Skocz do zawartości

sms Premium

wyciorex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Używa ktoś sms premium w platnosci.pl ? Jest jakiś haczyk w temacie ? Pytam, ponieważ oni ferują podział za sms'a 50/50. Czyli od np. 2 PLN wypłacają 1 pln

To chyba aktrakcyjniej niż w dotpay. Chyba, że w dotpay negocjowaliście

loool a to nie widzialem ze mnie rąbia na dotpay:) DZIEKI

• 2 tygodnie później...

Ja skorzystam z tematu i przypomnę (bo bardzo mało ludzi zdaje sobie z tego sprawę) że platnosci.pl można tak samo łatwo jak DotPay podpiąć pod SEOKata > https://www.seokatalogi.pl/blog/faq-jak-w-p...i-platnosci-pl/ lub innych skryptów katalogowych które mają płatności za pomocą kodów jednorazowych.

platnosci.pl mają jednak te ograniczenie że nie posiadają wysokich stawek SMS Kody jak np. 19zł lub 25zł. Dodatkowo nie można w nich podpiąć PayPala.

I nie przesadzajmy 50/50 to są nadal złodziejskie praktyki - to powinno być co najmniej 95/5 biorąc pod uwagę że za przelewy pobierane jest niecałe 3% prowizji. Dlaczego z SMSami ma być inaczej ? Ano z prostej przyczyny - to program partnerski. Dopóki SMS Kody nie będą traktowane jako transakcja między stronami jak przelewy dopóty operatorzy mogą windować prowizje. :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Hej, pomóżcie mi rozszyfrować maila od Dotpay:

Tak moge Panu zaoferowac 50% netto wartosci sms jezeli mowimy o obrocie takim jaki Pan wspomina w ponizszym email.

Tzn. że z sms'a za 4,92 PLN będę dostawał 2,46 PLN?

Czyli biorąc pod uwagę ofertę Platnosci.pl to te 50% netto nadal nie stanowi rewelacji :/

Już wiem chyba skąd te rozbieżności. Dostałem taką odpowiedź od Dotpay:

Wartosc SMS 4 PLN Pan dostaje 2 PLN. Jezeli Pan przedstawia firme wtedy do faktury ktora Pan nam wystawia dodaje Pan jeszcze wat 23% i na sume 2 PLN plus 23%VAT wystawia Panm nam fakture.

Więc, jeśli dobrze rozumiem, w przypadku działalności gosp. de facto wychodzi 50% brutto, tak? A w platnosci.pl mogą uczestniczyć tylko firmy, więc stąd te 50% brutto?

Czy ktoś lepiej zorientowany mógłby zerknąć na to okiem? =)

• 1 miesiąc temu...

Skorzystaliście już może z oferty Platnosci.pl? Bo natrafiłem na taki komentarz na jednym forum:

Jeżeli nie używasz kodów sms, które są najpopularniejsze to tak. Jeżeli zaś chcesz używać kodów sms, to jest 41% netto.

Ogólnie żadna rewelacja, każda firma daje ~50% na konkursy i innego rodzaju akcje jednorazowe itp.

Czy ktoś, kto skorzystał z oferty Platnosci.pl mógłby rozjaśnić na czym polega w praktyce oferta 50/50?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności