Skocz do zawartości

Czy pp tudzież banki oszukują wydawców reklam?

Rekomendowane odpowiedzi

Też mam opóźnienia 2-3 miesięczne dość często.

Nie wiem, może się mylę. Zapewne wiele osób samodzielnie wysyła wniosek dla siebie o jakiś produkt finansowy (mówię o posiadaczach stron z pp). Myślę że gdyby banki próbowały podbierać klientów w opisane powyżej sposoby to internet by od tego huczał. Przecież gdybym ja jako właściciel strony był namawiany przez bank do czegoś innego to zapewne znalazłoby się to szybko w sieci.

Może jestem naiwny, ale uważam że pewnie dziennie setki partnerów składają samodzielnie swój wniosek. Nie wierzę aby w interesie banku było prowadzenie manipulacji na tym polu, zwłaszcza że prowizja i tak jest wliczona w produkt a dwa, jest to zdecydowanie tańszy sposób pozyskania klienta.

Przez długi czas pracowałem jako pośrednik w nieruchomościach, co było związane z kredytami. Wiem z własnego doświadczenia jak wiele ludzi nie dostawało kredytu.

Swoją drogą, który pp jest lepszy bankier czy money.pl lub może jeszcze jakiś inny? (e: w waszym odczuciu oczywiście)

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Swoją drogą, który pp jest lepszy bankier czy money.pl lub może jeszcze jakiś inny? (e: w waszym odczuciu oczywiście)

Zdecydowanie Money

1. Najlepsze narzędzia

2. Większa możliwość konfiguracji

3. Prowizje wyższe przy dużej sprzedaży

4. Świetny support

5. Otwartość i chęć realizacji pomysłów partnerów

6. Przejrzysty panel

SP Bankiera ma się zmienić, bo przejeła go grupa Allegro, narazie jest kicha, ale jak ktoś umie sprzedawać i ma pojęcie o finansach, pracował w instytucji finansowej i widział jak to wygląda od środka to wszystko i wszędzie sprzeda :)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Od lat korzystam tylko z bankiera i nie zgodzę się, że money jest lepsze. Oba mają swoje plusy i minusy i moim zdaniem suma wychodzi na zero. Zależy czego szukasz i czego potrzebujesz.

Co do samego promowania kredytów. Po kilku latach sprzedaży kredytów przez internet dziesiątkach tysięcy wniosków złożonych i kilku tysięcy wniosków rozliczonych i kilku ładnych sumach przez to zarobionych ;) : teraz na moich stronach główny nacisk stawiam na programy PayPerLead a PayPerSale tylko jako dopełnienie oferty.

tak wiem.... nie zamierzam się spierać.

Gorszych statystyk niż te w bankierze nie ma chyba nigdzie. Od lat obiecują, że coś z tym zrobią ale te "statystyki" to nadal jedno wielkie G**** i przyznaję to bez bicia. Aż wstyd, żeby taka firma nie potrafiła nic z tym od lat zrobić.

Powiedziałem tylko, że w mojej opinii nie jest tak źle i tyle.

Ponadto i tak najlepiej się nie koncentrować na jednym finansowym PP ale na swoich stronach robić najlepiej opłacalny dla Ciebie MIX z bankiera,money,novem,tradedoublera, system3 itd....

Czasami jeden produkt na stronie umieszczony np z novem daje mi w miesiącu więcej niż wszystkie inne razem.

• 2 tygodnie później...
@Ledwoco, w kolejnym artykule na blogu który wskazałeś, jest dość sensowne uzasadnienie takiego stanu rzeczy: https://www.kredythipoteczny.pc.pl/2011/04/...nawet-docen-to/

To kto do diabła dostaje te kredyty bo samych mieszkaniowych jest przydzielanych 250.000 rocznie.

Ja mam już prawie 300 wniosków o kredyty mieszkaniowe i hipoteczne wypełnione i ciągle ZERO zysku a zacząłem jeszcze długo przed kryzysem.

Jak będę miał trochę więcej czasu to zadzwonię do "Interwencji" żeby przeprowadzili prowokację bo aż mi się wierzyć nie chce żeby tak mały procent ludzi dostawało kredyt.

@Kesera: to normalne

kownerwsja na kredytach jest rzedu 0,1-0,3 % (procenta :soczek:). POza tym bardzo dużo ludzi wypełnia wniosek kredytowy jednoczesnie chodzac po bankach i sprawdzajac gdzi emoga jaki kredyt dostać

Problem polega na tym, że jak ktos przejdzie się po 20 bankach i w BIK zaistnieje 20 odpytań w iagu kilku dni - to przez najbliższe lata nie dostanie kredytu bo staje się klientem wysokiego ryzyka.

Drugie to bardzo duzo ludzi wypełnia wnioski o kredyt mając złą reputacjęw BIK - z refuły szukają to na frazę "kredyty bez bik" i lecą - a nóż się uda ....

Kwestia trzecia: bank - niektore mają "lżejsze" oceny scoringowe i niektore wnioski przechodza pomimo restrykcyjnego podejścia...

Tak więc "kredyty" mają nikłą konwersję,

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Weźcie pod uwagę fakt, że od chwili złożenia wniosku o kredyt hipoteczny prowizja dla partnera wypłacana jest w chiwli jego uruchomienia, czyli od ok. 3 miesięcy do nawet 12, niedawno weszły mi wnioski jeszcze z zeszłego roku z wakacji...

a jak ma się to z np. kredytami gotówkowymi, kredytami dla firm - średnio po jakim czasie są uwzględniane w rozliczeniu?

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Dlatego jak juz pisałem - a w PP finansowych siedzę od 2007 (i głównie w nich) - uważam, że bardziej się opłacają leady - oczywiście to też zależy od wielu czynników ale jezeli jesteś w stanie generować dużo wniosków to na leadach możeszy wyjść lepiej - przynajmniej wiesz na czym stoisz a nie zostawiasz tego losowi.

Ale podkreślam, że to tylko moja opinia ;)

• 3 tygodnie później...
Dlatego jak juz pisałem - a w PP finansowych siedzę od 2007 (i głównie w nich) - uważam, że bardziej się opłacają leady

Ja niedługo bo od początku lutego ale też to zauważyłem.. Przez 3 miesiące na koncie mam kilkaset wniosków a jak na razie zadnego rozliczonego, tylko za leady... ;)

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności