Skocz do zawartości

pozycjonowanie strony poczatki

poczatkujacy

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

jest to mój pierwszy post na forum, w dziale "Dla początkujących" wiec myślę że będzie bez linczu,

otóż to: chciałbym pobawić się z pozycjonowaniem strony:

www.serwissamochodowy.bialystok.pl

strona wygląda tak jak powyżej, zwykła prosta stron ( strona główna będzie zmodernizowana), to co ważne jest zamieszczone ( przynajmniej tak mi się wydaje tzn kontakt i wykonywane usługi, chyba że się mylę to proszę o sugestie, pomoc), strona została wykonana i wykupiona domena przez efirma.fm , nie wiem czy to dobrze czy zle (ocencie sami) , strona jest jaka jest, ja mam zając sie pozycjonowaniem

Na początku prosiłbym o jakis ebook, poradnik, linki z forum,dla początkującego oby mnie mogło bardziej wprowadzić w dziedzine pozycjonowania,

przeglądałem te forum, czytałem podwieszone tematy, przeglądałem google, lecz nie znalazłem nic konkretnego gdzie jest opisane podstawy pozycjonowania, gdzie wyjasnione sa podstawowe pojęcia, ktore jasno i na temat wprowadzają do dalszej zabawy z pozycjonowaniem itp

nie chce placić dla firmy która zajmuje sie pozycjonowaniem, chcę sam coś zrobić by mieć później z tego satysfakcje ( o ile się założony plan uda ;) )

dostałeś przedział, zlecenie, polecenie, czy nie chcesz wydawać kasy?

nie dostałem zlecenia, czy przykazu, sam z siebie chcę wypozycjonować stronę , nauczyć się , zajmie mi to zapewne dużo czasu, ale jak się nie spróbuje to się nie przekonam

Jak jesteś bardzo początkujący

tak jest bardzo początkującym, przeczytam lekturę

przeglądałem te forum, czytałem podwieszone tematy, przeglądałem google, lecz nie znalazłem nic konkretnego gdzie jest opisane podstawy pozycjonowania, gdzie wyjasnione sa podstawowe pojęcia, ktore jasno i na temat wprowadzają do dalszej zabawy z pozycjonowaniem itp

To wszystko znajdziesz tu na forum, ale na zapoznanie się z tym należy poświęcić "trochę" czasu i nie tylko przeglądać. Może niekoniecznie nt. pozycjonowania, ale ten baner linkme to na stronę firmową pasuje jak świni siodło.

nauczyć się , zajmie mi to zapewne dużo czasu, ale jak się nie spróbuje to się nie przekonam

ale czy warto uczyć się na własnej stronie zarobkowej, firmowej?

konkurenty typu hak-auto.pl , js9, sami się nie pozycjonują, rozumiem ze chcesz konkurować z lokalnymi firmami SEO.

Wystarczę zobaczyć jak linkuje konkurencja żeby wnioskować - wiedzą o co chodzi ( przynajmniej potrafią 20k BL zdobyć, stosować 301 i t.d).

Popularne frazy lokalne już dawno obstawiane przez pozycjonerów (usługi hydrauliczne, budowlanka,autoserwisy, inne usługi, towary, sklepy i td), musisz próbować z nimi się ścigać.

p.s ale najpierw zrób co pozycjonować, bo na razie z tym co masz ......sam rozumiesz -- mało tekstu, podstron, brak 301 na domenie, podlinkuj logo,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności