Skocz do zawartości

PremiumPAGE

MediaPremium

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 159
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zwiększcie jeszcze pole title.

Będzie to zwiększone na no limit.

@gallus - obecnie jest pełna integracja z PayPalem oraz Dotpay. W przypadku tego ostatniego można korzystać z płatności elektronicznych (e-przelew), więc z jakiegokolwiek banku wysyłając pieniądze kupujący ma je od razu na swoim koncie.

Odnośnie SMSów - czekam jeszcze na opinie innych. Dotpay byłby o tyle dobrym rozwiązaniem, że szybciej udałoby się całość zintegrować, bo z tego systemu już korzystamy.

Być może do świąt uda się całą paczkę zmian skończyć i do Was rozesłać :)

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

A nie prościej korzystac z listy kodów jednorazowych? Po stronie admina masz pola: kody - do wprowadzenia listy kodów, opis - do wprowadzenia opisu wraz nr na który wysyłasz sms i jego treścią, oraz linkami do regulaminów i kontaktu. Możesz w to wsadzić wtedy Dotpay, Płatności.pl, Homepay, seotxt, seokod.pl i pewnie setki innych.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

A no właśnie co z możliwością generowania kodów jednorazowych dla jednego lub większej liczby postawionych serwisów dla danego użytkownika. Pytam bo nie doczytałem lub takiej informacji nie zauważyłem.

Aktualizacja jest w zasadzie gotowa. Lista zmian:

- zwiększenie limitu pola "tytuł" dla artykułu (na no-limit),

- zwiększenie poziomu zagnieżdżenia synonimów,

- artykuł w formie HTML - okazało się, że wbudowany edytor, z którego korzystamy ma już taką funkcję, więc nie napracowaliśmy się nad tą modyfikacją ^_^ Wraz z aktualizacją prześlę informacje gdzie szukać trybu HTML,

- raporty dodawarki - po każdym użyciu dodawarki generuje ona raport w formie pliku .txt z linkami bezpośrednimi do dodanych artykułów. Każde kolejne użycie dodawarki to kolejny raport, okraszony datą oraz godziną jego wygenerowania - w każdej chwili będzie można sięgnąć do raportów. Oczywiście dla użytkowników zewnętrznych PC też generują się raporty (dla danego konta), więc nie tylko admin może szybko zdobyć linki do swoich wpisów,

- zabezpieczenie przed błędnym zapisem do bazy - stworzyliśmy nieco inny, eksperymentalny sposób zapisu - w trakcie testów żadnych błędów nie wypluwało, jednak nie daję sobie niczego uciąć, że wszystko jest już w 100% OK - trzeba testować. Przewertowaliśmy wszystkie możliwe źródła i problem występuje bardzo często (też w przyapdku np. androidów, C++) i nikt nie podaje sensownego rozwiązania. Mam nadzieję, że nasze zmiany jednak będą w pełni skuteczne :)

- płatności SMS = kody jednorazowe - możliwość samodzielnego definiowania listy kodów, przypisywania im punktów jakie mają dodawać do systemu, definiowania taryf (podanie numerów, prefixów, kosztów) + informacji dodatkowych. Całość zintegrowana oczywiście również z PC - z poziomu panelu można za pomocą kodów jednorazowych doładować sobie punkty (jako multi user) i dowolnie rozdzielić je pomiędzy dostępne domeny. Generalnie aktualizacja daje pełną kontrolę nad zarządzaniem kodami, przypisywanymi dzięki nim punktami - nie wnikam jakiego operatora SMSowego wybierzecie :)

Tyle udało się zrobić w tej paczce. Jutro będę tworzył ostateczną paczkę z plikami i wgrywał ją na nasze demo. Paczkę najprawdopodobniej podeślę licencjobiorcom w czwartek.

@gallus - system punktów pozwala Ci na danie wybranemu userowi z poziomu panelu admina tyle punktów ile uznasz za stosowne. W tej chwili możesz mu też dać kod jednorazowy, który doładuje mu konto ustalonymi punktami.

Mam taką sugestię rozwojową, która wg mnie jest dość potrzebna.

Dodając wpis dodawarką mogę podać tylko jedną datę dla wszystkich domen, kiedy ukaże się artykuł na stronach. Proponuję dodać jeszcze dwa parametry. Dodawaj po X wpisów co Y dni od daty startowej (i tu wykorzystałbym datę, która jest). Na poszczególnych stronach przy dodawaniu data by się wyliczała w locie przesuwając o odpowiednią liczbę dni do daty startu. Zmiana więc chyba tylko byłaby po stronie PC.

Przed chwileczką poszybowała wiadomość z aktualizacją do wszystkich licencjobiorców. Idzie z automatu, więc gdyby ktoś nie dostał (i nie znalazł jej w SPAMie) to proszę pisać.

@AdamKaz - będzie to prawdopodobnie z następną aktualizacją. Nie powiem jeszcze w jakiej formie, bo chcemy uniknąć wykorzystania crona, ale coś wykombinujemy ;)

Ja mam propozycję. Skoro jak i tak podajemy w panelu centralnym dane do FTP domeny to aby z tego poziomu można było zainstalować skrypt.

W tej chwili przed dodaniem konieczne jest "ręczne" wgranie plików przez FTP dodawanej strony.

Druga sprawa to możliwośćedycji szablony z panelu centralnego np. zmiana wpisu w stopce, która była wyżej poruszana.

• 2 tygodnie później...

Wprowadzamy kilka poprawek w aplikacji - chodzi głównie o dodawarkę, bo wypluwa czasami błędy i nie działa idealnie. Wszystkie propozycje zmian przez Was zgłaszane są brane pod uwagę i w miarę możliwości wprowadzane w życie.

Generalnie produkt mocno rozrósł nam się od pierwszej jego wersji. Patrząc na to co dzieje się od dłuższego czasu z publiczną bazą katów/precli postanowiłem, że PP+PC będziemy rozwijać w głównej mierze w kierunku automatyzacji tworzenia zaplecza, które bardzo szybko będzie można "przełączyć" w prywatną grupę precli. Myślę, że jest kwestią najbliższych miesięcy to, że pojawi się spory wysyp tego typu zamkniętych grup. Rzecz jasna to nie nowość, ale wiem, że przynajmniej kilku licencjobiorców PP tworzy tego typu projekty - nie wszystkie ujrzały jeszcze światło dzienne. Myślę więc, że dobrze byłoby częściowo połączyć siły i dzielić się (na ustalonych zasadach) punktami w swoich zapleczach.

Najbliższa aktualizacja produktu prawdopodobnie wzbogaci się o 2 główne funkcje:

- możliwość stawiania PP z poziomu PC - czyli jak sugerowali koledzy wyżej - podajemy dane do FTP i instalacja PP jest automatyczna. Szczegółów nie podam, bo ich nie znam, wszystko wyjdzie w praniu,

- aktualizacja wszystkich/wybranych PP z poziomu PC - aktualizacja przynajmniej XXX instalacji PP to kilka godzin roboty jeśli się nie ma dedykowanego rozwiązania do uploadu plików - chcemy wprowadzić usprawnienie, dzięki któremu za pomocą jednego kliknięcia zaktualizujemy wszystkie/wybrane PP.

Dojdą oczywiście dodatkowe usprawnienia, poprawki. Na pewno do perfekcji musimy doprowadzić dodawarkę, tak aby proces wysyłki artykułów przebiegał pod pełną kontrolą i był szybki.

Rzecz kolejna, równie ważna - chcemy stworzyć zamknięte forum, do którego dostęp będą mieli tylko licencjobiorcy naszego produktu (+ ew. pewna grupa osób, ale o tym kiedy indziej). Dzięki temu będziemy mogli porozmawiać o konkretach - zarówno o tworzeniu grup jak i samym rozwoju produktu. Mamy kilka pomysłów na softy poboczne, które przydadzą się w prowadzniu zaplecza/zdobywaniu linków, dlatego na takim forum rozmawialibyśmy z osobami realnie zainteresowanymi.

To tyle słowem wstępu... Start forum nastąpi najwcześniej w połowie lutego. Do tego czasu musimy dopracować pewne rzeczy. Zapraszam do dyskusji na ten temat, zgłaszaniem własnych pomysłów - myślę, że takie przedsięwzięcie może okazać się korzystne dla wszystkich :)

• 2 tygodnie później...

- przy eksporcie wpisów z dodawarki, wszystkie wpisy są bez www bez względu na to czy adres precla jest z www czy bez

Szukasz najlepszej chwilówki? Na https://chwilowkiranking.pl/ znajdziesz aktualne zestawienie ofert, porównasz warunki i wybierzesz tę idealną dla siebie – szybko, bezpiecznie i wygodnie. Zajrzyj już teraz i skorzystaj z profesjonalnego wsparcia w wyborze najlepszej pożyczki!

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności