Skocz do zawartości

Microsite Manager 1.5

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź odnośnie IP, ale szczerze powiedziawszy nadal nie do końca to kumam.

MM tworzy ministronki i zarządza nimi i artkułami (to kumam), ale wrzuca je na serwer przez ftp do odpowiednich katalogów przypisanych do domen czy przypisuje domenę do katalogu tej ministronki w lokalizacji skryptu? - chodzi mi o przypadek kilku hostingów.

MM zarzadza stronami na roznych hostingach. Na tym hostingu co masz zainstalowany MM nie ma zadnych stron itp., no chyba ze chcesz. Natomiast jest tak jak piszesz na poczatku, MM laczy sie z hostingami do ktorych podales dane i tam umieszcza strony.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Witaj serdecznie Mixcontrol, postaram się to bardzo dokładnie wytłumaczyć, nie jesteś pierwszy który ma problem ze zrozumieniem tego, są nawet klienci którzy mi mówili że "jak to możliwe".

Najpierw napiszę co jest NIE prawdą:

1. skrypt nie wrzuca żadnych plików przez ftp, to by przeczyło centralizacji (zarządzania wszystkiego z jednego miejsca)

2. MM nie łączy się z hostingami i nie umieszcza tam stron (@Carnagge - masz po części rację, ale nie dokońca, chyba że to był skrót myślowy). To serwery łączą się z bazą danych i generują tam cache stron (nie pliki .html). Jaka jest różnica? Jeśli serwer padnie to nic nie stracisz, wszystko nadal jest w bazie. Podam porównanie - w bazie są dokładne szkice stron, a na hostingach od razu budowane są z nich portale, budowa portali nic nie kosztuje, jeśli ktoś je zniszczy (włam, firma hostingowa upadnie) to ze szkicu można od nowa postawić stronę.

Jak jest z IP? IP podpinasz do domeny (subdomeny) w direct adminie, a w panelu MM zarządzasz szkicami, z których stworzą się portale na tych domenach. Jeśli masz powiedzmy 3 seohostingi po 10 IP to do każdego z nich podpinasz 10 domen i masz 30 portali każdy na innym IP.

Każda domena musi być podpięta do jednej instalki skryptu (kopii głównej instalki), można to uczynić na 4 sposoby (na razie tyle wymyśliliśmy):

1. od razu w panelu wpisać dokładną ścieżkę do JEDNEJ instalki na serwerze (panele WisePanel, cPanel, Nazwa.pl i wiele innych niszowych), dzięki temu jest X domen, przypisanych do 1 instalki na 1 serwerze

2. użyć symlinka (direct admin, ale nie wszędzie - seolite.pl), dzięki temu X domen jest przypisanych do 1 instalki na 1 serwerze

3. wskaźniki domen (direct admin, nie wszędzie będzie można tworzyć subdomen), dzięki temu X domen jest przypisanych do 1 instalki na 1 serwerze

4. wrzucić kopię skryptu do każdej domeny/subdomeny (działa wszędzie), w tym przypadku X domen jest przypisanych do X instalek na 1 serwerze

W takiej kolejności powinno wybierać rozwiązania, aby jak najmniej się napracować.

Jeśli nadal ktoś nie rozumie to zapraszam na rozmowę - 888 500 630.

Oczywiście dziękuję za pytania i proszę o więcej :)

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

a na kiedy planowane jest wydanie wersji 2.0?

Wersja 2.0 będzie posiadała co najmniej 2 razy więcej modułów niż wersja 1.5 przez co trochę nam już zajmuje i jeszcze zajmie jej napisanie. Dla tych, którzy zastanawiają się nad zakupem teraz - oczywiście będzie przeniesienie wszystkich stron do nowej wersji, nic nie zginie.

Z takich ciekawych nowych rzeczy mogę powiedzieć, że rozmawiałem z Kojotkiem i najprawdopodobniej będzie połączenie z OmniAddem :), także brakuje jeszcze tylko Publikera do spółki, ale postaram się to załatwić. Identycznie z Adderem, bo wiem że sporo ludzi na zewnątrz PiO go posiada.

Będzie generowanie kanałów RSS, będzie (najprawdopodobniej) przekierowanie 301.

Dzięki takim eksportom jak:

- lista kanałów RSS

- lista sitemap

- lista podstron do pingowania (np w scrapeboxie)

- projekty do Escata

- projekty do OmniAdda

Na pewno skrypt nabierze całkiem nowej funkcjonalności dla użytkowników, dlatego zapraszam do zakupu.

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

dzięki za odpowiedź. Czyli jak mam kupioną ver 1.5 to spokojnie czekać na 2.0 ?

Spokojnie czekać, stawiać kolejne portale, niczym się nie martwić :), wszystko zostanie przerzucone do nowej wersji.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dokładnie wczoraj miałem wywiad z Arkadiuszem Podlaskim na temat Microsite Managera. W ciągu tych 20 minut omówiliśmy bardzo dokładnie cały skrypt, a przy okazji zmiany w wersjach 1.5 i 2.0 - jeśli ktoś zastanawia się nad zakupem skryptu to warto poświęcić te 20 minut (pomimo, że zrobiłem kilka gaf - "renderowanie php" zamiast parsowania).

https://arkadiuszpodlaski.pl/jak-szybko-i-l...otrem-kielskim/

Arkadiusz również robi testy MM 1.5 i mówił o stworzeniu video jak on z niego korzysta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności