Skocz do zawartości

Zmiana hostingu

ugly28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

pewna firma zlecila mi zebym przeniosl ich strone na inny hosting, stara firma ktora zajmowala sie obsluga strony przeslala mi tylko pliki calej stronki zgrane z serwera i nie chce za bardzo wspolpracowac, chcialem przeniesc na nowy hosting maila firmowego tak zeby adres byl ten sam co wczesniej, ale jak oni zmienia DNS-y na moje to zapewne e-mail przestanie dzialac, jak sie przenosi maila na nowy hosting (jest to mail firmowy w domenie tzn mail@nazwafirmy.pl) bo szczerze mowiac nigdy tego nie robilem

Podpinasz domenę, tworzysz email, nie ma problemu, tylko hasło nowe ustawisz, ewentualnie pop i smtp podasz nowy do konfiguracji klienta pocztowego i koniec :)

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Muszą Ci wydać.

Ocho, na pewno muszą :)

Jeśli nie masz "normalnego" backupu wykonanego przez cpanel lub da (a stary i nowy serwer mają ten sam panel), to musisz zrobić jak napisał martinewg.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Nikt niczego nie musi. Wszystko zależy od regulaminu, a sporo jest firm, które backup wydają na życzenie tylko za dodatkową opłatą (i wcale nie mam na myśli darmowego szajsu).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności