nie wiem o co Wam chodzi. Przecież nie ma sensu stawiać na tych co wszyscy - trzeba zrobić kilkadziesiąt swoich własnych i jedziemy z koksem :) Tylko problem z dodaniem własnych :( Wrzucanie nowego szablonu zapowiada się mało intuicyjne. poukrywane w podkatalogach cssesy i template-y. W dodatku jakbym chcial uzyc szablon w oparciu np o menu nie na ul/li tylko divach lub komórkach tabel (wiem, ze nie jest to "jazzy" - ale i takie trzeba), to ten skrypt na to nie pozwoli - albo ja tego nie potrafie zrobić.

Do autora :

w szablonie mam np cos takiego

<div id="sidebar">
	   <?php include_component('main', 'mainMenu')?>
</div>

to tworzy głowne menu robi ul/li

Jednak jak przemycic do ul lub li np. atrybut class lub id? Wiele skórek opiera się na classach w ul czy li. Obecnie to musze recznie css-esy przerabiać co oczywiście jest do zrobienia ale dużo łatwiej byłoby dołożyć jakąś klasę dla elementu html.

Znalazlem nawet plik _mainMenu.php i tam jest gołe ul i li. Czy można zrobić np. _mainMenuFajne.php i jakoś je wywołać z podrasowanego szablonu? Mi to coś nie działa. System ogólnie jest spoko - czy robione były testy wydajnościowe? chocby dla 100 domen? Nikt nie chce robić za testera a później natknąć się na przeszkodę nie do obejścia :) Druga sprawa, że można każdą taką mini stronkę łatwo wykryć dopisując do urla tą frazę z backend - powinno być to raczej zabezpieczone a dostępne tylko z poziomu domen zarządzających.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Wrzucanie nowego szablonu zapowiada się mało intuicyjne. poukrywane w podkatalogach cssesy i template-y.

Mój błąd, dzisiaj dopiszę do poradnika i roześlę klientom.

W dodatku jakbym chcial uzyc szablon w oparciu np o menu nie na ul/li tylko divach lub komórkach tabel (wiem, ze nie jest to "jazzy" - ale i takie trzeba), to ten skrypt na to nie pozwoli - albo ja tego nie potrafie zrobić.
Jednak jak przemycic do ul lub li np. atrybut class lub id?

Sam na to nie odpowiem, przekazałem Twoje pytania programiście i za kilka godzin dam znać.

System ogólnie jest spoko - czy robione były testy wydajnościowe? chocby dla 100 domen? Nikt nie chce robić za testera a później natknąć się na przeszkodę nie do obejścia

Mam postawione ponad 300 ministron na tanim hostingu seo, po statystykach serwera nie widzę zbytnio obciążenia. Puszcze jeszcze generator ruchu na kilka wybranych ministron, żeby się upewnić, choć programista zapewniał mnie że strony zużywają nie wiele więcej zasobów niż te w htmlu.

Druga sprawa, że można każdą taką mini stronkę łatwo wykryć dopisując do urla tą frazę z backend - powinno być to raczej zabezpieczone a dostępne tylko z poziomu domen zarządzających.

Trafne spostrzeżenie, nie pomyśleliśmy. Spytam się programistę i do poradnika dopiszę odpowiedni wpis w htaccess.

Dziękuję za opinię :hello:.

1. czy w programie można utworzyć kilka/naście projektów, tak, żeby powstałe zaplecze służyło dla kilku/nastu różnych projektów, czy nie ma takiego podziału?

2. przydałoby się - o czym już pisałem autorowi - jakoś bardziej automatycznie generowanie metatagów dla tych ministron

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Ad. 1. Nie ma podzialu na projekty. Zeby zobaczyc, czy dana ministrona linkuje do jakiejs strony docelowej to muszisz w nią wejść do edycji.

Ad. 2 no fakt

Kolejne propozycje (proste do zrobienia).

• Przy generowaniu tekstów, ze spinowanych artykułów powinny się również losować keywordy (teraz nawet w helpie jest napisane, ze nie losuje - przecież powinny).
  • Na liście stron docelowych przy każdej stronie być powinna być kolumna Ministrony a w niej link np."4", który by po kliknieciu pokazywał linki ministron w których wystepuje dana strona docelowa.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

2. przydałoby się - o czym już pisałem autorowi - jakoś bardziej automatycznie generowanie metatagów dla tych ministron

Zostanie dodane w nowej wersji.

Przy generowaniu tekstów, ze spinowanych artykułów powinny się również losować keywordy (teraz nawet w helpie jest napisane, ze nie losuje - przecież powinny).

Wczesniej myslelismy, że takie coś nie będzie potrzebne, myliliśmy się - zostanie dodane. Póki co keyword który się wpisuje wyświetlany jest tylko na podstronie artykułu i w title/meta, bardziej służy on wyszukiwaniu artykułów, dlatego nie dodaliśmy spinnera. Linki w artykułach podmieniane są we wszystkim między <strong>, nie tylko jeśli jest to słowo kluczowe. Spinner będzie dobrym wyjściem dla wszystkich, dlatego zostanie dodany.

Na liście stron docelowych przy każdej stronie być powinna być kolumna Ministrony a w niej link np."4", który by po kliknieciu pokazywał linki ministron w których wystepuje dana strona docelowa.

Będzie zrobione coś w tym stylu, jednak bardziej ogólne, zarówno dla schematów/linków/reklam/szablonów.

1. czy w programie można utworzyć kilka/naście projektów, tak, żeby powstałe zaplecze służyło dla kilku/nastu różnych projektów, czy nie ma takiego podziału?

Nie ma podziału na projekty i nie będzie, wzamian za to będą dodane kolejne przyciski jak teraz "Usuń wszystkie", dzięki temu będzie można dodać do wszystkich zaznaczonych ministron za jednym razem reklamę czy zmienić szablon itp. Wolimy poszerzyć wyszukiwarkę niż tworzyć sztuczny twór jakim byłyby projekty.

Bardzo dziękuję za takie spostrzeżenia i oczywiście proszę o więcej. Za dwa tygodnie rozpiszemy funkcjonalność następnej wersji, biorąc pod uwagę wszystkie spostrzeżenia, dlatego warto pisać.

W dodatku jakbym chcial uzyc szablon w oparciu np o menu nie na ul/li tylko divach lub komórkach tabel (wiem, ze nie jest to "jazzy" - ale i takie trzeba), to ten skrypt na to nie pozwoli - albo ja tego nie potrafie zrobić.

Niestety, programista powiedział mi, że na dzień dzisiejszy w żaden prosty sposób nie da się tego zrobić.

Druga sprawa, że można każdą taką mini stronkę łatwo wykryć dopisując do urla tą frazę z backend - powinno być to raczej zabezpieczone a dostępne tylko z poziomu domen zarządzających.

Wpis jutro zostanie wszystkim wysłany i dodany do paczki instalacyjnej, lecz zahashowany, kto będzie potrzebał ten włączy. Wszystkie nowości wyświetlane będą na stronie głównej (po zalogowaniu) Microsite Managera, także nie trzeba śledzić sklepu czy forum.

Nowość! Dzięki konstruktywnej rozmowie z adminem seolite.pl doszliśmy do rozwiązania podłączenia wszystkiego pod jeden katalog dla DirectAdmin. Rozwiązanie o wiele prostsze niż zabawa wskaźnikami i potem ręczne zmienianie IP, podaje na forum, być może innym rówież się przyda, bo takiego rozwiązania nigdzie w internecie nie znalazłem.

Dodajemy normalnie domenę jak każdą inną (nie przez wskaźnik), następnie w katalogu domeny wrzucamy plik index.php o tej zawartości:

<?php
rename('/home/NAZWA-UZYTKOWNIKA/domains/DOMENA-PODLACZANA/public_html','/home/NAZWA-UZYTKOWNIKA/domains/DOMENA-PODLACZANA/public_html-old');
$target = '/home/NAZWA-UZYTKOWNIKA/domains/DOMENA-Z-INSTALKA-MM/public_html';
$link = '/home/NAZWA-UZYTKOWNIKA/domains/DOMENA-PODLACZANA/public_html';
symlink($target, $link);
echo readlink($link);
?>

Wtedy prosimy tylko admina seolite.pl o włączenie wildcardu i możemy stawiać bez problemów ministrony na wielu domenach i subdomenach. Te rozwiązanie jest lepsze ponieważ:

1. sami możemy zrobić większość rzeczy

2. IP dla domeny wybieramy z formularza, a nie męczymy się z DNSami

Tutaj wyszła kolejna zaleta Microsite Managera i tego, że wszystkie pliki są w jednym katalogu, a konfiguracja i dane w jednej bazie danych - gdy chcesz coś zmienić z domeną, to nic nie ma prawa zginąć, a jeśli domena wygasła, to tylko edytujesz jej nazwe w panelu wpisując nową.

Niestety, programista powiedział mi, że na dzień dzisiejszy w żaden prosty sposób nie da się tego zrobić.

powinna zostac jak najszybciej dodana modyfikacja takiego szablonu i tto jak najszybciej. Mam nadzieję, ze te nowe zmiany będą za free dla starych uzytkowników, bo teraz to troche za beta testerów robimy. Poprawi to jakość zaplecza, bo frontend aktualnie lezy :)

z tym seolitem to fajnie wyszło, bo akurat mam tam konto - choć te znaczniki aż tak mocno mnie nie bolały - bo mimo wszystko działały

pytanie, po co jest strona główna skryptu skoro się nie wyświetla ??

Dobre pytanie - już kilka razy się naciełem, że wchodziłem na główną domene gdzie mam ten skrypt a tam blank page. Trzeba wchodzic do backend.

pytanie, po co jest strona główna skryptu skoro się nie wyświetla ??

Link po instalacji do "strony glownej" jest rzeczywiscie "po nic", pozostalosc po czyms co bylo, ale zrezygnowalismy z tego bo nie mialo sensu. Na "stronie glownej" czyil glownej domenie mozesz normalnie postawic ministrone.

powinna zostac jak najszybciej dodana modyfikacja takiego szablonu i tto jak najszybciej. Mam nadzieję, ze te nowe zmiany będą za free dla starych uzytkowników, bo teraz to troche za beta testerów robimy. Poprawi to jakość zaplecza, bo frontend aktualnie lezy

W wersji 1.5 poprawilismy backend, wersja 2.0 to bedzie poprawiony frontend i kwestia licencji, szczegoly za tydzien.

z tym seolitem to fajnie wyszło, bo akurat mam tam konto - choć te znaczniki aż tak mocno mnie nie bolały - bo mimo wszystko działały

Znaczniki nie byly zle, ale nowe rozwiazanie na przyszlosc jest o wiele wiele lepsze.

Kwesita znajdywania skryptu po /backend.php

Programista juz to rozwiazal, poprawke (htaccess) wysle klientom. Od teraz do panelu wchodzic sie bedzie poprzez /admin i to tylko na domenie na ktorej jest instalka, na wszystkich dodanych nie bedzie mozliwosci wejscia do panelu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności