Skocz do zawartości

Szkolenie / warsztat z podnoszenia CTR

shpyo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli chodzi o zarobki, to kokosów nie ma (w zależności ile dla każdego, to kokosy).

Tag IMG nie pokazuje obrazków z https ;/

https://spreadsheets.google.com/oimg?key=0A...zx=5xlo1ytjbxln

Punktem zwrotnym były konsultacje ze specami od AdSense. W grudniu był skok po ich wskazówkach, kolejne miesiące to optymalizacja stron, rozmieszczenie reklam i testy. Ilość serwisów jest taka sama, ruch ten sam.

Jesli chodzi o CTR ... to wiecie regulamin AdSense :placze:. W kwietniu coś wykombinuję, bo od marca robię różne testy i raz jest lepiej, raz jest gorzej, ale w sumie na plus ($$$).

Prócz optymalizacji stron pod adsense, heatmap (na kilku typach stron), analizy statystyk planuję dać gotowe szablony HTML. Jeżeli macie coś jeszcze co chcielibyście zobaczyć, dowiedzieć się, to piszcie.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Pomysł zacny patrząc na wzrost jaki zaprezentowałeś. Jednak z braku czasu raczej nie skorzystam.

Ja bym Ci radził zainwestować w jakąś aplikację tylko dla zalogowanych userów którzy zapłacą za stały dostęp do takich informacji.

Zastanów się. Jak by coś to mogę Ci napisać takie cacko za darmowy dostęp :)

Na Twoim miejscu zrobiłbym prostą stronę online z dostępem dla użytkowników którzy zapłacili. Co tydzień wrzucać video nagrania. Z kursem wystartować jak się np. uzbiera 50 użytkowników.

Same plusy takiego rozwiązania.

Byłbym bardzo chętny kilka stówek chętnie wyłożyłbym z nadzieją że dowiem się czegoś nowego.

; ]

Sorry, ale znowu się odezwę... ;-)

Hmm, chcesz robić szkolenie... Na począŧku myślałem, że wykres obrazuje zarobki DZIENNE na poziomie 150 euro, co i tak nie jest rewelacją, ale jak przeczytałem o spłacie kredytu i podwojeniu tego...

Jesteś pewien, że przy swoich zarobkach jesteś tak doświadczoną osobą w Adsense? :czarodziej:

Kurcze fajnie, kupię sobie jutro chyba książkę o graniu na giełdzie i też zrobię jakieś szkolenie ;)

No pewnie, bo jak ktoś ma milion PV dziennie i z tego 150 € to jest ekspertem od AdSense, za to jak ktoś ma 10 000 PV miesięcznie i te same 150 €, to już nim nie jest. :czarodziej:

No pewnie, bo jak ktoś ma milion PV dziennie i z tego 150 € to jest ekspertem od AdSense, za to jak ktoś ma 10 000 PV miesięcznie i te same 150 €, to już nim nie jest. :czarodziej:

Dobrze powiedziane

Od samego początku tego postu nurtowała mnie jedna rzecz.

shpyo pokazałeś wzrost zarobków. Jednak aby uzyskać tak wzrost zarobków to można podnieść CTR z 0,5% do 2-3 %.

Pytanie jak duży ten ctr udało ci się uzyskać podczas testów. Wiem że to nie do końca zgodne z regulaminem, ale chociaż ogólnie (jakiś zakres) mógł byś się pochwalić jaki ctr uzyskałeś.

PZDR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności