Skocz do zawartości

Microsite Manager 1.5

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak:

+ szybki i rzeczowy support

A teraz powiem, co by mi się w programie przydało:

1. Mieszarka synonimów.

Zdecydowanie przydałoby się to narzędzie z możliwością aktualizacji bazy synonimów wraz z odmianami.

2. Grupy artykułów.

Przy tworzeniu artykułów przydałaby się możliwość przypisania danych artów do danej grupy. Po co? O tym zaraz.

3. Generowanie metatagów dla podstron ministron.

Nie ma możliwości przypisania unikalnych tagów do ministron.

4. Zautomatyzowanie generowania ministron.

Jeśli mam 100 domen i chcę zrobić 100 ministron, gdzie z listy (dość wąskiej) muszę wybrać po 10 artów o różnych tytułach to trochę żmudne.

Proponowałbym zrobić to na zasadzie automatu.

Mam 10 grup artykułów w których mam po 100 unikalnych artów.

Tworzę szablon ministrony na zasadzie:

- ilość podstron

- z jakich grup brać po ile artów

- ile ministron ma być w ogóle

i klikam GENERUJ.

Wiem, że to nie problem dla programisty takie coś zrobić.

Prosiłbym o uwzględnienie tego w następnej wersji bo to ułatwia pracę.

Ogólnie program działa dobrze i szybko. Ministrony to fajna rzecz.

Polecam, chyba, że ktoś ma lepsze rozwiązanie :)

*sorki za dubel ale nie mogłem powyższego edytować

poza tym mam za******e zdjęcie :)

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co pojawi się w Microsite Manager 2.0? Oto lista planowanych zmian:

1. kategorie artykułów - na ministronach artykuły będzie można dodawać do kategorii
  2. automatyczne dodawanie artykułów - artykuły będą dodawane automatycznie z listy oczekujących według ustalonego przez Ciebie harmonogramu
  3. poprawa szablonów - od teraz ministrony będą oparte w 100% na szablonach, będzie można podpiąć dowolny szablon do skryptu
  4. co najmniej 100 szablonów - i skrypt do generowania szablonów z Artisteera
  5. mieszarka metatagów i tytułów - przy tworzeniu ministrony
  6. mieszarka keywords - przy tworzeniu artykułów
  7. nowe miejsce na reklamy - zaraz po body (góra strony)
  8. tworzenie artykułów poprzez synonimy z bazy danych - podobnie jak w oprogramowaniu Publiker
  9. pokazywanie listy powiązań - pomiędzy ministroną/stroną docelową/schematem linków/reklamą/szablonem
  10. eksport ministron do esCat MAX - automatyczne dopalenie ministron linkami z dodawarki
  11. przekierowanie 301 - z bez www na www, aby nie było duplikatów
  12. miniaturki szablonów - przy liście szablonów

Jak widać jest tego sporo, a to dopiero początek rozwoju Microsite Managera. Postaramy się stworzyć jak najlepsze narzędzie do budowania i zarządzania zapleczem SEO. Już w wersji 2.0 pojawi się połączenie z innym oprogramowaniem - dodawarką esCat MAX. Jestem pewien, że dzięki połączeniu tych dwóch narzędzi, moi klienci otrzymają coraz bliższe ideałowi narzędzie do pozycjonowania.

Jednocześnie zapraszam innych producentów komplementarnego oprogramowania o kontakt.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Tak na szybko:

1. Nie ma tradycyjnego 301 dla dodanych stron, np z bez www na z www - może być to ustawiane zależnie od tego w jakiej formie podana zostanie domena w panelu.

2. Menu Schematy linków w panelu, wchodząc tam spodziewałem się tego co nazwa mówi, schematów linków do docelowych stron a jest tam ustawienie przyjaznych adresów podstron - można zatem tę nazwę zmienić na bardziej intuicyjną :)

3. Linki w treści - obecnie chyba nie da się nigdzie wstawiać automatycznych linków tylko ręcznie w artykule? Najlepiej byłoby gdzieś definiować dane słowa na jakie skrypt miałby reagować i znajdując je w chwili publikowania artykułu podmieniać je na anchory z url takim jak strona docelowa - do przemyślenia limity linków na artykuł i sam mechanizm.

4. We wszelkich listach takich jak lista domen czy ministron - niech adresy do nich prowadzące będą klikalne.:)

5. Na liście szablonów przydałaby się miniaturka szablonu, nawet po najechaniu na nazwę czy jakąś ikonkę by nie zawalać listy setką miniaturek. A ona sama może być nawet wyświetlaniem zwykłego screena szablonu z treścią czy coś w tym stylu - by w ogóle zorienotwać się szybko jak wygląda dany szablon. Ewentualnie dodatkowo zrobić jakiś podgląd - po kliknięciu widzimy na szybko zrobioną stronę z przykładową treścią i danym szablonem.

Generalnie skrypt ładnie wygląda - jak będzie jeszcze dopracowany i funkcjonalny to na pewno zyska uznanie u wielu maniaków automatyzacji.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

1. Nie ma tradycyjnego 301 dla dodanych stron, np z bez www na z www - może być to ustawiane zależnie od tego w jakiej formie podana zostanie domena w panelu.

Rzeczywiście, nie pomyśleliśmy o tym. Dopisuje do listy.

2. Menu Schematy linków w panelu, wchodząc tam spodziewałem się tego co nazwa mówi, schematów linków do docelowych stron a jest tam ustawienie przyjaznych adresów podstron - można zatem tę nazwę zmienić na bardziej intuicyjną

Hmm, nie mam pojęcia czego oczekiwałeś, mógłbyś rozwinąć? Jeśli to dobry pomysł to w kolejnej czy następnej wersji na pewno dodamy.

3. Linki w treści - obecnie chyba nie da się nigdzie wstawiać automatycznych linków tylko ręcznie w artykule? Najlepiej byłoby gdzieś definiować dane słowa na jakie skrypt miałby reagować i znajdując je w chwili publikowania artykułu podmieniać je na anchory z url takim jak strona docelowa - do przemyślenia limity linków na artykuł i sam mechanizm.

Myślę, że co do linków w treści to nie do końca przejrzałeś skrypt, już tłumaczę: W artykule wstawiasz frazy (jakiekolwiek) pomiędzy <strong>fraza</strong>, a następnie w edycji ministrony dodajesz linki, które pokolei mają być dodawane do artykułu (bez limitu!). Gdy wyświetlany jest artykuł na ministronie to w locie zamieniane są frazy pomiędzy <strong> na linki. Także pełny automat.

4. We wszelkich listach takich jak lista domen czy ministron - niech adresy do nich prowadzące będą klikalne.

Dokładnie tak, to jest punkt 9 na mojej liście - będą pokazane powiązania, ile ministron jest przypisanych (i jakie) do danego szablonu, reklamy, schematu linków itp. itd.

5. Na liście szablonów przydałaby się miniaturka szablonu, nawet po najechaniu na nazwę czy jakąś ikonkę by nie zawalać listy setką miniaturek.

Tak, to dobre rozwiązanie, zostanie wprowadzone w następnej wersji również. Dopisuje do listy.

Generalnie skrypt ładnie wygląda - jak będzie jeszcze dopracowany i funkcjonalny to na pewno zyska uznanie u wielu maniaków automatyzacji.

Bardzo dziękuję za opinię i sugestie, dużo one dla mnie znaczą i postaramy się je wszystkie wprowadzić w życie już w następnej wersji MM.

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Menu Schematy linków - jeśli dobrze rozumiem, to dotyczy to ustawienia wyglądu ścieżek do naszych podstron, czyli np ministrona.pl/id-artykulu-tytul. Natomiast nazwa Schematy linków kojarzy się z ustawianiem jakiegoś szablonu co do wstawianych linków np. w treści artykułu czy wydzielonym miejscu na stronie :P Np. szablonu <li><b><a href="docelowa" target="_blank">anchor</a></b></li> gdy ktoś chce by tak wyglądały linki jakie chce mieć w menu bocznym szablonu.

Co do linków w treści i automatu - to właśnie chodziło mi o to by nie wyszczególniać fraz w artykule np poprzez strong - tylko skrypt sam je wyszukiwał, gdy wstawimy surowy artykuł :) Rzecz jasna z limitem, bo jak jakieś słowo wystąpi 15 razy to skrypt zrobiłby 15 linków. Czyli gdzieś w ustawieniach mamy dodawanie fraz i np. dodajemy też odmiany danej frazy przez przypadki i to jest niejako bazą anchorów - skrypt znajdując te słowa w locie przy generowaniu artykułu podmienia je na linki. Jeśli znajdzie takowych 10, a mamy limit 3 to losowe z odnalezionych stają się linkami o urlu takim jaki mamy podany w stronach docelowych (może tam też moglibyśmy do konkretnych stron docelowych właśnie dołączać ową listę fraz). Rzecz jasna zastosowanie byłoby idealne przy generowaniu ministron z synonimów, dałoby jako taką unikalność względem rozmieszczenia tych linków po tekście.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

@Rainmaster - mamy chyba zupełnie różne sposoby myślenia :P

Menu Schematy linków (...)

Raczej tak zostawimy, tych <li><b><u><i> raczej nie wprowadzimy szybko, byc moze w kolejnych wersjach, gdy najwazniejsze funkcje beda juz gotowe.

Co do linków w treści i automatu - (..)

Według mnie takie rozwiązanie wprowadziłoby ogromny zamęt i byłoby dalekie od automatyzacji. Ze strong jak dla mnie jest to bardzo łatwe w użyciu i co najważniejsze - niezawodne, z wylapywaniem fraz bylyby problemy.

• 2 tygodnie później...

Wszystko jest w porządku.

Program jest dobry ale musiałem przesiąść się na Wordpressy więc soft, który nie jest mi potrzebny muszę odsprzedać. Kwestia ekonomiczna mnie tutaj do tego zmusza a nie jakość programu.

Stawianie kiludziesięciu WP to trochę żmudna praca w porównaniu z używaniem MM 1.5 ale chciałem troszkę inaczej rozegrać swoje zaplecze. Może w bardziej archaiczny sposób - bo przecież faktem jest, że z MM zapleczówkę budujesz kilkoma kliknięciami.

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Chciałbym wszystkich powiadomić, że w nowym Microsite Managerze będzie na 99% połączenie i eksport wszystkich danych do takich narzędzi jak:

- esCat Max Sylwina

- StatusMenager Daniela (wlamywacz)

- do narzędzi do pingowania (lista wszystkich adresów podstron)

Dzięki temu otrzymacie możliwość połączenia 4 bardzo ważnych dla każdego pozycjonera czynności:

- tworzenia i zarządzania zapleczem (Microsite Manager)

- katalogowania zaplecza (esCat Max)

- kontroli mocy i funkcjonowania zaplecza (StatusMenager)

- pingowania zaplecza (Ping Seo Master, OmniPing)

Nie chcemy tworzyć kombajna do wszystkiego, którego składowe byłyby gorszej jakości niż produkty współpracujących firm. Przydałoby się połączenie z jeszcze jakimś narzędziem? Napisz na PW.

PS. Jednocześnie postaramy się połączyć te wszystkie funkcje w nowym RelContent 2.0

Witam,

właśnie od kilku dni testuje ten program. Do tej pory wielkim problemem było żeby kontrolować wszystkie podstrony zaplecza i dodawać nowe temat co jest ważne dla pozycjonera. Nie liczą się bowiem setki stron lecz ruch na nich. Strony martwe nie są mogole brane pod uwagę, co sam musiałem już stwierdzić.

Pomysł tu wykorzystany jest naprawdę fantastyczny. Cena na początku wydaje się wysoka nawet bardzo jednak jak porównam ceny które place osobie robiącej mi takie strony to już po krótkim czasie się to zwraca. Super jest w tym programie ze mogę bajecznie łatwo i szybko dojść do swych stron. Dopisanie nowego tematu a przez co i mały ruch jest szybkie. Nie wiem jak inni ale posiadając więcej stron i robiący zaplecze kiedyś traci się rachubę i niekiedy dane dojścia i tak strona umiera.

Program po zakupie posiada niewielka paletę szablonów lecz dobrnie następnego jest dość łatwe.

Minusem programu jest za to wprawdzie dokładny ale dla mnie za krotki opis jako instrukcja i ręczne dodawanie i wpis nowej domeny. Wprawdzie jest to jednorazowe i faktycznie łatwiejsze niż wchodzenie da serwer inaczej by coś zmienić ale jak już to chciał bym mieć pełen komfort.

Myślę ze dobrym rozwiązaniem było bo zrobienie Filmu YouTube.

Milo by było usłyszeć ze do Microsite Manager jest konkretny opis co i jak no i filmik.

Pomimo to produkt warty jest tej kasy.

A kiedy pojawi sie ta nowa wersja?? Musze powiedzieć ze już teraz jest ten program/Skrypt super ale posiadając to wszystko co to jest opisane

będzie to chyba najlepszy program do pozycjonowania.

Jak już wcześniej pisałem Microsite Manager pozwolił mi nareszcie kontrolować moje strony i podstrony do pozycjonowania.

Nikomu nie potrzeby martwych stron na których nic się nie dzieje a google wooule nie bierze ich pod uwagę. To właśnie dodawanie nowych tematów jest bajecznie łatwe a jak będzie sie to robić automatycznie w tej werscji 2.0 to już bomba.

Licze na to ze aktualizacji jest w cenie wliczona

• 4 tygodnie później...

Jak dostać licencję Microsite Manager 1.5 za DARMO:

Dla osób prowadzących bloga o tematyce pozycjonowanie, zarabianie w internecie itp. jest możliwość dostania 1 licencji Microsite Manager w zamian za testy i ich opis na blogu. Dostaniesz licencję tak jakbyś zapłacił pełną kwotę - aktualizacje jak dla każdego innego klienta.

Aby dostać licencję należy napisać na pio@skrypty.pro (na PW nie odpowiadam) z adresem bloga, jeśli blog będzie nam odpowiadał to weźmiesz udział w promocji. Wysyłając maila akceptujesz również regulamin:

1. Okres testów i czas na napisanie wpisu na blogu to 30 dni od otrzymania skryptu.

2. Artykuł musi mieć co najmniej 2000 znaków.

3. Artykuł musi posiadać co najmniej jeden zrzut ekranu ze skryptu.

4. Artykuł musi być widoczny na blogu tak długo jak blog będzie istniał (licencja na Microsite Manager rówież jest dożywotnia).

5. Wymagany jest wyraźny link zwrotny do podstrony:

https://www.skrypty.pro/kategorie/46-skrypt...te-manager.html

Na podstronie blogu, na którym jest wpis nie może być linków partnerskich do Skrypty.pro.

6. Udzielasz mi pozwolenia na dowolne posługiwanie się tym artykułem - mogę go cytować i zamieszczać odnośnik do niego w ofercie.

7. Artykuł nie może być artykułem sponsorowanym, nie może być całkowicie pozytywnie, ani całkowicie negatywnie nastawiony do skryptu.

Jeśli akceptujesz wszystkie punkty to pisz na pio@skrypty.pro - zastrzegam możliwość nie przyjęcia zgłoszenia bez podania przyczyny.

Oferta ważna tylko do 18 maja, po tym czasie nie pisz, chyba że jesteś naprawdę pewny (wartość bloga) że się zgodzimy.

Edit (pytanie z maila): Nie musisz podawać mi adresów zaplecza, jakie stworzysz. Nic takiego nie wymagam, po prostu opiszesz swoje "przeżycia" na blogu i tyle. Licencja jest Twoja i możesz sobie z nią robić co chcesz.

Skrypt wygląda bardzo ciekawie - zwłaszcza jego najnowsza, poprawiona wersja. Mam jednak pytanie, na które jak na razie nie znalazłem odpowiedzi (lub czegoś nie zrozumiałem)

Jak rozumiem skrypt instalowany jest na dowolnym serwerze i do niego podłącza się dowolną ilość domen/subdomen. Wszystkie pliki i baza danych znajduje się w miejscu instalacji skryptu. Co zatem z adresami IP?

Dla lepszego zrozumienia zapodam przykład.

Załóżmy, że mam wykupiony Seo Hosting ze 100 adresami IP. Mam też powiedzmy 10 domen i dla każdej mam 9 dodatkowych subdomen czyli w sumie 100 adresów www. Każdy adres www przypisany jest do innego IP. Jakie IP będą miały te adresy www jeśli dodam je do MM?

W tym przypadku może byłoby to do zrobienia ze względu na to, że pomimo kilku grup adresów regionalnych te IP są skumulowane w jednej lokalizacji sprzętowej i można tam wrzucić skrypt, ale co w przypadku gdy mamy kilka mniejszych seo-hostingów np. 10 po 10 adresów?Jak w tym wypadku wygląda przypisywanie adresu IP?

Chodzi o to czy pomimo tego, że posiadam 100 różnych adresów www, to tak naprawdę linki wychodzą z jednego adresu IP, na którym jest jest zainstalowany skrypt?

@mixcontrol - chyba nie rozumiesz dzialania MM, kwesti IP i domen. IP do domen przypisujesz w panelu danego hostingu i to nie ma zadnego znaczenia dla MM, bo tam podajesz domeny. Przeciez MM nie jest w stanie zmienic IP domeny, bo to zalezy tylko i wylacznie od tego jakie domena ma przypisane IP na serwerze (czyli jak masz sEO hosting to np. w Directadmin to ustalasz). MM nic do kwestii IP nie ma. W MM podajesz tylko domeny na ktorych on ma tworzyc stronki i postowac.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności