Skocz do zawartości

Błędy indeksowania w Google Webmasters

krzemian

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo dodania sitemapy, google indeksuje mi niechciane linki typu .../porownanie/dodaj_produkt... I w Google Webmasters figurują jako błędy indeksowania.

Dodałem zatem do robots.txt wpis

Disallow: /porownanie/dodaj_produkt/*

Nie ruszyło to jednak wpisów z błędów indeksowania. Czy to normalne? Czy te błędy wpływają na pozycję strony w wyszukiwarce?

Wpisy zawarte w pliku robots.txt są wskazówką dla bota co należy a czego nie należy indeksować, nie należy postrzegać tego jako ścisły wyznacznik. Jeśli chcesz wykluczyć z indeksacji podstrony należy rozważyć użycie tagów noindex, nofollow.

Czy te błędy wpływają na pozycję strony w wyszukiwarce?

Nie bezpośrednio, natomiast jeśli Masz dużo takich błędów trzeba dokładnie przeanalizować witrynę i podjąć niezbędne kroki w celu wyeliminowania ów błędów. Aby coś więcej powiedzieć trzeba by zrobić analizę Twojej strony i błędów indeksowania.

Pozdr.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności