Skocz do zawartości

Nowy hosting

startvision

Rekomendowane odpowiedzi

G.Krawczyk, jak można polecać coś, co działa na SLDC? ;)

Tanio... ale gorszej serwerowni w życiu jeszcze nie spotkałem. Jak działa, to działa. Ale jak się zacznie sypać, to nie ma co dzwonić nawet bo linia albo uszkodzona, albo nikt nie odbiera, albo technika nie ma i na restart czekasz 2h...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Witam. Panie Arkadiuszu na jakiej podstawie pomawia Pan naszą firmę? Tego rodzaju bezpodstawne praktyki są niezgodne z prawem gospodarczym.

Nasza firma NIGDY nie miała linii uszkodzonej, zawsze odbieramy telefony a nasza administracja działa sprawnie w kwestiach wsparcia.

Nie wiem co ma Pan na myśli pisząc SLDC, być może nasze Data Center, ale i w tym przypadku muszę dodać, że sprawa wygląda dziś inaczej niż jeszcze kilka miesięcy temu (to po pierwsze), mamy kontrolę nad tym co się dzieje (to po drugie) i posiadamy własną administrację i wsparcie techniczne - to po trzecie.

Tak więc Pana uwaga jest jak najbardziej nie na miejscu, oparta o niepełną i nieaktualną wiedzę o stanie rzeczywistym oraz wyczerpuje znamiona bezpodstawnego oczerniania / pomówienia firmy co łamie nie tylko zasady etyki ale i kodeks prawa gospodarczego.

Bardzo proszę o ustosunkowanie się i odpowiednie sprostowanie Pana posta.

Pozdrawiam

Damian Manikowski

Seo-Host.pl

Najszybszy Hosting NVMe i domeny w najniższych cenach: SeoHost.pl

czy ty masz cos z oczami czy po prostu nie umiesz czytac? arkadiusz napisal wyraznie, ze chodzi o sldc/livenet, czyli serwerownie gdzie macie swoj serwer

inetnum:		212.59.240.0 - 212.59.247.255
netname:		LIVENET
descr:		  Livenet sp. z o.o.
			42-600 Tarnowskie Gory
			Grodzka 1
			Poland

niestety prawda jest, ze ta serwerownia prezentuje bardzo niski poziom i mowie to na podstawie doswiadczen z ostatnich dwoch miesiecy kiedy to skusilem sie na serwer dedykowany w promocji u nich i przez ten czas chyba trzy razy padlo im lacze, dwa razy prad i za kazdym razem nikt nie odbiera tam ich 24 godzinnego telefonu supportowego a odpowiedz na ticket jest po 12 godzinach.. juz OVH jest dwie klasy lepsze.

do waszych uslug nikt nic nie ma, ale na badziewna serwerownie nie wplyniecie..

pozdrowienia.

googlerulz.

Sprostowanie... oczywiście.

Po pierwsze, nie pisze o ostatnich miesiącach (które o dziwo nie były najgorsze), tylko o ostatnich dniach i tygodniach - tego okresu dotyczy mój post.

Po drugie, nie piszę o Twojej firmie, a o serwerowni (nie wnikam, może faktycznie macie tam technika, który w DC siedzi 24h/dobę....).

Po trzecie, jakiś nerwosol może czy inny roztwór ziołowy na uspokojenie ;)

Nikogo, ani SLDC ani tym bardziej Ciebie nie pomawiam - napisałem tylko fakty odnośnie działania serwerowni, w której masz serwer.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Tak jak napisałem - to, że nasze serwery znajdują się w tej lokalizacji nie przekłada się na wsparcie, odbieranie telefonów, odpowiedzi na mailowe zgłoszenia i ogólny poziom pomocy.

Nie wybielam tego Data Center, ale mamy w pewnym stopniu sytuacje techniczne monitorowane i wiem, że w ostatnim czasie (powiedzmy to w tym roku) sytuacja ogólna w DC uległa jednak poprawie, inaczej nie zdecydowalibyśmy się na współpracę.

Co do skrótu wiedziałem i napisałem przecież ... ale musiałem się upewnić, że o to chodziło autorowi. Ze skrótami jest tak, że z doświadczenia wolę się upewniać.

Nie reprezentuję postawy pieniackiej, ale zabolało mnie w poście to co dotyczyło wsparcia i kontaktu niejako z nami co nie jest prawdą a telefony do serwerowni to osobna sprawa. Być może tam wsparcie jest na niskim poziomie skoro tak piszecie - NIE WIEM i nie chcę się wypowiadać. My telefony i maile odbieramy.

Problemy raz na jakiś czas zdarzają się praktycznie wszędzie. Nie znam serwerowni gdzie problemu nie było a znam większość dokładnie i mam informacje z pierwszej reki.

To jednak tylko sprzęt i raz na jakiś czas coś się potrafi zepsuć. Kluczem jest właśnie jak reaguje wsparcie, jaki jest kontakt, jak zdeterminowani są technicy aby pomóc w możliwie najkrótszym czasie itd.

Do użytkownika "miz" jeszcze ... z tego co widziałem to napisał Arkadiusz "SLDC" a nie "sldc/livenet" ... tak więc podtrzymuję moje wyjaśnienie, że dobrze rozumiemy skrót jako zasadne.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że mamy sporo wyjaśnione.

Seo-Host.pl

Nie życzę Ci tego, ale pozory mogą mylić. Ja jeszcze miesiąc temu byłem w 100% przekonany, żeby to DC wybrać pod duży biznes. Super ceny, kontakt mailowy z samym prezesem - nawet odebrany telefon "testowy" w środku nocy. Całe szczęście wybór padł inny, bo teraz jeden serwer który tam jest to katorga. Nie twierdzę, że jest najgorzej na świecie, bo za tę cenę w sumie trudno się spodziewać czegoś lepszego. Natomiast jest to zdecydowanie najgorsza serwerownia, z jaką JA miałem do czynienia (a tych było przynajmniej kilkanaście). No i żeby być uczciwym - jest to też najtańsze DC z tych wszystkich (żeby nie było że same wady widzę) ;)

No serwerownia a nasza oferta to po części inny wątek - po części wspólny ... Nam BARDZO zależy na wysokiej jakości usługi i udaje się nam do tej pory to zapewniać naszym użytkownikom. Może jakiś pechowy serwer się tam trafił z tej ich serii co oferują - nie wiem ... może my mamy wyjątkowe szczęście ... w każdym razie jest w porządku cały czas.

Kontakt z nami też ;)

Widać, że trzymamy rękę na pulsie nawet tu na forum ;)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

To forum pewnie działa na jakimś dedykowanym serwerze prawda?

Czy ja zapłace 100 czy 150zł a w ostateczności 200zł to i tak nie jest to kwota jakiej nie da się uzbierać na funkcjonującej domenie, obecnie kolejny raz dostałem komunikat Out Memory.

Nie wezmę pod uwagę SAMOREKLAMY bo w oczach przyszłego klienta źle to wygląda, jednak pozostałe wypowiedzi też mogą być samoreklamą lecz nie tak oficjalną :)

Czy pomogą mi gdzieś poprzenosić strony z serwera poprzedniego? W sumie 5 baz danych max 1,5MB sztuka.

Poprosiłbym o okres testowy ale może on być na wydajniejszym serwie a później zostanę przeniesiony na jakiś "boczny tor"

Czy mogę domagać się jakiegoś zwrotu kasy ze strony serwera za komunikaty typu OUT OF MEMORY kiedy transfer nie jest nawet w połowie? Jeśli tak to na jakiej podstawie?

W sumie do serwa nic nie miałem od momentu zainstalowania JOOMLA 1.6

cal.pl serwer.

Strony internetowe Myszków oraz Naprawa komputerów Myszków

Agroturystyka Łutowiec, Agroturystyka na Jurze

Posty nie na temat powinny trafiać do kosza :(

rozmawiałem z linuxpl mają dobre ceny i mowili, że ram mają caly dla wszystkich i nie ma przydziału jak u mnie, ale poszukam jeszcze

Arkadiusz PS, hosting w google to tylko opłacone pozycjonowanie i mało mówi o jakości..

Strony internetowe Myszków oraz Naprawa komputerów Myszków

Agroturystyka Łutowiec, Agroturystyka na Jurze

Arkadiusz PS, hosting w google to tylko opłacone pozycjonowanie i mało mówi o jakości..

A kto każe Ci sprawdzać tylko TOP 10?

I kto broni Ci użyć google do sprawdzenia tych firm, które zainteresują Cię ofertą?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności