Skocz do zawartości

Precel z mieszarki - czy przejdzie?

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nigdy do nie stosowałem precli z mieszarek, zawsze pisałem unikalne teksty... aż do tej pory. W tej dziedzinie jestem zatem całkowicie początkujący i chciałbym zapytać bardziej doświadczone osoby:

1) Czy moje precle przejdą moderację?

2) Czy wejdą do indeksu i tam zostaną (po dopaleniu jakimś automatem)?

Założenia są następujące:

- tekst ma 4500 - 6000 znaków tekstu źródłowego i 1100 - 1300 tekstu wynikowego

- 90% słów ma synonimy

- jeden tekst będzie używany 20 - 25 razy

- teksty są przeznaczone do najprostszych pospolitych precli

- przykładowy tekst:

Świat upominków reklamowych jest naprawdę duży – firmy wybierające taką taktykę marketingu, muszą wybierać spośród tysięcy modeli piór, smyczy, otwieraczy i jeszcze innych upominków. Które z nich kupić? To zależy w dużym zakresie od gałęzi, w jakiej działa wybrana firma.

Gadżety reklamowe powinny oddziaływać na konsumenta. Koniecznie muszą zatem być łączone ze wskazaną marką. Żeby było to możliwe, prezent powinien być w pewien sposób połączony z wyrobami proponowanymi przez firmę, która rozdaje go klientom. Prosty przykład - jeżeli w gadżety reklamowe chce wyposażyć się producent piwa, może zdecydować się na zapalniczki z otwieraczem. Jeśli natomiast ma być to producent cygar, powinien kupić zapalniczki, jeżeli firma produkująca odmrażacze do zamków samochodowych – skrobaczki do aut.

Oczywiście często zdarza się, że firmy kupują gadżety reklamowe totalnie niezwiązane z profilem własnej działalności. Nie oznacza to, że taka promocja nie przyniesie korzyści. Prawdopodobieństwo tego, że nabywca skojarzy korzystne odczucia, powstałe w chwili odbierania darmowego upominku, z naszą firmą, w tym wypadku znacząco jednak spada. A przy okazji spada szansa na to, że odbiorca ponownie coś kupi i stanie się oddanym, "częstym" klientem.

Pytam, bo nie chciałbym tracić czasu na dodawanie, które nie da efektu.

Z góry dzięki za podzielenie się własnym doświadczeniem ;)

Nie zrozumieliśmy się - chodzi mi to czy przykładowy tekst jest na tyle "dobry", żeby nie było z nim problemów w postaci odrzuceń przez właścicieli precli, duplicate content, wypadania z indeksu po jakimś czasie (wiadomo, że unikaty łatwiej utrzymać w indeksie). Innymi słowy czy jest ok, czy też muszę się bardziej postarać i napisać coś lepszego.

Tak myślałem, że nie chodzi o moderację precli, a o moderację w preclach Twoich tekstów. Przykładowy tekst jest na tyle dobry by normalny moderator to zaakceptował. Oczywiście przy założeniu, że będzie zachowana unikalność.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Niekiedy zostaną odrzucone, ale zawsze można dodać później coś innego. Jeżeli będziesz stosował dużą ilość synonimów zwłaszcza z zagnieżdżeniami to nie będzie problemu. Tylko znikoma część moderatorów stosuje fanatyczne wytyczne. Oczywiście teksty wynikowe muszą być w miarę ok tak jak Twój przykład.

nihil fit sine causa

Warto zaznaczyć, że czasami nawet teksty pisane 'z palca' nie przechodzą moderacji - wszystko zależy od konkretnego precla i moderatora, który sie nim zajmuje.

Wazne jeszcze jest to, aby synonimy były dodawane z głową, a nie na zasadzie 'byleby ich jak najwięcej wstawić', bo wtedy często tekst wygląda dość 'specyficznie'...

Spółki | Prawo | Sąd

Warto zaznaczyć, że czasami nawet teksty pisane 'z palca' nie przechodzą moderacji - wszystko zależy od konkretnego precla i moderatora, który sie nim zajmuje.

Bo bywa, że są głupsze, gorzej napisane i bardziej niegramatyczne niż takie z mieszarki :).

Ogólnie da się zrobić dobry tekst z mieszarki, ale trzeba zrobić to bardzo dokładnie i przetestować, nad kawałkiem tekstu trzeba długo siedzieć - żeby w każdej kombinacji miał sens trzeba się sporo napracować, dlatego ja nie korzystam osobiście. Zależy wszystko gdzie dodajesz, bo jak do śmieci to bez różnicy, a jak dodajesz do czegoś dobrego to trzeba by przeczytać po wymieszaniu i poprawić błędy niegramatyczne, wtedy przejdzie prawdopodobnie.

Są poza tym różni moderatorzy - niektórzy tylko udają ;)

Wszyscy kładą straszny nacisk na tą unikalność, osobiście uważam, że lepszy tekst mniej unikalny, a sensowny, niż superunikalny spam.

do tworzenia i potem mieszania dobrze wyglądających tekstów dobrze nadaje się Safiro

jeśli chce się uzyskać dużą unikalność tekstu wynikowego trzeba nawstawiać sporo synonimów co jest głównym sprawcą uzyskania potworków po wymieszaniu, im więcej synonimów tym trudniej o ładny wynikowy tekst

w Safiro jest o tyle łatwiej, że o unikalność zadbasz dodatkowym zdaniem w puli do losowania, którego nie trzeba na chama spinować

Moim zdaniem na napisanie na prawdę dobrego tekstu do mieszarki, który na 100% przejdzie moderację, da się wymieszać te 20 - 25 razy i będzie miał ponad 1000zn stracisz tyle czasu, że bardziej opłaci Ci się pisanie tego z palca (zakładając że masz lekkie pióro !!! ). Kiedyś korzystałem z mieszarek jak pisałem teksty na zamówienie, gdy nacisk był położony na ilość. Taki tekst i tak często trzeba jeszcze sprawdzić przed dodaniem i sporo poprawić, jak Ci go nie zaakceptują musisz kombinować z innym preclem, jak G nie chce go zaindeksować to często też nie chce chwycić klonów.... strasznie dużo zachodu moim zdaniem (oczywiście cały czas mówię o dodawaniu do dobrych precli, nie odwalanie masówki). Ja bym sobie darował albo chociaż robił pół na pół ew. mieszał tylko kilka razy

goly_one_5.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności