Skocz do zawartości

Jak powinna wyglądać DOBRA zapleczówka

Leszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj masz kilka tematów odnośnie zaplecza. To co się przewija w wypowiedziach autorytetów (wiem, każdy tutaj za takiego się ma ;) ) warto różnicować linki które wychodzą i prowadzą do zaplecza, IP na których są zaplecza, budowy poszczególnych stron, długości artykułów itd.

Znakomicie opisał to w swym poście @promar24.pl, @Leszczu mógłbyś się wysilić i kliknąć "dziękuję" przy jego poście :)

@Tomaan to chyba jest uzależnione od wielkości strony zapleczowej licząc powiedzmy 3 linki z podstrony i z głównej? Naturalnie wzajemne linkowanie odpada.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Witam,

Jak uważacie informacje za przydatne to podam jeszcze jeden aspekt sprawy.

Dobre zaplecze jak sama nazwa wskazuje jest dobre ;) a co za tym idzie bez obaw możemy je wbijać do TOP (dlaczego nie, przecież zawiera wartościowe informacje dla ludzi). W sytuacji, kiedy nam się to już uda:

- jest nas więcej w TOP

- konkurencji jest mniej w TOP

Szanse naszego zarobku wyraźnie wzrastają.

W wielu przypadkach różnice nawet jednego oczka w TOP dosyć mocno przekładają się na zasobność naszego portfela.

Dlatego nie zgodzę się z definicją, że zaplecze jest tylko miejscem do umieszczenia linków - patrz blog Lexy :)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Dlatego nie zgodzę się z definicją, że zaplecze jest tylko miejscem do umieszczenia linków - patrz blog Lexy ;)

Chodzi Ci o poglądy czy jej blog w ogóle?

Lexy pisze, że zaplecze powinno być unikatowe i wartościowe

...Dlaczego tak bardzo naciskam na to, aby przy budowie zaplecza kierować się unikalną i wartościową dla użytkowników treścią oraz powiązaniem tematycznym ze stroną pozycjonowaną?...
- link.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Chodzi mi o to (cytat)"

"Zaplecze to nic innego jak strony, na których pozycjoner umieszcza linki do pozycjonowanych przez siebie stron."

Taka definicja jest uproszczeniem sprawy, to miejsce do wstawienia linka a nie zaplecze.

W moim rozumieniu zaplecze należy traktować szerzej. O tym dlaczego pisałem między innymi wyżej.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ja uważam (i tak robię), że zaplecze powinno maksymalnie przypominać zwykłą stronę. I takie wiedzę wyniosłem m.in. czytając blog Lexy w cytowanym wcześniej linku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności