Skocz do zawartości

Kurs Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla mnie kurs będzie pomocny przy usystematyzowaniu i uzupełnieniu posiadanej wiedzy. Dotychczas informacje zbierałem na bieżąco gdy uznawałem, że jest mi coś potrzebne. Przy okazji okazywało się, że nie wiem jeszcze wielu innych, ważnych rzeczy. PiO to potężna skarbnica wiedzy nie zawsze jednak jestem w stanie prześledzić setki wątków, by wyłuskać to co mnie interesuje.

SEO zajmuje się dla własnych potrzeb, jednak z mojego doświadczenia zawodowego wiem, jak bardzo ważne są kursy, szkolenia, dokształcanie itd. Taka prawidłowość obowiązuje w różnych dziedzinach, nie sądzę by SEO było w tym względzie odosobnione.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Dziewczyna wydaje mi się , ze wie co mówi. Dla zaawansowanych programistów raczej się nie przyda jednak czasami warto uporządkować sobie wiedzę.

Ja powiem tak prowadzę dziennik złotych pomysłów. Często do niego zaglądam. Oczywiście w sensie programowania i SEO. Wiedzy o SEM w internecie jest mnóstwo.

Połowa informacji w Internecie to plew i trzeba go umieć oddzielić od ziarna. Jeśli ktoś nie potrafi to może sobie kupić taką pomoc.

• 2 tygodnie później...

Wszyscy uczestnicy kursu dostali dzisiaj maile z informacją o tym, że do odbioru jest już ostatni z bonusów. Zachęcam do sprawdzenia skrzynki ;-)

Wtedy jeszcze nie mogłam napisać na forum, co to za bonus, ponieważ uczestnicy kursu dostali wjazd na system przed jego oficjalnym startem ;-)

I właśnie o bonusach chciałam napisać - są nimi:

- rabat na program SeoLight - po zalogowaniu się przez uczestnika kursu na moim blogu, dostępna jest zakładka z bonusami, a w niej link do formularza, przez który można zakupić program po niższej cenie. Dodatkowe informacje na ten temat znajdą się już w samym kursie;

- indywidualne konsultacje - tutaj z pewnych względów musiałam dać ograniczenie czasowe i z konsultacji można skorzystać do końca maja 2011 r. Nie mogę jednak obiecać, że w późniejszym czasie będę mogła odpisywać na takie maile, dlatego jeszcze w połowie maja przypomnę o tym, aby wykorzystać ten bonus. Pytania mogą dotyczyć zarówno zawartości kursu, jak i problemów z konkretną stroną;

- półroczny pakiet "webmaster" w systemie SeoStation.pl (o którym pisałam już tutaj) umożliwiający monitorowanie do 5 stron na max 50 fraz. I tu mam ważną informację - jeśli ktoś wykupił najpierw konto w SeoStation.pl, a dopiero później kurs to niech się nie obawia, że bonus przepadł. W takich przypadkach wystarczy do mnie o tym napisać, a opłacony pakiet zostanie przedłużony o okres odpowiadający równowartości półrocznego "webmastera". A jak ktoś jest zapisany na sam kurs to wystarczy założyć darmowe konto i napisać do mnie, abym przyznała mu półrocznego "webmastera".

• 1 miesiąc temu...

W ostatnich dniach pierwsi uczestnicy kursu zakończyli go i otrzymali jego najnowszą wersję w 1 pliku. Zostało mi jeszcze kilka sugestii od użytkowników, które będę z czasem wprowadzać i do momentu wypisania się z listy każdy będzie mógł poprosić o kolejne aktualizacje. Informacja o dacie ostatniej aktualizacji znajduje się na stronie kursu.

Przypominam o kończącym się terminie wykorzystania indywidualnych konsultacji (do 31 maja). Ostatnio dostałam sporo pytań naraz, dlatego odpowiedź może mi zająć więcej niż 2-3 dni, jednak do jutra powinnam odpisać wszystkim, którzy jeszcze czekają na wiadomość ode mnie ;) Uprzedzając pytania, które mogą się pojawić - ze względu na najbliższe plany, przez kilka kolejnych miesięcy nie będą możliwe nawet odpłatne konsultacje.

Będę również wdzięczna za wszelkie opinie o kursie.

• 7 miesięcy temu...

W najbliższym tygodniu na mój kurs (właśnie go aktualizuję) można zapisać się za równowartość połowy jego ceny (100 zł), wpłaconą na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Na osobę, która wpłaci najwięcej, czeka 7 list stron dofollow (1 lista precli i serwisów dziennikarstwa obywatelskiego, 2 części forów tematycznych, 2 części katalogów stron i 2 części będące zbiorem różnego rodzaju stron).

Szczegóły znajdują się w najnowszym wpisie na moim blogu - Wspomóż WOŚP - odbierz kurs pozycjonowania i 7 list dofollow

Zastanawiam się nad zakupem tego kursu od pewnego czasu. Zniechęciło mnie to, że nie był od pewnego czasu aktualizowany. Czy można poznać spis treści/tematów poruszonych na tym kursie?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Najważniejsze informacje na temat zawartości znajdują się na stronie https://www.lexy.com.pl/blog/mailowy-kurs-p...wania/#korzysci Poniżej wklejam też spis treści:

1 Dobór słów kluczowych 4

2 Optymalizacja strony 13

2.1 Optymalizacja kodu strony 13

2.2 Optymalizacja treści strony 21

3 Linkowanie wewnętrzne 26

4 Metody pozyskiwania linków 32

4.1 Budowa zaplecza 32

4.2 Inne metody zdobywania linków 39

5 Sytuacje alarmowe 46

6 Narzędzia pozycjonera 54

Łącznie jest 59 stron. W tej chwili aktualizuję kurs i na razie są 63 strony. Ostateczna wersja na pewno będzie miała trochę więcej.

W przypadku aktualizacji kursu w trakcie jego trwania, w ostatnim z maili każdy otrzymuje 1 plik z aktualną wersją, poszczególne lekcje są także na bieżąco podmieniane na najnowsze. Później wysyłam aktualne kursy na prośbę mailową, stąd informacja na stronie kursu o dacie ostatniej aktualizacji.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj zaktualizowałam kurs i po rozszerzeniu i aktualizacji dotychczasowych działów, a także dodaniu ogólnych informacji na temat SEO PR, składa się on obecnie z 72 stron.

Dodane zostały także nowe bonusy:

- rabat na konsultacje SEO;

- listy linków dofollow - bonus ten dotyczy tylko kilku pierwszych osób i będzie do wykorzystania do momentu rozdania wszystkich list.

Szczegóły znajdują się na stronie kursu.

A czy wcześniejsi kursanci mają szansę na aktualizację kursu? Czy jest to opcja dodatkowa, za dopłatą?

P.S. Może warto założyć nowy temat bo ceny są chyba inne?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

A można pobrać od razu cały zaktualizowany kurs?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności