Skocz do zawartości

Rzetelna firma

aniec2

Rekomendowane odpowiedzi

1. Jak będziesz chciał podpisać to jak będą dzwonić z ofertą do mów, że strasznie drogo, nie stać Cię itp. Mi obniżyli opłatę startową z 400 do 30, a miesięcznie, ze 180 do 60. Działają trochę jak Panorama firm.

2. Co daje? U mnie nic nie dało :hello: Ale potrzymam jeszcze 2 miesiące.

Bo wiele osób wierzy w to co ktoś po drugiej stronie im wciska. Do mnie dzwonili z KRD i pytali jak sobie radze z dłuznikami. To im powiedziałem, ze by sobie z nimi radzić to trzeba ich mieć. No to zaczęli wciskać mi, że to doskonała prewencja, że poza sprawdzaniem Klienta będe też w programie rzetelna firma, a dzieki temu Klienci będą widziec, że jestem super partnerem, ba że dzięki temu nie dowiem sie co to zaległe płatności, bo jak moj Klient dowie się, że współpracuje z KRD to natychmiast mi $ przeleje. Eldorado za jedyne 180 miesięcznie chyba w wersji podstawowej :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jak dla mnie, największą wartość ma właśnie ten certyfikat Rzetelna Firma. Może to nic nie daje, ale sklep internetowy, który umieścił ten znaczek na stronie głównej, od razu jest lepiej postrzegany. Podejrzewam, że wielu klientów nie ma pojęcia, że jest to związane z Krajowym Rejestrem Długów, ale sprytnie nazwany certyfikat robi swoje.

Nie wiem jak oni ściągają te długi (o czym się chwalą na głównej - "11,6 mld zł odzyskanych długów"), ale to jest chyba tylko rejestr, nie zajmują się windykacją.

Od ubezpieczania należności są wyspecjalizowane firmy, jak np. Euler Hermes, chociaż korzysta się z tego częściej w firmach handlowych, gdzie ryzyko utraty płynności finansowej jest dużo większe niż w firmach usługowych.

Nie ściągają bezpośrednio, ale są pewni na 150%, że jak Twoj Klient dowie się, że nie opłacając Twojej faktury znajdzie się w KRD (a tam jak się znajdzie to nie podpisze z nim nikt umowy z sieci komorkowych, z banku itp itd) to szybciutko opłaci długi. Ci co znajdują się w KRD chcą się z niego wygrzebać, więc tez musza poopłacac zaległości i ci z KRD oczywiście przypisują to sobie jako to niby "odzydkali długi", taki bełkot marketingowy :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności