Skocz do zawartości

Dziwny spadek

remar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na początku dodam, że przeczytałem już wiele tematów na tym i innych forach, tyle, że żadna diagnoza do końca nie pasuje do mojego przypadku.

Od niedawna sam staram się pozycjonować stronę, istnieje jakieś 2 miesiące i tyle staram się ją wywindować. Podejrzewam, że został nałożony na nią filtr, gdyż znajdowała się pod frazami: salon kosmetyczny żywiec, gabinet kosmetyczny żywiec i gabinet urody żywiec w pierwszej dwudziestce teraz nie wiem jak daleko. Ale pod frazą salon urody żywiec jest na 7 miejscu, skok do góry. Domyślam się że przyczyną mógł być ukryty tekst, który już usunąłem, ale dziwne że w tym przypadku filtr nie zastał nałożony na wszystkie frazy co więcej jedna awansowała. Proszę o odpowiedź czy to przez ukryty tekst czy może coś innego strona tak spadła w wynikach.

Dodam jeszcze że bana raczej nie ma, po wpisaniu np. żywiec salonmaja.org.pl wyskakuje na pierwszym miejscu. Dodam też że jestem początkujący i zanim postanowiłem napisać dużo przeczytałem.

Dzięki z góry

Gdzie się podziały linki do Twojej strony ? wg yahoo masz linki z całych 3 domen.

Jeden link na miesiąc to mało :D

Niech na tym przykładzie ktoś powie że FSB nie istnieje.

Ja nie twierdzę że miałem dużo linków, ostatnio (przez jakieś 1,5 tygodnia) ręcznie dodawałem po 10-20 dziennie. Co nie znaczy, że strona dla podanych fraz nie była wysoko.

Dopiero od niedawna zacząłem interesować się i uczyć pozycjonowania ale z tego co już wyczytałem widzę, że google są nieprzewidywalne. Np. nie wiem jak udało mi się ponad rok temu wywindować stronę taniremont.info.pl pod frazą firma remontowa żywiec na nr. 1 i do tej pory tam jest. Praktycznie nie linkowałem.

To na marginesie. Zależy mi i nie wiem co się dzieje ze stronką z tematu.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi, cenię sobie wysoko każdą pomoc, i liczę jeszcze na podpowiedzi.

Ja myślę że Google zmienia algorytm.

U mnie też - spadek pozycji a na miejsce moich stron wskoczyły jakieś nieznane...

To na bank zmiana algorytmu, myślę że sprawa się unormuje.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Ja myślę że Google zmienia algorytm.

U mnie też - spadek pozycji a na miejsce moich stron wskoczyły jakieś nieznane...

To na bank zmiana algorytmu, myślę że sprawa się unormuje.

Dzisiaj strona z powrotem się pojawiła trochę dalej ale i tak dobrze max na 4 stronie przy podanych frazach. Dodam jeszcze może się komuś takie info przyda, że od spadku nic nie robiłem odnośnie pozycji.

U mnie dokładnie 5 dni temu to samo ;) Mocny spadek, po czym strona odzyskuje powoli wcześniejsze pozycje - nie ma się czym przejmować - to ostatnimi czasy normalne :)

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Remar

Pewnie fsb - linkuj dalej - takie spadki są normalne po początkowym bonusie w wynikach wyszukiwania.

Tu sobie zobacz :

Lexy przystępnie to opisuje na swoim blogu fsb

Linkuj strone np. mocnymi katalogami oraz innymi najlepiej tematycznymi linkami - masz tu mały spis od mojej ulubionej pozycjonerki :>

linki

Stary Katalog stron oraz nowy Katlink.pl - katalog stron na skrypcie Sinooke.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności