Skocz do zawartości

PremiumPAGE

MediaPremium

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawialiśmy się nad tym i będzie prawdopodobnie z następną aktualizacją. A wymyśliliśmy to tak, że każdy zalogowany może komentować + w panelu admina będzie można tworzyć bazę komentarzy, które losowo będą co jakiś czas dodawane do konkretnych artykułów. Mała symulacja, że strona żyje i jest zainteresowanie ze strony odwiedzających :)

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli 139 zł za wersję bez ograniczeń ilościowych + darmowe aktualizacje to zbyt wygórowane wymagania to ten skrypt zdecydowanie nie jest dla Ciebie :)

@bybek5 - na pewno nie będziesz żałował.

Właśnie dopieszczam kolorystycznie skórki, w nocy pojawi się update na demo.

EDYCJA:

przed sekundą pojawiło się 5 nowych kolorystyk.

Panel będzie i dostaną go wszyscy, którzy zakupili skrypt. Nie jest to jednak takie hop siup - dopracowaliśmy właśnie obecną wersję i niedługo przyjdzie czas na nowe funkcjonalności, nie wszystko na raz. Obiecałem, że będzie to będzie :)

Ja bylbym zainterosowany taka funkcjonalnoscia, zeby mozna bylo zrobic czytanie artykulow platnym. Na zasadzie, ze pisze artykul, po ilus znakach wstawiam jakis tag np. <-premium-> i od tego miejsca tresc artykulu jest ukryta i moga go rpzeczytac tylko osoby, ktore sa zalogowane. Oczywiscie zalogowanie wymaga wykupienia abonamentu. Fajnie jeszcze jakby mozna bylo wykupic abonament za pomoca sms'a i okreslic tez ile jest wazne konto np. 1 dzien / 3 dni / tydzien / miesiac.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Hmm, ciekawa propozycja odnośnie płatnych części contentu - myślę, że do zrobienia, zwłaszcza że płatności mamy już zintegrowane.

Ja widzę to tak:

- zalogowany na określoną liczbę punktów, którą może wykorzystywać na wysyłanie arykułów + czytanie płatnych,

- admin ustala, że np. 10 pktów to X dni, w czasie których zalogowany użytkownik może przeglądać cały serwis. Po tym czasie funkcja jest wyłączana.

Takie rozwiązanie jest satysfakcjonujące?

Odnośnie SMSów - cóż, mnie osobiście przytłacza prowizja, jaką krzyczą sobie pośrednicy, dlatego też od dłuższego czasu nie korzystam przy takich rozwiązaniach z SMS Premium. Nie mniej jeśli więcej osób będzie zainteresowanych tego typu implementacją to ją zrobimy. Na obecną chwilę jest DotPay, który moim zdaniem spełnia doskonale swoje zadanie pobierając śladową prowizję od kwoty !!!

Oczywiscie ten system, co przedstawiles obecnie to jest ok dla platnych precli. Jednak widzac jego budowe podejrzewam, ze z latwoscia moglibyscie go przerobic na strony oferujace platne artykuly do czytania. Jest to co raz popularniejsze, ze za dobra jakosc trzeba placic. Przy tej wersji nei trzeba by miec zadnych pkt do dodawania artykulow, bo nikt w domysle nie bedzie ich tam dodawal.

Co do sms to proponuje platnosci.pl - teraz zrobili tam podzial ceny sms 50/50, wiec ma to wiekszy sens. Natomiast przy platnych artykulach nie sprawdza sie platnosci karta/przelewem, bo ludzia sie nie bedzie chcialo tego robic, sporo osob nie ma konta internetowego, wielu moze sie bac, ze to jakies oszustwo w celu wudzenia dostepu do konta. SMSy sa lepsze w takich sprawach, bo kazdy ma komorke i wysylanie zajmuje chwilke.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

No taka przeróbka nie byłaby trudna, w panelu admina można zrobić "przełącznik" na płatną treść bez możliwości publikacji z zewnątrz lub połączenie obu tych funkcjonalności. Muszę to przemyśleć, żeby zbyt nie "napaćkać" w adminie.

Co do sms to proponuje platnosci.pl - teraz zrobili tam podzial ceny sms 50/50, wiec ma to wiekszy sens. Natomiast przy platnych artykulach nie sprawdza sie platnosci karta/przelewem, bo ludzia sie nie bedzie chcialo tego robic, sporo osob nie ma konta internetowego, wielu moze sie bac, ze to jakies oszustwo w celu wudzenia dostepu do konta. SMSy sa lepsze w takich sprawach, bo kazdy ma komorke i wysylanie zajmuje chwilke.

Mówisz w tym momencie o czytaniu płatnych treści? W tym wypadku SMSy jak najbardziej TAK, natomiast jeżeli chodzi o prowadzenie precla i system punktów jaki posiadamy to myślę, że płatności są lepszą opcją. Większość z publikujących z pewnością zajmuje się przynajmniej kilkoma stronami, jest zatem szansa że idąc za ciosem kupowane będą większe ilości punktów i wykorzystywane na kilka publikacji.

Dodatkowo niższe koszty prowizji de facto przekładają się również na niższą cenę za punkt. Ale do polityki cenowej poszczególnych użytkowników mieszał się nie będę :)

Odnośnie SMSów - cóż, mnie osobiście przytłacza prowizja, jaką krzyczą sobie pośrednicy, dlatego też od dłuższego czasu nie korzystam przy takich rozwiązaniach z SMS Premium. Nie mniej jeśli więcej osób będzie zainteresowanych tego typu implementacją to ją zrobimy. Na obecną chwilę jest DotPay, który moim zdaniem spełnia doskonale swoje zadanie pobierając śladową prowizję od kwoty :)

Nie lepiej płatności.pl? Ja osobiście jeszcze nie korzystam z tego systemu ale te opinie mówią same za siebie:

https://www.webhostingtalk.pl/topic/29296-p...z-firma-dotpay/

admin.banner.jpg

Tylko tam jest mowa głównie o płatnościach SMSowych, a nie o płatnościach internetowych. Nie miałem z nimi żadnych problemów, a prowizje za płatności wahają się w granicach 3%, więc zdecydowana większość idzie do naszej kieszeni.

Platnosci internetowe to neich bedzie dotpay, nataomiast do smsow zrobic platnosci.pl

I te smsy to oczywiscie tylko przy platnej tresci, a nie przy preclach, bo prowizja jest kijowa :)

Ok, wstępnie przedyskutowaliśmy sprawę i jest do zrobienia. Więcej szczegółów na temat premium treści spróbuję napisać jutro.

Odnośnie komentarzy, o których wspomniał bybek5 to sprawa wygląda tak:

Od strony usera:

- komentować mogą wszyscy zalogowani użytkownicy, dodając je do każdej podstrony serwisy (artykuł/strona). Pola komentarza będą składać się z : imię (domyślnie wypełnione loginem), treściom komentarza, miejscowością oraz adresem www (dwa ostatnie pola opcjonalnie + link nofollow),

- każdy zalogowany będzie mógł dowolnie modyfikować swoje komentarze,

Od strony admina:

- ustalenie, czy komentarze mają być moderowane,

- pełne zarządzanie nadesłanymi komentarzami,

- tworzenie własnej bazy komentarzy :

1) Uzupełniamy poszczególne pola komentarza z możliwością używania synonimów.

2) Wybieramy strony/artykuły, do których dany komentarz może teoretycznie trafić.

3) Ustalamy maksymalną liczbę użyć danego komentarza.

Po zatwierdzeniu i stworzeniu określonej bazy komentarzy, np. 50, możemy już globalnie ustalić jak dużo komentarzy dziennie ma pojawiać się na stronie. W tym momencie nasza "praca" się kończy. Od tej pory aplikacja codziennie będzie losować podaną liczbę komentarzy i umieszczać je (również losowo) w przypisanych wcześniej stronach/artykułach.

Myślę, że takie rozwiązanie pozwoli w pewnym stopniu stworzyć pozory, że strona tętni życiem i jest zainteresowanie użytkowników.

Pytanie: czy podanie adresu www w polu formularza to dobry pomysł? To chyba jedyny sposób, aby zachęcić użytkowników o zostawiania własnych komentów, lecz z drugiej strony pokusa nadużyć :)

Jednocześnie informuję, że na dobrą sprawę promocyjna cena powinna się już zakończyć, ponieważ dzień sprzedaży to dzień zaksięgowania wpłaty, nie mniej możemy umówić się, że cena 139 zł obowiązuje dziś do północy - zatem jutrzejsze zaksięgowania będą uznawane w poczet promocji :)

Od wczoraj działamy ostro nad komentarzami - będą w podobnej formie jak opisałem post wyżej. W poniedziałek całość powinna być wdrożona na cms.premiumpage.pl, w okolicy wtorku/środy aktualizacja trafi do licencjobiorców.

Odnośnie treści premium to szczerze mówiąc zastanawiam się czy w obecnej formie aplikacji rzeczywiście taka funkcjonalność jest dobrym pomysłem. Chętnie wysłucham opinię innych zainteresowanych, bo mam na to pewien pomysł ale to już "grubsza afera".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności