Skocz do zawartości

Microsite Manager 1.5

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

@Remiss

Na PW wysyłam Ci demo.

W następnym tygodniu wychodzi Microsite Manager 2.0 w trzech wersjach:

- Standard, czyli wersja z pełną funkcjonalnością za 597 złotych

- Basic, jedyne ograniczenie to brak generatorów/importu artykułów, wersja za 199 złotych

- Free, jedyne ograniczenie to brak generatorów/importu artykułów, a także jeden link wychodzący na ministronach i jeden boczny mały baner z reklamą MM, wersja za 0 złotych

Upgrade oczywiście możliwy z wersji niższej do wyższej w przyszłości bez problemów.

Co do głównych zmian z 1.5 do 2.0, to poniżej fragment maila do klientów z 1.5:

Microsite Manager 1.0 to była wersja wczesna, MM 1.5 stał się

w pełni funkcjonalnym produktem, wersja 2.0 niesie za sobą

podniesienie jakości ministron, a przede wszystkim:

- kategorie artykułów

- pliki robots.txt

- całkowicie przebudowane szablony, postawisz na nich strony

niczym nie odróżniające się od tych stawianych na Wordpressie,

olbrzymia funkcjonalność i dowolność

- kanały rss

- kolejka artykułów: możesz do ministrony dodać np. 50

artykułów, ustawić dodawanie co 7 dni i nie martwić się przez

rok o aktualizacje!

Dodatkowo dopisaliśmy ogrom funkcji do eksportu danych,

wyeksportujesz listy wszystkich:

- podstron

- kanałów rss

- map stron

Z przydatnych dla pozycjonowania funkcji dodaliśmy:

- przekierowania 301 na dowolny adres

- generowanie artykułów z prywatnych baz synonimów, możesz z

jednego artykułu wygenerować do 100 artykułów, MM podmieni

wszystkie znalezione w bazie synonimy

Poza tym wprowadziliśmy wiele drobnych zmian, które irytowały

wiele osób, jak na przykład podwójne klamry w synonimach

zamiast pojedynczych.

Nie znam dokładnie PremiumPage, jednak przeglądając jego funkcjonalność, to z tego co widzę wychodzi słabiej niż MM 2.0 Basic za 199 złotych, a nie 299. Także przemyśl wszystko dokładnie. Nie wiem również, w którą stronę idą producenci PP, u nas w następnych wersjach skupimy się nad generatorami spamu (bo jakość już mamy) i połączeniem z dodawarkami.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Haha, mówisz o promocji "5 produktów za 5 złotych" :)?

Nie, nie będzie. Rozumiem, że to prowokacja i próba "realnego" wycenienia mojego produktu ;)

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Spoko, akurat pozytywnie mnie to rozmieszyło :)

Swoją drogą chciałem otrzymać na "Projekty użytkowników" swój temat dla Skrypty.pro, to by wszyscy wiedzieli o co chodzi, ale niestety moderatorzy stwierdzili, że "projekt" już trochę istnieje i nie może powstać temat, a szkoda.

Już nie przewiduję żadnych promocji, jeśli chodzi o MM, chyba że przy współpracy z partnerami na ich bazach mailingowych.

Nie znam dokładnie PremiumPage, jednak przeglądając jego funkcjonalność, to z tego co widzę wychodzi słabiej niż MM 2.0 Basic za 199 złotych, a nie 299. Także przemyśl wszystko dokładnie. Nie wiem również, w którą stronę idą producenci PP, u nas w następnych wersjach skupimy się nad generatorami spamu (bo jakość już mamy) i połączeniem z dodawarkami.

Pokaż demo swojego produktu to każdy oceni, bo póki co jest to sucha paplanina.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Oczywiście, pokaże gdy będzie skrypt w sprzedaży.

Swoją drogą wyluzuj MediaPremium, nasze softy podchodzą do zaplecza z dwóch stron. Na MM nigdy nie uda nam się stworzyć zaplecza z takimi funkcjami jak:

- komentarze

- dodawanie plików

Nasz skrypt stworzy stronę, która będzie wyglądać jakby żyła, może mieć formularze, ale zawsze będzie to statyczna stronka udająca "wordpressa", u Was jest inaczej tworzycie zamiennik wordpressa z panelem centralnym, a nie skrypt do budowania dużej ilości stron wyglądających jak wordpress.

Z drugiej strony szczerze wątpię, abyście kiedykolwiek stworzyli skrypt do generowania dużej ilości stron i zarządzania nimi ze względu na samą specyfikę waszej idei i wybór Kohany, która sama w sobie jest przystosowana raczej do mniejszych projektów.

Trzeba po prostu jasno określić granicę dla klientów, że jeśli chcą stawiać bardzo bardzo unikalne i pełnowartościowe blogi, a dodatkowo łatwiej nimi zarządzać, to niech wybiorą PremiumPage.

Jeśli jednak chcą stawiać zaplecze w ilości xx/xxx/xxxx sztuk i nie zależy im na rzeczywistym pisaniu komentów to niech wybiorą Microsite Managera.

Nie ma co się denerwować i podkradać sobie pomysły, bo skończymy z dwoma na siłe dorabiającymi funkcje softami i pisaniem w nie swoich tematach.

Z całym szacunkiem życzę Ci szczęścia i z chęcią puściłbym mailing do moich klientów z Twoim softem jak byś oddał odpowiednią prowizję, bo wiem że nasze softy są ideowo całkowicie inne. To tak jak Palikot i Mikke, niby podobne, ale ideowo całkowicie różne :)

Nikt się nie podpala i mimo poniedziałku jestem całkowicie wyluzowany - nie traktuj mojego postu jako atak - zmierzam tylko do konkretów, bo zachwalanie i porównywanie swojego produktu bez podania choćby dema jest dla mnie mało poważne. Sęk również w tym, że porównujesz funkcjonalność, która jak sam wspomniałeś bazuje na znacząco innym podejściu do sprawy. Dajesz do zrozumienia, że tworzone przez MM zaplecza są funkcjonalnie na wyższym poziomie, a doskonale wiemy, że tak nie jest/nie będzie :) Zaletą MM jest szybkość tworzenia mini-stron. Czegoś takiego w PP nie ma i na pewno nie będzie. Czy to oznacza, że MM "w wersji Basic" jest bardziej funkcjonalne? To już kwestia potrzeb klienta... Do stawiania spamu z automatu mam swoje rozwiązania, a do tworzenia lepszych zaplecz wykorzystuje inne skrypty, w tym swój PP. Dla więc MM na starcie jest zbędnym narzędziem, ale rzecz jasna na pewno wielu osobom będzie przydatny i tego nie neguję.

Nie wiem jak to wygląda w wersji 2.0, ale moim zdaniem powinniście rozbudować te mini-stronki. Nie mówię tutaj o szablonach, układach itp. tylko o samej funkcjonalności. W poprzedniej wersji wyglądały bardzo "spamiarsko".

Również życzę powodzenia w rozwoju projektu i przyglądam się wprowadzanym rozwiązaniom, bo sam mam podobny automat - tyle, że stricte do generowania site'u. Jeśli chodzi o wspomniany mailing - odezwij się na PW jaki % będzie Cię satysfakcjonował.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

No i wszystko jasne ;)

Sęk również w tym, że porównujesz funkcjonalność, która jak sam wspomniałeś bazuje na znacząco innym podejściu do sprawy. Dajesz do zrozumienia, że tworzone przez MM zaplecza są funkcjonalnie na wyższym poziomie, a doskonale wiemy, że tak nie jest/nie będzie

Rzeczywiście nadużyłem tutaj porównania, także wszem wobec informuję, że na MM tak funkcjonalnych stron jak na PP nigdy nie postawicie :)

Nie wiem jak to wygląda w wersji 2.0, ale moim zdaniem powinniście rozbudować te mini-stronki. Nie mówię tutaj o szablonach, układach itp. tylko o samej funkcjonalności. W poprzedniej wersji wyglądały bardzo "spamiarsko".

Rozwiązujemy to bardzo prosto, programista właśnie kończy generator szablonów Artisteer > MM, w dodatku poprawiliśmy silnik ministron, nie ma już wstawek typu [kod_menu], tylko przekazanie wszystkich danych do szablonu i to od szablonu zależy jak dane (i czy) zostaną wyświetlone. Także od teraz można podpiąć dowolny szablon, albo udawać właśnie wordpressa.

Również życzę powodzenia w rozwoju projektu i przyglądam się wprowadzanym rozwiązaniom, bo sam mam podobny automat - tyle, że stricte do generowania site'u.

Nad tym dopiero w kolejnych wersjach będziemy pracować.

Jeśli chodzi o wspomniany mailing - odezwij się na PW jaki % będzie Cię satysfakcjonował.

Zaraz pójdzie PW. I tak chyba udowadniamy, że nie ma co z sobą konkurować, tylko każdemu klientowi z osobna zaoferować dokładnie to co dla niego będzie najlepsze.

Z drugiej strony szczerze wątpię, abyście kiedykolwiek stworzyli skrypt do generowania dużej ilości stron i zarządzania nimi ze względu na samą specyfikę waszej idei i wybór Kohany, która sama w sobie jest przystosowana raczej do mniejszych projektów.

:D:) :)

Kohana może być użyta do stworzenia 100x większego systemu niż MicrositeManager. Proponuję popatrzeć na testy wydajnościowe zend/symfony/kohana/yii itd.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

@straseusz

Znasz dobrze zenda, symfony i kohane? Czy tylko opierasz się na testach wydajności, a wydajność to tylko jedna strona medalu, może lepiej pisać bez frameworka? Będzie wydajniej, chyba się zgodzisz.

Kohana jest kilka razy mniej rozbudowana niż symfony, pisanie dużych projektów jest na niej zbyt pracochłonne (a dodatkowo stają się mniej zoptymalizowane) i tak naprawdę nieopłacalne. Pewnie że można, tylko po co?

Skoro już się sugerujesz wszystkim co piszą na necie, to proszę:

https://stackoverflow.com/questions/6597012/kohana-vs-symfony

Ja osobiście znam tylko Kohane (relcontent, sklep zlote mysli, sklep clickbank, gry erotyczne - ale maxpan wie lepiej), programista który pisze MM, tworzył zarówno w zendzie, symfony (choćby MM) i kohanie (nasz skrypt sklepu partnerskiego) i jego zdanie na temat Kohany w porównaniu do symfony: "kohana to zabawka". Stąd moja opinia.

Co nie ubliża PremiumPage, kohana to świetny framework, tylko trzeba się nad nim więcej napracować.

Jasne że wydajność to nie wszystko, ale to co napisałeś tak odebrałem - że pisać w kohanie można tylko małe projekty bo dużych "nie da rady" - i właśnie o to mi chodizło :)

Nie chcę sie wdawać w tematy porównań frameworków bo to nie ma sensu.

Jedno jest pewne - w kohanie można napisać spokojnie projekt 10x większy od MM i to bez nadmiernego męczenia się, z dobrą optymalizacją kodu itd. itp., do tego szybko działającego i lekkiego. Więc to że MediaPremium użył kohany w ŻADEN sposób nie jest na straconej pozycji :D

Pozdrawiam :)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

To się dogadaliśmy :D

Nie mam nic do Kohany, sam w niej pisałem, a nowy projekt innego programisty związany z monitoringiem zaplecza również będzie na K3.2, bo programista nie zna wystarczająco symfony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności