Skocz do zawartości

Co to jest blast ?

Dębica

Rekomendowane odpowiedzi

Czy blastowanie polega na tym, ze do mojej strony beda prowadzic linki z anchorami z slow kluczowych czy jak to sie przeklada na efekt?

Jeżeli blast będzie dotyczył postów to tak będzie. Jeżeli będzie strzelać w profile to w głównej mierze będzie to tylko adres strony.

Kłócić ani spierać się nie ma zamiaru, bo jak długo (a pewnie to opcja lifetimne :) ) reguły G będą nieznane, to tak naprawdę nic nie wiemy. Ale z tym sformułowaniem dot. profili to jakoś mi ciężko się zgodzić, bo doświadczenia ma z lekka inna. W każdym bądź razie po założeniu iluś tam profili fraza pojawia się i zaczyna się wspinać, I nie ma znaczenia czy łątwa, średnia czy trudna. Bo idąc tokiem Twojego myślenia wychodziłoby, że anchory, które wkładam do profili nie mają za dużego znaczenia. A jednak coś się rusza, a logika Twojego wywodu wykluczałaby. A przecież wszelkie algorytmy, również G zasadzają sie na jakiejś ustalonej logice. Może więc jednak nie ma sensu walić takich jednoznacznych twierdzeń. Myślę, że w każdym przypadku przydałoby się więcej ostrożności w tworzeniu "reguł".

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam a za swl'e można dostać bana skoro tez można na strony konkurencji zapuścić swl'e

Bana dostajesz za umieszczania SWL na własnej stronie, za setki dziwnych linków do własnej strony można dostać co najwyżej mały filterek

sorry za offtop ale Araszka mnie zainspirował:

A co ze stronami z magicznym słowem sex?

Ostatnio zetknąłem się że w kilku preclach ze słowem sex nie było ani jednej zindexowanej strony?

Wiec teraz takie omijam. A co w momencie kiedy ktoś nam zafunduje nagły przyrost linków z takich "wulgarnych" stron i forów?

Mówię tutaj o jakimś celowym, złośliwym działaniu?

Czy to może wpłynąć negatywnie skoro Goggle ten SEX tak "dyskryminuje" ? :)

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

za setki dziwnych linków do własnej strony można dostać co najwyżej mały filterek

Przy tysiącach robi się już niemały kłopot :) . Ilość rotacji w stosunku do stałych na poziomie: 70% rotacja - 30% stałe, skutecznie zafiltrowała domenę, wyzerowała PR i wykosiła site (rotacją linkowali userzy). Fakt, faktem, że wyszedłem po 1.5 miesiąca, ale trochę trzeba było się przy tym urobić.

[Edit] Poprawiona literówka.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Czy blastowanie polega na tym, ze do mojej strony beda prowadzic linki z anchorami z slow kluczowych czy jak to sie przeklada na efekt?

Jeżeli blast będzie dotyczył postów to tak będzie. Jeżeli będzie strzelać w profile to w głównej mierze będzie to tylko adres strony.

Ale z tym sformułowaniem dot. profili to jakoś mi ciężko się zgodzić, bo doświadczenia ma z lekka inna. W każdym bądź razie po założeniu iluś tam profili fraza pojawia się i zaczyna się wspinać, I nie ma znaczenia czy łątwa, średnia czy trudna. Bo idąc tokiem Twojego myślenia wychodziłoby, że anchory, które wkładam do profili nie mają za dużego znaczenia. A jednak coś się rusza, a logika Twojego wywodu wykluczałaby. A przecież wszelkie algorytmy, również G zasadzają sie na jakiejś ustalonej logice. Może więc jednak nie ma sensu walić takich jednoznacznych twierdzeń. Myślę, że w każdym przypadku przydałoby się więcej ostrożności w tworzeniu "reguł".

Ja tu żadnej reguły nie utworzyłem. Odpowiedziałem na pytanie Sebastiana, które brzmiało: Czy blastowanie polega na tym, ze do mojej strony beda prowadzic linki z anchorami z slow kluczowych. Tematu efektu nie poruszyłem, ale po przeczytaniu jeszcze raz jego pytania mogłeś faktycznie tak odebrać moją odpowiedź.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

za setki dziwnych linków do własnej strony można dostać co najwyżej mały filterek

Przy tysiącach robi się już niemały kłopot ;) . Ilość rotacji w stosunku do stałych na poziomie: 70% rotacja - 30% stałe, skutecznie zafiltrowała domenę, wyzerowała PR i wykosiła site (rotacją linkowali userzy). Fakt, faktem, że wyszedłem po 1.5 miesiąca, ale trochę trzeba było się przy tym urobić.

[Edit] Poprawiona literówka.

Jeśli to będzie domena nówka, albo bez linków to pewnie tak, przy starej linkowanej domenie parę setek linków ze stron XXX nie pomoże ale nie powinno zaszkodzić.

Domena miała wtedy 9-10 miesięcy - 2500 tys. linków stałych z różnych adresów - dodanie 5500 tys. linków z rotacyjnych SWL'i i domena poleciała wtedy poza TOP 200. Obstawiam, że systemami nie jest wcale tak trudno kogoś wykosić - nawet jeśli nie na stałe to nałożenie filtru przy odpowiedniej dawce jest prawie pewne. Blasta nie oceniam, bo nie miałem jeszcze przyjemności.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

• 2 tygodnie później...
A ja mam pytanie czy jak kupię sobie tutaj https://xrumer.com.pl/ blasta za 24,60, który utworzy 1000 profili to czy za jakiś czas znowu mogę sobie takiego blasta wykupić do tej samej strony? Czy może to się już nie opłaca?

Witam.......temacik dobry ,bo też się coś dowiedziałem na temat Blasta :)

Kolega zadał dobre pytanko....może jakiś szpec się wypowie w tym temacie?

Pozdrawiam..

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności