Skocz do zawartości

Prośba o sprawdzenie czy strona jest ONLINE (pilne)

Dose

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni mam bardzo dziwny problem ze stroną, która przeniosłem na nowy hosting (czyli zmieniłem dnsy).

Po przeniesieniu na przemian mam i nie mam dostepu do niej.

Sytuacja wygląda tak, że gdy brak dostępu to strona sie nie otwiera w żadnej z 4 przeglądarek, klient ftp nie widzi hosta, polecenie ping zwraca "brak hosta", tracert tak samo. W tym samym czasie strona doskonale sie wczytuje przez serwery proxy, narzedzia typu check server status pokazują ze server OK, podaja ip, wartość ping. Sprawdzilem na razie 2 dostawców netu: lokalnego oraz Orange. Testowałem na 3 urządzeniach.

Chcę eliminowac po kolei przyczyny, więc prośba do was na szybko - wejdźcie tu i odpiszcie czy strona sie wyświetla:

MUSIC website

fajnie jabyscie podali przy tym rodzaj dostawcy netu

pzdr.

p

PS: watek poprzednio wyladowal w koszu, niemniej dziekuje za 3 odpowiedzi.:))

co by tu wstawić...

provider juz nad tym mysli - na razie potwierdził, ze u niego też nic nie widac, ale za pomocą Orange też podobno nie widzi strony.

No własnie! A może ktoś tutaj na forum ma możliwość połączenia się przez Orange, bo to na razie jedyny provider oprócz mojego lokalnego, który ponoć nie wczytuje strony?

pzdr.

p.

co by tu wstawić...

być może provider rzadko odświeża dnsy,

sprawdź też jak to jest z www lub bez www, może źle wpięte sa do serwera, i jakoś się dublują mieszają wpisy ...

kiedyś tak miałem u siebie, ale że nie jestem adminem nie znam poprawnych terminologii w czym tkwił problem ...

być może provider rzadko odświeża dnsy,

rzecz w tym, ze na poprzednim dnsie była inna wersja strony, która do pewnego momentu sie wyświetlala, a w momencie zmiany przestała. Skoro Orange rzeczywiście nie wyświetla strony, to juz jest dwoch providerów.

co by tu wstawić...

• 3 tygodnie później...

500 Internal Server Error - łącze osiedlowe.

Tak na przyszłosć: https://www.just-ping.com/index.php?vh=www....;vhost=_&c= oraz https://www.watchmouse.com/pl/checkit.php?m...paign=jpcheckit fajne narzędzie :D Coś jednak jest nie tak...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności