Skocz do zawartości

Mały portal do oceny

dawstaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o ocene strony Smob.pl - polski portal internetowy

Oficjalne otwarcie 1 kwietnia 2011 roku. ( Puki co prowadzimy beta testy..)

Mile widziane sugestie na temat: Optymalizacji całej strony, optymalizacji reklam, układu strony itp.

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

@UP

Forum będzie spolszczone jednak trwają prace nad poprawą jego stabilności.. Boxy tematyczne może i sie niektóre powtarzają ale za to treść w nich jest inna. W każdym bądź razie będzie to wkrótce naprawione...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Wygląd przytłaczający, taka nachalna treść z każdej strony. Ja na takich stronach się gubie, tracę oddech i wychodzę. Maksymalnie nieprzyjazna. Powiedziałbym co uważam, ale mi się słabo robi B) To nie jest wrzuta, tylko taką przypadłość mam na niektórych serwisach.

Zbyt dużo elementów, wszystkie takie same, żaden się nie wyróżnia, wszystko się zlewa, duże atakujące czcionki, ja się gubię. Poza tym wkurw... wygląda troche jak spam pod adsense, wszystko takie samo jak te bloczki.

wogule plus interpunkcja, ale wybacz, nie będę szukać dalej. W brew temu, co sugeruje kolorystyka trony - notki jak z portalu plotkarskiego. Zgadzam się z opinia Ilgesu.

@-->->----

1. przy zablokowanych reklamach (adblock) poszczególne boksy nie trzymają wyrównania do poziomu

2. nagłówki boksów przytłaczają stronę, zmniejszyłbym czcionkę

3. dublujące się bloki kategorii, np. ciekawostki

4. chaos na całej stronie, to mi się rzuca od razu w oczy

5. jak na tak rozbudowany front i mnogość boksów stopka ubogo wygląda... mógłbyś dać w kolumnach listy kategorii, stron, ostatnich postów itp.

Ogólnie ciekawy projekt, co to za motyw? Po brakach w tłumaczeniu wnioskuję, że jakaś przeróbka? :)

radoslaus

1) na stronie będzie zainstalowany anty adblock więc nie będzie problemu

2)chyba już tak zostanie

3) To się zgadza ponieważ narazie jeszcze jest troche mało treści. Jak będzie więcej nie będą sie powtarzać.

4)nie wiem co powiedzieć.

5) Listy kategorii będą tylko nie wiem jeszcze w którym dokładnie miejscu je wcisnąć..

Templatka płatna lekko zmodyfikowana...:)

Evien

to ma wyglądać właśnie jak portal plotkarki :)

ilgesu

o2.pl onet.pl wp.pl mają podobny układ..Tam też się gubisz ?:P

Właśnie chodzi o to ażeby było dużo treści na stronie głównej dla użytkownika tak aby user nie musiał klikać bo jest to portal który ma nie jedną tematykę ale jest ogólnotematyczny. Jeżeli ktoś wchodzi na stronę i widzi kilkanaście działów i tematów na stronie głównej bardzo możliwe że nie wyjdzie bo znajdzie coś dla siebie. A tu widzisz wszystko i klikasz na dział tudzież news który Cie interesuje bez zbędnego przeglądania całego portalu.

No i niech będzie wszystko, ale nie tak chaotycznie i brzydko. Na o2 się gubie i nie zaglądam, ale gdzie Ty to porónujesz z wp czy z onetem? Zauważ, że tam jest wszystko przemyślane :) Natomiast u Ciebie są to zwyczajnie, chaotycznie i nieprzemyślanie powstawiane bloki z tematykami. Tak na pałe i byle gdzie :) Ale skoro Ty widzisz w tym onet, to pozdrowienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności