Skocz do zawartości

[info] Już jest dostępna wersja Firefox 4

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj sie przesiadłem. Było by szybciej ale problem sprawiały karty które nie chciały być na samej górze , ale jak wpadłem na o że wystarczy wyłączyć "menu" to już mam prawie ideał !!!

Co do szybkości to trudno powiedzieć czy działa szybciej czy wolniej , ja nie wyłączam komputera i czasami mam otwarte ponad 100 zakładek z kilku dni ;)

Na poprzedniej wersji działało bez problemu. Teraz też nie widzę aby zamulał się podczas pracy , na pewno nowa wersja uruchamia się mega szybko w stosunku do starej.

Co do dodatków to była okazja aby przeczesać listę z około 60 dodatków w wersji 3.6 zostało 7:

-adblock plus

-facebookbloker

-firebug

-pajacykXPI

-scrapbook

-firefox sync

- i dodatek z mojej stopki

Z tym zamieszaniem z otwieraniem w nowej karcie to myślę ze za dwa dni i sie człowiek przyzwyczai jak sie używało IRON to tam już dawno było przestawione :)

Jak ktoś che używać obydwu firefox-ów to też można, krótki opis jak to zrobić :

1) Instalujemy firefox sync w starym firefox

2) Konfigurujemy firefox sync i robimy synchronizację

3) Wykonujemy kopie katalogu profilu (najlepiej ze dwie kopie sobie zrobić :) )

4) Instalujemy Firefox 4 w innym katalogu

5) Tworzymy sobie dwa skróty na pulpicie , jeden do nowego drugi do starego firefox-a

dodajemy parametr -profile wskazując rózne katalogi z profilami (jeden dla nowego drugi dla starego firefoxa)

6) Koniec

Jezeli mamy włączona automatyczną synchronizacje danych to wszystkie dane beda sie nam automatycznie synchronizowały pomiędzy róznymi wersjami firefox-a ,

ulubione zakładki, hasła historia itp.

Aha ! Może ktoś wie jak ten pomarańczowy "oczo j...y" przycisk firefox troche stonować i zmniejszyć ?

Teraz tylko pozostała czekać na jakieś ciekawe strony z wykorzystaniem nowych bajerów np WEBGL ???

Mam do Was pytanko: w starej wersji firefoxa używałem narzędzia (translatora), które kiedy zaznaczyłeś tekst w innym języku, pojawiała się niebieski kwadracik z literką :"G" (prawdopodobnie od Google) i w locie migiem w chmurce mogłem zobaczyć tłumaczenie. Dostępna też była opcja lektora przetłumaczonego tekstu.

Wiecie o jaką wtyczkę może chodzić? Nie mogę znaleźć...może Google gears, które dalej jest kompatybilne z 3,6? Próbowałem, ale nie wydaje mi się, zeby to było to ;/

Z tego samego narzędzia/wtyczki o dziwo korzystałem czytając angielskie ebooki.

Nie chodzi ci przypadkiem o Google Toolbar

Nie, to nie to ;/

Zreszta on nie współpracuje z plikami pdf tylko z samą przeglądarką. Wcześniej mogłem komfortowo czytać pliki pdf po ang, a jeśli czegoś nie wiedziałem zaznaczałem tekst, klik na niebieski przycisk "G" i wszystko jasne.

może głupie pytanie, ale nigdzie nie mogę znaleźć tego narzędzia / wtyczki czy czymkolwiek to coś jest.

Jakieś inne sugestie?

Nie chodzi ci przypadkiem o Google Toolbar

Nie, to nie to ;/

Zreszta on nie współpracuje z plikami pdf tylko z samą przeglądarką. Wcześniej mogłem komfortowo czytać pliki pdf po ang, a jeśli czegoś nie wiedziałem zaznaczałem tekst, klik na niebieski przycisk "G" i wszystko jasne.

może głupie pytanie, ale nigdzie nie mogę znaleźć tego narzędzia / wtyczki czy czymkolwiek to coś jest.

Jakieś inne sugestie?

Translate client:

https://translateclient.com/

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

Mi na Mac-u szybciej chodzi niż poprzednia wersja, ale straciłem możliwość powiększania gładzikiem.

I to mi mocno przeszkadza.

M

Edycja.

Rozwiązałem problem z powiększaniem ( edycja about:config)

browser.gesture.pinch.in cmd_fullZoomReduce

browser.gesture.pinch.in.shift cmd_fullZoomReset

browser.gesture.pinch.out cmd_fullZoomEnlarge

browser.gesture.pinch.out.shift cmd_fullZoomReset

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności