Skocz do zawartości

uwaga / przestroga / pomoc wordpress

luman

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś skur.... napiernicza mi wordpressa z wielu ip początkowo kładąc mi baze (too many connections) na dobrym dedyku w hetznerze

okazało się że wykorzystywał jakś dziurę w YARP, także jeśli ktoś korzysta to od razu odradzam, później rąbał szukajkę, jak wiadomo WP daje bezpośrednie linki do wyszukania więc też można zarzynać bazę mimo wtyczek cache...

wyłączyłem szukajkę zastępując ją googlowksą...

ale skurwielek dalej mi biega po serwisie widzę to po analizie wtyczki cache która to zapełnia się plikami z prędkością niestandardowo dużą jak na ruch z tej strony, który oscyluje poniżej 1k dziennie ...

Prócz przestrogi mam pytanko macie jakiś pomysł jak wyłapać dziada i go zablokować, tak jak już wspomniałem wali z różnych ip, podszywa się pod przeglądarki, a nawet daje zapytania które omijają htaccess redirect na 404 ...

Spotkał się ktoś z takim problemem ?

edit

wyciąłem wszytsko co mogłem. ale skubaniec około 100 lokalizacji w minute otwiera, nie da rady go wyłapać nawet po logach ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności