Skocz do zawartości

unikalne treści, a rtykuły do przedruku

weldmag

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do tematu:

przed chwilą np. podali w wiadomościach że małysz w centrum olimpijskim odebrał nagrodę fair play. z tego wydarzenia wszystkie gazety i większe portale zrobią reportaże, mniejsze lub większe i poparte fotkami. Gdybym ja wiedział że takie coś będzie to sam bym tam pojechał, zrobił fotkę i coś napisał

ale skąd brać takie info??? wszystkie gazety i duże portale wiedzą co gdzie i kiedy

a ja mam napisać że odbyło się spotkanie? toż nikogo to nie zainteresuje. Inaczej gdybym tam był, nagrał coś na dyktafon, cyknął fotke, a tak to kaszana.

więc skąd barać takie informacje żeby móc stworzyć oryginalną treść?????????

pozdrawiam

Panie i Panów :rolleyes:

Niektóre informacje lokalne możesz otrzymać u źródła- Klubów Sportowych, Instytucji Samorządowych i innych. Pytanie w jaki sposób nawiązać kontakt byś mógł np. na mail otrzymywać info o imprezach, ważnych wydarzeniach lub żebyś otrzymał zgodę na publikację aktualności z ich stron internetowych.

Nie wiem jakie obowiązują prawidła, w jaki sposób możesz okazać się partnerem. Myślę, że musiałbyś się skontaktować z osobą która już coś takiego organizowała albo samemu zadzwoń do konkretnego klubu zapytaj jak to się odbywa. Powinni być zainteresowani rozpowszechnianiem informacji- nie sprawdzisz nie będziesz wiedział :)

Polska Agencja Prasowa jest często cytowana praktycznie w 100% przez różne media:

PAP (odnośnie zdjęć)

Marcin Ochoński

Kierownik Zespołu Obsługi Klientów

Tel./Faks: (+48 22) 509 26 00, (+48 22) 509 26 06

Email: m.ochonski@pap.pl

Jak już pisałem Ci kiedyś- robisz dość duże przedsięwzięcie musisz zastanowić się czy podołasz...

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Z tą bazą mediów Krzychu ma rację. Wszelkie instytucje, stowarzyszenia domy kultury etc same się garną do tego, żeby jakieś nowe medium chciało o nich pisać. Zazwyczaj takie instytucje mają swoje listy mailingowe, które puszczają, gdy będą robić coś ważnego. Zgłoś się, że będzie nowy portal i szlus. Będziesz dostawał więcej info niż będziesz chciał :co:

dzięki wszystkim

Krzychu

dowiedziałem się już wszytko o PAP

za 1500 miesiącznie netto, przysyłają mi 3 gotowe teksty (newsy) dziennie. są zredagowane przez zawodowych dziennikarzy i gotowe do wstawienia na stronę. dotyczy to wydarzeń regionalnych na mazowszu. (pewnie depesze z kraju i ze świata są droższe) Narazie odpuszczę sobie, ale w przyszłości kto wie?

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności