Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze między 2 laptopami!

Duch23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Po poszukiwaniach laptopa biorę pod uwagę dwa modele. Prosiłbym bardzo o wyrażenie opinii który będzie lepszy, Lap będzie używany do wszystkiego najmniej do gier(chyba że mnie coś trąci i zacznę grać) i. Liczy się przede wszystkim wytrzymałość aby straczył na długi czas.Cena między nimi wynosi około 270zł. Proszę o szybką pomoc w sprawię opinii. Pozdrawiam.

https://www.alsen.pl/notebooki,k19/laptopy,...5-6,p21387.html

https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/...html#content_3c

Moim zdaniem Acer wypadnie tutaj dużo lepiej.

Kilka lat temu ta firma nie zachwycała, lecz niedawno postanowili powalczyć o rynek i podnieśli poziom swoich produktów - duży skok. Czytając kiedyś gdzieś, jakiś artykuł dowiedziałem się, że w stanach Acer obecnie jest największym konkurentem Dell'a (chodzi o przedział laptopów "windowsowskich" oraz dla osób fizycznych). W firmach jednak dalej Dell. Nie mniej jednak jak dla mnie jest to niesamowity skok marki.

Samsung?

W grupie laptopów nie do końca ta firma do mnie przemawia, wykończenia jak dla mnie nie zachwycają.

Co do konkretnie Twoich modelów.

Odstawiając już marki na bok masz tutaj jednak różnice:

- Acer: i5; Samsung: i3

- Acer: 3GB RAM; Samsung: 4GB RAM - przy takich ilościach według mnie nie warto instalować 64-bitowego systemu, wiec 4GB jest bez sensu, bo i tak będzie czytać 3 GB.

- Acer: NVIDIA GeForce GT 420M1G DDR3 (1GB); Samsung: Radeon HD5470 512MB

Ja bym się nie zastanawiał zbyt długo.

Pozdrawiam,

Dawid.

Zastanów się czy warto jeszcze pakować kasę w stare modele kiedy wychodzą już nowe na platformie Sandy Bridge.

Acera wywal od razu jeśli kupujesz na firmę - powód: tylko standardowe 12 mc gwarancji. Zresztą ich lapki to sam plastik.

Poszukaj czegoś w biznesowym segmencie Asusa, Della lub HP

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności