Skocz do zawartości

PremiumPAGE

MediaPremium

Rekomendowane odpowiedzi

Artykuły nie obsługują synonimów - nie mniej zamierzamy taką funkcjonalność wprowadzić wraz z panelem centralnym.

Zdjęcie można wrzucać - zarówno w tekst jak i w formie miniaturek widocznej na stronie głównej/kategoriach/podkategoriach.

Wszystko możesz na spokojnie przetestować w wersji demo :

www.CMS.PremiumPAGE.pl

Login i hasło dla usera na stronie: test

Login i hasło do admina: admin

(admin pod adresem /admin)

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jeżeli wszystko będzie tak jak piszesz wraz z tymi synonimami to będzie świetny skrypt :)

Jeżeli w panelu centralnym dodam sobie precle swoje i swoich znajomych to będę mógł jakoś zaznaczyć do do których precli chcę arta wysłać czy będzie to losowe? Skrypt wybierze w preclach sam kategorie (jeżeli takowe będą)?

Czytam i się cieszę, że coś zdejmie ze mnie pracę, którą musiałem wykonać.

Na 100% kupię to cacko jeśli będzie PC (panel centralny).

Jest jedna rzecz o jakiej pomyślałem czytając powyższe posty.

W wielu katalogach można spotkać się z kodami promocyjnymi.

Proponowałbym po zalogowaniu w menu stworzyć formularz, gdzie użytkownik może sobie wpisać kod promocyjny i dostanie np 50 pkt. czyli 50 wpisów na dobry początek współpracy.

Takie kody można by rozsyłać do zaprzyjaźnionych forumowiczów i nawiązywać w ten sposób współpracę zwiększając content.

Druga rzecz - może wydać się dziwna, ale - udostępnienie panelu centralnego dla użytkownika.

Oczywiście do dodawania artykułów - UNIKALNYCH. Co wy na to?

Jeśli szanujemy pracę ADMINA precli to szanujmy i pracę UŻYTKOWNIKÓW!

Jeśli damy po zalogowaniu userowi możliwosć wrzucenia artu - tak jak pisałem unikalnego (poprzez jakieś sprawdzenie, czy faktycznie taki jest) to na 100% wrzuci też coś do naszego kolejnego precla.

Mogłoby to działać w następujący sposób:

1. albo udostępnienie od razu pełnej listy precli gdzie preclownik (phreclovnicus vulgaris :) ) mógłby dodać swoje arty

2. albo na zasadzie takiej, że jeśli doda jeden art do przykładowego precla pod adresem XXX.pl to pojawia mu się możliwość dodania podobnego arta do naszego innego LOSOWO WSKAZANEGO precelka

Druga opcja daje nam mniej więcej równomierne rozwijanie wszystkich precli.

Co Forumowicze na to?

Chciałoby Wam się logować do 100 precli, żeby dodać arta? Wątpie. A takie podejście pozwala preclownikowi szybko i bez zbędnych logowań i zakładania kont dodać arta do każdego naszego precla :P

Przypuśćmy, że mamy 50 precli. Wtedy preclownik płaciłby powiedzmy 5 zł za możliwość dodania swoich wypocin do naszych 50 precli - czyli dostawałby defacto 50 pkt w systemie.

Wiem, że idą święta, ale może jakieś opinie?

Nie wiem czy to jest bo nie wynika to z treści ale przydałoby się coś takiego, żeby nie było potrzeby kopiowania 50 x skryptu na każdą domenę tylko wildcard dla domeny i wio :). Jedna baza, jedna rejestracja dla użytkownika wszystkich precli...

Ale pójdźmy dalej!

Niech MediaPremium stworzy dodawarkę do swoich precli i udostępni ją za darmo! Skrypt dokładnie dopasowany do swojego PremiumPage!

Niech ona będzie powiedzmy dobudówką Publikera (lub/i innych dodawarek) i niech z niego/nich wyciąga zsynonimizowane arty, będąc zainstalowana na tym samym serwerze! No przecież da się zrobić, nie?

Wtedy miałoby to super sens i net zaroiłby się od precli postawionych na PremiumPage a nie WP. Coś unikalnego mielibyśmy w PL Państwo! ;)

Ech... późno jest, chyba ta godzina tak wpływa na to co mi się we łbie pojawia! ;)

(padł chyba rekord edycji posta i został właśnie pobity przeze mnie)

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

W sumie nie wiem bo jestem amatorem ale ja planowałem mieć każdą domenę ze skryptem pod innym IP i dwa hostingi SEO. Aby liki były wartościowe. Bo takie zaplecze pod tym kątem skuteczności robić będę, a opłaty będą ewentualnie tylko po to aby precle same się utrzymywały.

Wilcard i 50 precli na jednym IP to chyba nie najlepszy pomysł. Ale tak jak już wspomniałem, znawcą nie jestem.

Dodam jeszcze:

Przydałby się eksport adresów, pod którymi są zamieszczane artykuły w celu np blastowania.

Z panelu centralnego oczywiście ale z podziałem na oddzielne domeny.

____

W dziale kontakt przydałby się gotowy formularz php do wysyłania maili. Jeśli wpiszemy tam coś dla nas charakterystycznego np numer gg to każdy będzie mógł znaleźć nasze precelki i będzie wiedział jakie mamy zaplecze.

Według mnie warto dopracować wersję podstawową, która dla wielu osób pewnie będzie wystarczająca. A wspomniane wyżej propozycje (przynajmniej niektóre) mogłyby być dodane w wersji bardziej rozbudowanej. W końcu nie wszyscy potrzebują kombajny. Niektórym wystarczy kosiarka.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Proponowałbym po zalogowaniu w menu stworzyć formularz, gdzie użytkownik może sobie wpisać kod promocyjny i dostanie np 50 pkt. czyli 50 wpisów na dobry początek współpracy.

Takie rozwiązanie jest możliwe już w obecnej wersji. W panelu admina ustalasz ilość punktów jaką użytkownik dostaje od razu po rejestracji - punkty wykorzystuje na wysyłanie artykułów według ustalonego przez Ciebie systemu punktowego.

Dodatkowo w momencie, gdy będziesz sprzedawał swoje punkty istnieje możliwość ustalenia kilku progów punktowych, dla przykładu:

1 pkt - 5 zł,

5 pkt - 20 zł,

50 pkt - 50 zł (Twoja promocja).

W tym momencie Twoja praca się kończy - użytkownik po zalogowaniu widzi ten cennik i może (za pośrednictwem DotPay) zakupić punkty, które automatycznie zostaną mu dodane.

Druga rzecz - może wydać się dziwna, ale - udostępnienie panelu centralnego dla użytkownika.

Oczywiście do dodawania artykułów - UNIKALNYCH. Co wy na to?

Docelowo będzie inaczej. Chcę stworzyć oddzielny, malutki panel dla usera. Jeżeli ktoś ma XX serwisów PremiumPAGE, to będzie mógł dla swoich użytkowników zrobić multirejestrację. Nie będzie wtedy potrzeby rejestracji na każdym serwisie, lecz za pomocą jednego formularza aktywujemy nasze konta na wielu domenach. Nad tym pracować będziemy po PC, więc na razie nie chcę zawracać sobie tym głowy.

Nie wiem czy to jest bo nie wynika to z treści ale przydałoby się coś takiego, żeby nie było potrzeby kopiowania 50 x skryptu na każdą domenę tylko wildcard dla domeny i wio wink.gif. Jedna baza, jedna rejestracja dla użytkownika wszystkich precli...

Wymagałoby to rozwoju skryptu w kierunku czegoś a'la system blogowy - a tego nie planuję na dzień dzisiejszy. Chciałbym też uciec od nazywania stawianych serwisów "preclami", bo kojarzy się to jednoznacznie z nisko wartościowymi farmami. Wpływu jednak na wykorzystanie skryptu nie mam, każdy zbuduje taki serwis jaki uzna odpowiedni :)

W dziale kontakt przydałby się gotowy formularz php do wysyłania maili. Jeśli wpiszemy tam coś dla nas charakterystycznego np numer gg to każdy będzie mógł znaleźć nasze precelki i będzie wiedział jakie mamy zaplecze.

Śmiem wątpić czy jest to atut ;) Bezpieczniej jest jak jest.

Niech MediaPremium stworzy dodawarkę do swoich precli i udostępni ją za darmo!

Nad dodawarką myślę od samego początku, nie mniej musi ona współpracować ściśle z samymi właścicielami skryptu. Jest tak, ponieważ w momencie, gdy właściciel serwisu ustali punkty dla nowego usera na poziomie '0', to nie ma możliwości, aby dodawarka mogła wysłać cokolwiek. To grubszy temat i nie na najbliższe tygodnie. Na pewno też korzystanie z takiej dodawarki nie będzie darmowe.

Przydałby się eksport adresów, pod którymi są zamieszczane artykuły w celu np blastowania.

Z panelu centralnego oczywiście ale z podziałem na oddzielne domeny.

To fakt, pomyślę nad tym po świętach. Przydałyby się jeszcze raporty dla dodających.

Według mnie warto dopracować wersję podstawową, która dla wielu osób pewnie będzie wystarczająca. A wspomniane wyżej propozycje (przynajmniej niektóre) mogłyby być dodane w wersji bardziej rozbudowanej. W końcu nie wszyscy potrzebują kombajny. Niektórym wystarczy kosiarka.

Pełna zgoda - tak też robimy. Pierwsza wersja PremiumPAGE datowana jest na początek grudnia 2010 roku. Od tamtego czasu aplikacja jest sukcesywnie rozwijana i poprawiana. Od korzystających ze skryptu otrzymaliśmy sporo propozycji, które w zdecydowanej większości został już wdrożone. Było też kilka błędów, które po raportach od licencjobiorców zostały wyeliminowane. Obecna wersja wydaje mi się na tyle ciekawa, że można ją powielać na wielu domenach - to natomiast niesie za sobą konieczność panelu centralnego, który na pewno pomoże zarządzać całością.

Osobiście korzystam ze skryptu na kilkudziesięciu lokalizacjach i wiem, że PC zdecydowanie usprawni mi zarządzanie całością. Poza tym nie wiem skąd wniosek, że prace nad PC spowodują zatrzymanie rozwoju wersji podstawowej - przecież to serce całego przedsięwzięcia ;)

Dziękuję Panowie za sugestie.

Te kody moim zdaniem by się przydały. Powiedzmy, że mam 20 kolegów na tym forum i każdy chciałby dodać coś od siebie do mojej strony a strony mam od początku po zalogowaniu płatne.

Mile widziane dla mnie byłoby danie kolegom po fachu kodu promocyjnego, do którego byłaby przypisana konkretna liczba punktów.

Co na to pozostali?

Przepraszam, że dubel ale w czasie świąt różne rzeczy wchodzą do głowy.

Dla mnie przydałaby się jedna funkcja - myślę, że prosta dla programisty.

Mianowicie przydałaby mi się funkcja podpinania plików o różnych rozszerzeniach, które pojawiałyby się pod artykułem.

Nie patrzę na ten świetny i bardzo funkcjonalny skrypt pod kontem tylko seo.

Fajnie by było móc włączać i wyłączać ją w razie potrzeby wykorzystania skryptu na precla lub inny rodzaj strony.

Czy taka funkcja może się pojawić? Jakie są szanse? Może jakieś prywatne zlecenie?

Dla mnie, jak i podejrzewam dla pozostałych licencjobiorców jest to zbędna funkcja. Nie mniej jeżeli jesteś realnie zainteresowany skryptem to po dokonaniu zakupu dorobię taką funkcjonalność.

Mile widziane:

1. zażądanie stroną 404 z poziomu panelu

2. ustawienia przekierowań z bez www na www i na odwrót z panelu

3. nie wiem czy robię coś źle, ale pozostawiając puste pole description skrypt automatycznie wypełnia je treścią "PremiumCMS - nowa strona description" i tak samo z keywords. Jak zostawiam puste to chce by było puste.

4. Titile w tagu powinien przybierać postać nazwy tagu a nie strony głównej.

Treningi WattUp.pl

1. zażądanie stroną 404 z poziomu panelu

2. ustawienia przekierowań z bez www na www i na odwrót z panelu

301 obecnie jest domyślnie ustawione w pliku htaccess, jest wykomentowane, więc szybko można je ustawić. Dodatkowo podczas procesu instalacji podajesz format linków wewnętrznych (z www lub bez), dzięki czemu wszystkie linki w obrębie serwisu są w wybranej przez nas formie.

Nie mniej słuszna uwaga, że zarównow przypadku 301 jak i 404 przydałyby się ustawienia w panelu admina - wprowadzimy to.

3. nie wiem czy robię coś źle, ale pozostawiając puste pole description skrypt automatycznie wypełnia je treścią "PremiumCMS - nowa strona description" i tak samo z keywords. Jak zostawiam puste to chce by było puste.

Rzeczywiście w przypadku pozostawienia pustych pól ściąga ustawienia, które podasz w ustawieniach głównych. Jeśli oczywiście wprowadzisz tam jakieś słowa to wszystko jest ok.

To drobnostka, poprawimy.

4. Titile w tagu powinien przybierać postać nazwy tagu a nie strony głównej.

Słuszna uwaga ;)

Podejrzewam, że zmiany pojawią się z panelem centralnym, nad którym kończę specyfikację i będziemy zabierać się do kodowania :)

Ja mam narazie darmowego, bo za co brać kasę ;) Trzeba jakiś fajny szablon przygotować, mocniej podlinkować i postawić takich stron przynajmniej x10 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności