Skocz do zawartości

Chmura radioaktywna

Rak115

Rekomendowane odpowiedzi

bylem na Ukrainie kiedy Czarnobyl eksplodował, Ok 400 km od reaktora. I zostałem tam gdzie bylem. Żyje nic mi niema.

A co więcej mój ojciec był w 30 km-wej zonie w czasie likwidowania skutków awarii przez 3 dni,stosował standardowe środki ochrony. Tez żyje i ma żonę młodszą jak ja.

Wiec nie wpadajcie w paranoje tak jak przy grypie "świńskiej", bo chyba koncerny farmaceutyczne chcą zarobić poraź kolejny.

Tez żyje i ma żonę młodszą jak ja.

Tylko na wchodzie Europy są jeszcze żywotni ludzie :) Po wybuchu w Czernobylu odpuściłem sobie płyn lugola, razem z Panią od chemii. Dwa lata temu chłopak który u nas dorabia, student, był na wycieczce w Czernobylu. Ciekawy kierunek, interesujące obserwacje. Co kto lubi :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Polskie media są szczęśliwe, kolejny super gorący temat do omówienia :)

Niech się cieszą póki mogą. Jak za kilkanaście lat nie powstanie w Polsce elektrownia atomowa, to media będą płakać. Mało kto będzie ich oglądać, bo prąd stanie się dobrem luksusowym, na który tylko nielicznych będzie stać.

Jak to jeden profesor powiedział (spec od spraw związanych z energetyką) - media operują tylko jednostkami dużo, mało, średnio , ale nie podają konkretnych jednostek w liczbach, bo dziennikarze nie mają o nich zielonego pojęcia (tak jak i o całej energii jądrowej). A lęki biorą się tylko i jedynie (w tym przypadku) z niewiedzy.

MaxPan - wszystko zależało od tego w jaką stronę skierowała się chmura radioaktywna. Jeśli byłbyś 800km dalej ale przez miejscowość w której przebywałeś przeleciałaby chmura radioaktywna to masz duże prawdopodobieństwo że wyglądałbyś gorzej jak na tej fotce od gonza.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

matka usłyszała gdzieś w wiadomościach i od razu zapodała córce krótką piłke, leze ze smiechu :co:

Domki letniskowe Jastrzębia góra - domki letniskowe Jastrzębia góra wczasy na kaszubach - wczasy na kaszubach

Liderseo, bylem właśnie na zachodzie, tak leciała chmura (jak pamiętasz), a ojciec był w czasie awarii przy samym reaktorze przez 3 dni. Wiec wiem co pisze :co: Przy naświetlaniu przy nowotworach ludzie otrzymują o wiele większe dawki napromieniowania.

Jeżeli chodzi o Czarnobyl to większość poszkodowanych to mieszkańcy Prypiaci ( miasta ebergetykow ), dalej napromieniowanie było powyżej dopuszczalnego poziomu, ale nie miało tak tragicznych skutków jak w 30 km zonie i w okolicach Kijowa gdzie spadł radioaktywny deszcz.

MaxPan ma racje, cały ten Czarnobyl to przereklamowana katastrofa. Co dało to Ukrainie ? Kilka mln dolarów rocznie na zajęcie sie skutkami wybuchu, dożywotnie renty dla osób mieszkających w pobliżu ;D

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Każdy przypadek urodzenia niepełnosprawnego dziecka i nowotworu stara się przypisać jako efekt Czarnobyla.

Jednak niedawno czytałem opinie lekarzy że nie ma żadnych dowodów na wzrost zachorowalności na nowotwory, ani w okolicach katastrofy ani na terenie Polski wschodniej.

Co prawda odnotowuje się większą ilość wykryć nowotworów, ale jest to efekt dużo wyższej wykrywalności i wczesnej diagnostyki i nie odbiega od średniej w całym kraju.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności