Skocz do zawartości

Dodawanie stron do katalogów - czy ważny jest opis ?

jfd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym dodać moją strone do kilku katalogów (baz) z linkami.

Standardowo takowa strona wymaga podania adresu strony, nazwy sklepu oraz opisu sklepu (tzw. long description).

Czy opis sklepu w kontekscie dodawania stron do stron z linkami jest ważny w kontekscie pozycjonowania, czy nie ma nań wpływu?

Pozdrawiam,

JFD

Zgadzam si, że opis powinien być staranny i zróżnicowany, by nie było problemów z DC. Ale wytłumacz co ma zagęszczanie opisu jakimiś frazami, gdy w katalogach zwykle tylko tytuł jest linkowany albo czasem dodatkowo można link dać w opisie jak w seokatalgach. I jak zagęścisz frazy w opisie wielkości 250 znaków czy nawet 600-700. Wystarczy żeby było na temat, było zwartym logicznym tekstem, a nie jak niektórzy bezmózgowcy wstawiają zestaw różnych fraz przedzielonych przecinkiem a tytuł wpisu to nazwa strony czy firmy :piwo:

Czyli podsumowując - najważniejszy jest jednak sam tytuł ?

Oczywiście - opis mam zróżnicowany, zajmuje ok 500 znaków, aczkolwiek nie jest specjalnie nastawiony na słowa kluczowe czy umiejętnie dobrane frazy. Jest raczej typowym opisem sklepu, dlatego tez pytałem, czy muszę go specjalnie zmieniać, aby tekst był nastawiony na pozycjonowanie, czy tez rzeczywiscie nie bedzie mial na pozycjonowanie wiekszego wpływu.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności