Skocz do zawartości

Strona firmy programistycznej

lenkos

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie myślę, że te chmury kłócą się z hasłem reklamowym. Albo mam głowę w chmurach, bujam sobie i idzie jak idzie, albo człowiek dąży do sukcesu i skupia się na celu. Oprócz tego waver bardziej z falami mi się kojarzy (ale wody lub falami elektrycznymi, nie chmur :brawa:). Ja to bym do tego dała jakiegoś człowieka z magazynie, który zapitala z kartą i wypełnia zestawiła z człowieczkiem, który ma nogi do góry i posługuje się programem. Takie luźne skojarzenia.

Murzasichle noclegi - tanie, 10km do Zakopanego

Forum wielotematyczne

Sichle - szczegóły na PW

Jeśli profesionalizm to jedynie szary w połączeniu z fioletem delikatnym... a te chmurki może troche przegięcie... zmień to bo nie pasuje do tematyki...

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Tak z ciekawości zapytam: strzelasz w kolano swojej firmie, czy robisz to na zlecenie klienta?

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Właśnie w tym problem, że nie rozumiesz - stąd moje pytanie.

To, że ktoś czegoś z pozoru nie zauważa, nie znaczy, ze podświadomie nie rejestruje (najlepszym dowodem reklama podprogowa).

Słyszałeś coś na temat symboliki i znaczeń kształtów?

Odpal sobie swoją stronę i zobacz co sugerujesz na "dzień dobry" potencjalnym klientom. Choć widzę, ze top już zmieniłeś i wygląda o niebo lepiej, to i tak działasz na własną (klienta) niekorzyść.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

OK, napiszę mu błędy: za dużo teksu (wall of text), a przecież "less is more", najważniejsza strona wygląda jakby została poskładana z losowych elementów, za dużo muszę klikać, żeby gdzieś wejść, gdzieniegdzie za małe marginesy, złe title, jedna podstrona nie działa, sporo błędów jak na wizytówkę profesjonalnej firmy.

Dzięki za wszystkie uwagi:)

@Styx

Na dzień dobry widać słowa Oprogramowanie, Ciebie, Sukces - widać, że chodzi o software. Potem pod spodem są zdjęcia skanerów i drukarek, czyli drugi target firmy. Po lewej natomiast są zajawki produktów i usług - czytelny header, a jak kogoś interesuje więcej to czyta to co jest drobniejszym drukiem.

To jest moja subiektywna opinia, jakie masz sugestie co do powyższego - co byś zmienił?

@spookypld

Podstrona już działa :) Natomiast mam pytanie co do nawigacji - jak byś ją rozwiązał? No i co jest złego w title - nazwa firmy - motto - innowacyjne oprogramowanie?

@Kinger

Napis ma efekt "glow" - co ma być świeże i nowoczesne.

A jak Waszym zdaniem z podstonami, czy jest OK?

Myślę jeszcze o stworzeniu strony w portalach społecznościowych (facebook) - nigdy nie byłem zwolennikiem tego typu rozwiązań ale ostatnio nabiera to mocy jeśli chodzi o SEO. Czy słynny napis "Lubię to" jest OK na biznesowej stronie?

[...] Na dzień dobry widać słowa Oprogramowanie, Ciebie, Sukces - widać, że chodzi o software. [...]

[...] Napis ma efekt "glow" - co ma być świeże i nowoczesne. [...]

Ja na "dzień dobry" widzę napis Weaver Software obok dołującej strzałki. Jak myślisz - co sugeruje strzałka skierowana w dół? Nowoczesność, świeżość, rozwój i dynamikę?

To podstawowa kwestia. Moim zdaniem również:

- daruj sobie ten glow - to już nie te czasy

- interlinia w sloganie do poprawy, tak samo jak jego umieszczenie

- top za krowiasty - przytłacza stronę (łącznie z menu), a praktycznie niewiele wnosi

- menu kompletnie w tej postaci nie pasuje do topu - całość sprawia wrażenie przypadkowej układanki - łącznie z białym pasem i jakąś resztką niebieskiej grafiki na samej górze

- drukarka w generatorze jest z całkiem innej bajki - całkowicie nie pasuje do reszty

- H1 na podstronach tez na jakimś dziwnie wielkim poddruku, który nie pasuje do niczego

- parę innych

"na plus":

- fajne (ciekawe i dobre technicznie) foty niektórych produktów - nie wszystkie - widać znaczną różnicę pomiędzy nimi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności