Skocz do zawartości

minimalna liczba anchor tekstów

ManiaQ

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie może się niektórym wyda głupie ale i tak je zadam :)

Jaka jest Waszym zdaniem minimalna bezpieczna liczba anchor tekstów którymi linkujecie?

Pytam, ponieważ sam z reguły zajmuję się linkowaniem "szerokim" zazwyczaj na minimum 50+ keywordów a często na ok 250 (prostych,niszowych). Taki mam styl i tyle :) Bardziej interesuje mnie ogół ruchu niż same konkretne pozycje konkretnych słów kluczowych.

Na ile słów kluczowych można z waszego doświadczenia minimalnie linkować? (oczywiście wiem, że jest pojęcie względne i zależy od wielu czynników itd ale z chęcią usłyszę jakieś opinie)

Zapewne przy linkowaniu jednym anchorem nie będzie problemu jeżeli słowo jest dosyć łatwe i wystarczy kilka/kilkadziesiąt linków by stronę wypozycjonować. Jednak podejrzewam, że przy linkowaniu strony duża liczbą linków i jednym anchorem mogą się pojawić problemy. Dlatego właśnie interesują mnie wasze opinie.

Moim zdaniem dobrze jest rozrzedzać co jakiś czas anchor zmieniając go niekiedy. Znam jednak przykłady kiedy strona jest nieustannie linkowana na jedną frazę jednym anchorem i nic jej się z tego powodu nie dzieje, tzn. żadnych nieprzyjemności, wręcz przeciwnie TOP 3 na około 11,800,000 wyników.

Apartamenty i hotel na godziny kraków jedyne takie miejsce w Krakowie - Hotel MARGOT apartments

Mapa dojazdu do pokoje na godziny Kraków profil MARGOT apartments

Podgórze apartamenty na godziny Kraków - margotkrakow.pl - noclegi w Krakowie.

Nie ma czegoś takiego: wszystko jest zmienne i zależny od wielu czynników.

Głównie od konkurencyjności frazy.

Nie zawracaj sobie głowy matematyką w pozycjonowaniu - to jest podstawowy błąd. Pozycjonowanie to jest język polski a nie matematyka :> - to oczywiście moje subiektywne zdanie.

Stary Katalog stron oraz nowy Katlink.pl - katalog stron na skrypcie Sinooke.

Nie zawracaj sobie głowy matematyką w pozycjonowaniu - to jest podstawowy błąd. Pozycjonowanie to jest język polski a nie matematyka :> - to oczywiście moje subiektywne zdanie.

Twierdzisz, że gigantyczna sieć komputerów Google nie potrafi liczyć, za to jest wrażliwa na poezję ?

jak linkujesz z katalogow i precli na tyle fraz to w sumie marnujesz frazy. lepiej wybrac dla jednej strony 3-5 anchory główne, które przewijają się wszedzie (katy/precle/fora itp?) + jakies urozmaicenie od czasu czasu. Jak bedzie pozycjonowal na tyle fraz to nie wzmocnisz odpowiednio ich, ale z drugiej strony ladnie będzie się pozycjonował long tail.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Pozycjonowanie to głównie matematyka i statystyka. Język to tylko narzędzie.

nihil fit sine causa

Zapewne przy linkowaniu jednym anchorem nie będzie problemu jeżeli słowo jest dosyć łatwe i wystarczy kilka/kilkadziesiąt linków by stronę wypozycjonować. Jednak podejrzewam, że przy linkowaniu strony duża liczbą linków i jednym anchorem mogą się pojawić problemy. Dlatego właśnie interesują mnie wasze opinie.

Pojawią się dostaniesz filtra...

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności